сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Интервю с Константин Паскалев - Тути: Част 2

Интервю с Константин Паскалев - Тути: Част 2

Както Сила БГ Ви обеща, след първата следва и втората част на интервюто ни с Константин Паскалев - Тути. В нея Тути ни разказва за пълния списък със суплементи, които използва, как живее състезателят, когато не тренира за състезание, кои са най-запомнящите се моменти от кариерата му и какъв е уникалният му алгоритъм за превръщане в световен шампион!

Употребяваше ли суплементи, докато се подготвяше за състезанието? Ако да – какви?

Ползвал съм преди, по време и сега след състезателната си кариера хранителни добавки – те са незаменима част от режима на всеки редовно трениращ човек, независимо от целите, които си е поставил! 

Ето какво съм ползвал през последната година и в момента:

01 Now Adam men's vitamines 120tabs
02 Now Cayenne (лют червен пипер) 500mg. 100caps.
03 Now Coq10 30 mg. 120 caps.
04 Now Fenugreek 500mg. 100caps.
05 Now Ginkgo biloba 60mg. 60caps.
06 Now Lecithin 1200mg. 200pills
07 Now Lycopene 10mg. 60pills.
08 Now Ultra omega 3 fish oil - 180 дражета
09 Primaforce 5-htp 120caps.
10 Primaforce Aakg arginine alpha-ketoglutarate - 250 gr.
11 Primaforce Agmatine 30g.
12 Primaforce Alcalean - acetyl l-carnitine 100 caps.
13 Primaforce Alcar /acetyl l-carnitine/ 250g.
14 Primaforce Bcaa powder 500 grams
15 Primaforce Beta alanine 500g
16 Primaforce Caffeine 90 tabs.
17 Primaforce Cee creatine ethyl ester 500g
18 Primaforce Cissus 100 gr.
19 Primaforce Citrulline malate 200g.
20 Primaforce Creatinol-o-phosphate 100g.
21 Primaforce D-aspartic acid 100g.
22 Primaforce Elastamine 180 caps
23 Primaforce Glutaform
24 Primaforce Hmb 180caps.
25 Primaforce Insopro-r 100caps
26 Primaforce Lean green 60caps.
27 Primaforce L-Leucine
28 Primaforce Max cla 180 softgels
29 Primaforce Pro liver - 90caps
30 Primaforce Pure ala 180caps.
31 Primaforce Taurine 500g
32 Primaforce Syneburn 180 caps.
33 Primaforce Yohimbine hcl 90 caps.
34 Primaforce Zma 180 caps.
35 Scivation Xtend intra-workout catalyst! /new formula
36 Syntrax Matrix 5.0
37 Syntrax Nectar

* Уточняваме, че това е пълният списък, предоставен ни лично от Тути. Ние само прибавихме линковете за Ваше удобство.
 

Как живееш, когато не тренираш за състезание? И пречат ли работата и семейството, когато трябва да спазваш строга диета и стриктен режим?


Живея както и когато съм на състезание. Разликите са в:

- честотата и продължителността на кардио тренировките – сега правя 30 минути след тренировка 4 пъти седмично с умерено темпо за тонус. Когато се състезавам правя всеки ден, двуразово по 1 час, за да горя мазнини.

- в редовността и качеството на тренировките – сега тренирам пак толкова често и усилено но знам, че ако съм възпрепятстван, мога да пропусна или, ако не се чувствам добре, да намаля темпото и да съкратя тренировката. Когато се състезавам - няма оправдания, освен ако не си със счупени крайници или скъсани мускули – няма делник, няма празник, няма рожден ден, няма Коледа, няма Нова година – жив или мъртъв си в залата и работиш на 100%. 


Тути и Ника

Ако нямаш подкрепа в къщи, в службата и в залата, нямаш шанс. Строгата диета и стриктният режим искат много компромиси и търпение от много хора. Без денонощната помощ на приятелката ми Николая Футекова - Ника, сестра ми Боряна Паскалева - Биби, треньорът Данаил Генев - Дидо, мениджърът на отбора Димитрия Фурнаджиева - Дима, Момчил Милев (Момчи), колегите от „Тим Вижън България“, съотборниците от клуб „Леон“ и ръководството на федерацията в лицето на г-н Александър Сталийски, никога нямаше да бъда това, което съм и да постигна всички тези успехи.


Момчил Милев (Момчи) "Човекът, който ме изгради като характер в този спорт, подготви ме за първите ми международни успехи (Балканско първенство, 2007г. и Европейско първенство, 2007) и ме насочи към Дидо, когато се разделихме." - Тути


Със сестра си Боряна

Културизмът не е индивидуален спорт, а огромен екипен спорт! Титлите, които съм спечелил и за които е звучал българският химн, не са само мои, те са на всички българи и за България!

Какво е в състояние да те откаже от бодибилдинга? И как приемаш житейските и бодибилдърските си провали – като поражение, или като мотиватор за промени?


От фитнеса и бодибилдинга - нищо! Това е призвание и то е доживот, а състезателният културизъм е друго нещо, което вече е зад мен! Иначе аз винаги се боря и никога не се отказвам, преди да постигна мечтите си. Поражението не е опция, то просто те учи да не повтаряш грешките си, прави те по-силен и те мотивира да гониш и преследваш целите си докрай.
 

Кои от участията ти, освен на първенството в Естония, ще запомниш като най-важни за теб?


Помня всяко едно състезание, защото е било крачка напред към постигане на мечтите ми. Имам много горчиви моменти, но и много безценни и незабравими мигове на щастие. Несъмнено първата ми републиканска титла, която постави началото е нещо, което винаги ще ме топли. Освен Световната титла, няма как да забравя емоцията и радостта от първата ми Европейска титла пред родна публика, в родния ми град София, в НДК, само на няколко преки от родния ми дом. Всеки ден оттогава, когато излизам или се прибирам, минавам покрай НДК и се усмихвам, защото това е една от най-невероятните мечти, които са ми се сбъднали!


Тути позира на площад България с Европейската титла...
 
Няма и да забравя най-важното, най-трудното и най-голямото състезание в живота ми – спечелването на Арнолд Класик 2011 г. в Мадрид, Испания. Това беше моментът, когато разбрах, че съм готов за Световната титла и повярвах, че мога да стана Световен шампион.


Показвайки мускули на Арнолд Класик...
 

Кои са твоите български и международни кумири в културизма, а и в живота?

Нямам кумири, но има много състезатели, на чийто постижения и следа в световната история на културизма се възхищавам и прекланям. Хора, които с примера си са ме мотивирали, амбицирали и са ми давали сили да мечтая и да вярвам в себе си.
Всеки един българин, донесъл международен успех на България, е достоен и заслужава уважение и признание. Няма по-ценна и по-безценна титла, щом се е веел българският трибагреник. Хубаво е, че имаме вече доста такива успехи и не искам да изреждам имена, за да не пропусна и обидя някой. А най-големите Ицо и Митко си знаят, какво са ми дали през годините и какво значат за мен!
 
От чужди състезатели като физика все по-трудно намирам мотивация и вдъхновение, особено при професионалистите, където размерите станаха нереални. Аз харесвам класическите, изчистени, балансирани, хармонични състезатели като Франк Зейн, Флекс Уилър, Серж Нюбре Боб Парис, а от съвременните професионалисти Декстър Джаксън и дори огромният Фил Хийт, които все още успяват да запазят пропорциите и красотата на физиката си. Легендите Дориан Йейтс, Рони Колман и Ли Хейни винаги са ми били пример, че само най-упоритите и най-търпеливите могат да бъдат велики. С иконата Арнолд Шварценегер имах удоволствието да се видя и ръкувам лично в Мадрид, а това е спомен за цял живот – да се докоснеш до човекът, който направи от бодибилдинга това, което е днес – велик спорт!         

Естония ли е таванът на развитие, след като успя да станеш Абсолютен световен шампион? Какво те очаква в бъдеще?


През 2011г. спечелих всичко, на което се явих и постигнах максимума в моята категория – Класически културизъм. Сбъднах всичките си мечти, свързани с този спорт и смятам да спазя обещанието, което бях дал на всички, които обичам и които държат на мен, че ще спра да се състезавам, когато постигна целта си. Със сигурност има какво да дам на този спорт като знания и опит. Надявам се, че в бъдеще ще мога да предам всичко това на повече хора, които искат да се научат да се хранят здравословно и да тренират пълноценно! 

Ти си програмист, а математиката ти е в кръвта – дори фамилията ти е Паскалев! Ако трябваше да измислиш алгоритъм за превръщане в абсолютен шампион, какви инструкции щеше да включва той? Но на български, не на Java;)


1. Шампионът не се ражда!
2. Шампионът живее във всеки един от нас!
3. Шампионът мечтае за своя миг - да бъде открит, развит и оценен!
4. Шампионът може да бъде видян от малцина, дарени с прозрението да го открият!
5. Шампионът чака да бъде пробуден от смелите, които имат куража да протегнат ръка!
6. Шампионът се създава от онзи, който има знанието, умението и търпението да го направи!
7. Шампион не се става с титли, купи и медали!
8. Шампион се става със сърце, личен пример и поведение!
9. Шампион е призвание, за което се бориш всеки ден и отстояваш цял живот!

П.П: Формата не е постоянна. Формата зависи от постоянството!

Какви са твоите благодарности и пожелания?


Искам да благодаря на всички, които са били неотлъчно до мен през годините и са извървяли с мен трънливия път до върха – ПОКЛОН!

За 2011г. бях избран от публиката за „Най-обичаният български спортист“, а това е най-важното признание, тъй като е награда от феновете, от хората, които се интересуват и от хората, които обичат спорта. Наистина не мога да повярвам, че толкова голям процент хора са видели в мен техния шампион. Благодаря им от сърце!

За финал ми позволете да благодаря на целия сплотен екип на „Сила БГ“ за вниманието, което винаги сте ми обръщали, интересът, който сте проявявали към успехите ми и за предоставената възможност да дам това първо интервю. 

Пожелвам Ви успех и късмет с новото предизвикателство „Сила БГ Медия“ и се надявам, благодарение на Вас, то да достигне до всички, които се интересуват от фитнес и обичат културизма. За мен е чест, приятели!

И за нас е чест, Тути! Благодарим ти за честните и мъжки отговори, за доверието ти в Сила БГ и, не на последно място, за това, че прослави България пред света!

Не пропускайте да посетите официалните профили на Константин Паскалев - Тути и Сила БГ във Facebook!


Сила БГ Тийм & Тути
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Протеинът е най-важната съставка при качването на мускулна маса. Той се състои от аминокиселини и след приема му, те отиват в мускулите, които току- що сте натоварили в тренировката. Но не само те се нуждаят от протеин. Той е необходим за клетките и тъканите, за косата, кожата, хормоните и кръвообръщението. Протеинът пренася по-малките съставки като минералите през тялото и играе важна роля в мускулната контракция. Казано накратко, без протеин тялото ви ще има сериозни проблеми."

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com