сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Интервю със Слави Горанчовски

Интервю със Слави Горанчовски

Слави Горанчовски е една невероятна комбинация от външност, физика и сила с етикет "Made in BG". Миналия септември той прочу страната ни чак в Америка, като спечели конкурса за фитнес модели „Muscle & Fitness SuperPump Max Athlete Challenge“, който стартира през септември на експото на най-престижния турнир в света на културизма - „Мр. Олимпия“ в Лас Вегас. Ето какво разказа Слави за Сила БГ.
 

Откога се занимаваш с фитнес и защо реши да посветиш живота си на щангите и мускулите?

За първи път посетих фитнеса, когато бях 6 клас. Това беше някъде към 1998-99г, но родителите ми разбраха къде съм бил и ми спретнаха един хубав бой - бях си накупувал протеини, списания, щях да ставам як, а имах лекарска забрана да вдигам тежко. И така прекратих своята кратка кариера, но през 2002г. не издържах и се записах пак и така вече 10 години. А да съм си посветил живота на щангите е силно казано за мен, просто искам да изглеждам добре.
 

Слави, ти си спечелил толкова титли, че не можахме да ги изброим всичките! Би ли ни представил списъка с отличия? 

Не мисля, че са чак толкова много. Тук в България съм ставал няколко пъти шампион по културизъм, класически културизъм. Имам също балканска и вицебалканска титла пак в тези категории . От скоро реших да се състезавам навън в дисциплини като мен физик и фитнес модел, които не са много добре познати тук. 

И кое от тях постигна най-трудно?


Две от победите ми са ми най на сърце - първата е когато станах Републикански шампион за младежи през 2006 г. - няма да забравя какъв зор беше. Викаха ме на 6 сравнителни позирания с по 8 пози всяко. Другата е изненадващото за мен класиране на финала и след това победата ми в конкурса най-добро тяло на калифорнииското списание "Muscle and Body"


Според нас имаш типичната външност на спасител на плажа от американски филм. Харесваха ли те в Америка и извън сцената?

Хахах, ами случи се да ме спрат няколко човека и да ми кажат че съм им допаднал като визия на сцената, но най-забавното беше когато се бях наредил на опашката в един супермаркет и касиера се провикна "Hey, I wanna be like you! What are you doing for this shape?" / "Хей, искам да съм като теб! Какво правиш, за да си в такава форма?"
 

Жестока ли беше конкуренцията на „Muscle & Fitness SuperPump”? Какво предизвиква у теб видът на съперниците ти на състезанията?

Винаги, когато съм гледал конкуренцията съм мислел, че са много по-добри от мен. Даже веднъж след като ги видях се бях отказал, отидох и се наядох и си казах: "е, всичко свърши, но, хайде, за майтапа ще се явя" излязох на сцената, очаквайки да стана последен, а станах Шампион на България. 

За конкуренцията на „Muscle & Fitness SuperPump" - ами бяхме 81 човека, почти всички бяха много високи и широки в раменете, имаше момчета в доста по-добра форма от състезателите които виждаме тук. Толкова се раздаваха, че имаше няколко, които колабираха, други изхвърчаха от пътеките, абе сериозна работа беше. 

Каква е разликата между българските и американските съдии? За какво се оглеждат в Америка?

Общото е в името - съдии  В Америка се оглеждат за таланти, хора с цялостна визия. Като започнеш от прическа, зъби, та стигнеш до какъв цвят бански е избрал, да не говорим за форма и пропорции.

 

Ще атакуваш ли още американски и български сцени?

Българските сцени ще ги атакувам от към публиката 
 

Знаем, че си силно момче! Тренираш ли отделно за сила и отделно за релеф, и има ли в действителност такова нещо? 

Попринцип има, но не и при мен. Аз тренирам по един и същи начин, като говоря за утежнение и повторения. Разликата е в кардиото и диетата, но аз искам да бъда фитнес модел, така че няма основен период - това не е състезание, това е начин на живот 
 

С какво се различава подготовката ти за участие от обичайния ти тренировъчен режим?

С кардио тренировките. Когато трябва да влизам в по-добра форма, правя кардио всеки ден сутрин на гладно, и, ако се налага - повтарям след вечерната тренировка. Диетата задължително става по-строга.

 

Кажи ни по няколко думи за любимите ти упражнения.

Любими упражнения нямам. Или може би трябва да потренирам още време, за да намеря такива. Вкарвам в сплит системата си такива, които ми трябват за да подобря дадена област. Имам любими мускулни групи за трениране - гърди, гръб
 Опиши ни диетата си. Сменяш ли храните в периоди за покачване, изчистване, отслабване?

От сега нататък ще ми се налага ако не винаги, то поне да съм на крачка от добрата форма, така че при мен ще е малко по-различно - чисти храни с един чийтинг ден седмично. 

Сега диетата ми е следната:

7:00 - 10 белтъка с 2 жълтъка, домат, 25гр. ядки
10:00 - 50 - 100гр. овесени ядки с 1 зелена ябълка и доза протеин
13:00 - 100гр. кафяв ориз, 200гр. пилешко филе, зелена салата
15:00 - тренировка
16:00 - 100гр. бял ориз, 200гр. пилешко филе, зелена салата
19:00 - 200гр. пилешко филе, зелена салата
22:00 - 200 - 300гр. риба, 25гр. ядки, зелена салата
 

Изброй ни хранителните добавки, които използваш.

Сутрин:

Animal Cuts 
Water Out на NOW
Lipo Trim на NOW
Opti-Men витамин.
 

Преди тренировка:

Adipokill на Scitec
Animal M-Stak
BCAA на прах
Water Out

След тренировка:

BCAA
Hydro-Whey на ON

Преди лягане:

Tri Amino на NOW
 L-glutamine
 Water Out

Какво е мнението ти за стероидите?

Тъй като не съм тежък и нямам нужда да държа голяма мускулна маса, а и искам да водя здравословен начин на живот, не виждам смисъл да ги приемам. От някои комбинации с добавки се чувствам и изглеждам много по-добре, а и след като ги спра го няма рязкото отслабване, скриване на релефа, депресии, спад на силата и още доста такива негативни ефекти, които се получават от стероида.

 

В САЩ забраниха употребата на DMAA. Какво е мнението ти за “напомпващите” добавки като Jack3d, Neurocore, Hemo-Rage?

Уникални са  обичам да комбинирам Nitrix със SuperPump 250 на Gaspari

Като инструктор, какви грешки виждаш най-често при начинаещите?

Най-вече, не питат. Хвърлят се на големите тежести, мислейки, че ще ги направят яки, и от там идва грешно заучаване на упражненията, изкривена стойка, хронични контузии и още куп проблеми. А ако случайно пък дойдат да питат въпросът е следния: "Бате, какво да пия за да стана като тебе"?

Какво правиш, когато не тренираш?

Правя неща които и вие правите  както всеки нормален човек. Разликата е, че не пия и внимавам какво и кога го ям

 

Знаем, че си пълен с истории. Разкажи ни някоя интересна случка от фитнеса.

Една случка от онзи ден 
Застанал съм да пазя един клиент на клека, той се напъва яко на 100 кила, аз му викам "давай, давайй" и изведнъж отнякъде се появи някакъв пичага и застана точно пред него лице в лице на 30-40см и започна да си прави чукчета все едно е застанал срещу огледалото. Моя човек се напъва, онзи му пъшка в лицето. Идея си нямам как може да има такива идиоти по фитнес залите. 

Кои са любимите ти български спортисти?

Футболистите! Хахахха, шегувам се!
Много се радвам на волята и духа, които има Йордан Йовчев. Всеки един спортист е достоен за уважение, защото полага неистови усилия, надявайки се да е най-добрия. 
 

Какво ще посъветваш и пожелаеш на читателите на Сила БГ?

Да четат повече, да се информират, да са търпеливи и адски упорити, защото хубавите неща не стават за два дни.

Благодарим ти за страхотното интервю! Не забравяйте да посетите профила на Слави Горанчовски във Facebook!

Фотография: Tommy Kolev
Сила БГ Тийм
Любимите добавки на Слави в Сила БГ!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Разтягането може да е най-полезното упражнение, което да ви помогне да увеличите ръста си."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com