сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Ментета 101

Ментета 101

Докато повечето от вас очакват от нас материали с информативно-научна насоченост, то на този материал основната цел е превантивна,  а именно да се опитаме да ви запознаем и предпазим от едно явление в света на хранителните добавки, познато като продукти, представяни като „ПРЕДИ и СЛЕД”!
 
Едва ли някой от вас е пропускал така натрапчивите рекламни снимки в родните торент тракери - основно Zamunda и Arena, на хора във вариант ПРЕДИ и СЛЕД. Съответно със силно изразено наднормено тегло и напълно деформирано тяло,  до вид,  в който Синди Крауфорд и Ричард Гиър биха им завидели благородно.
 
Сега ще ви дадем малко повече яснота за това какво се случва като кликнете на някоя от тези реклами, а именно: бивате прехвърляни директно към персонален блог на обикновен човек, който твърде лично разказва за това как е преобразил себе си до перфектна форма, използвайки само една хранителна добавка за период от 4 до 6 седмици.

Особеното е, че във въпросните блогове никъде няма опция продукта, за който господинът или госпожата така въжделено разказва, да бъде закупен директно. Но, когато името на продукта съвсем небрежно и невинно е споменато, и по случайност е хиперлинкнато, вие го избирате и ви отвеждат до страница тип електронен магазин, където вече е налице възможността продуктът да бъде закупен. 
 
Другият типичен момент е огромният брой чистосърдечни „позитивни” коментари под изказването на блогъра от хора, които са купили продукта и описват в детайли, стъпка по стъпка, как "чудото" се е получило и при тях. Смешното в случая е, че в стремежа си авторите на тази пародия да създадат профили на атлетично изглеждащи потребители, биват принуждавани да събират профилни снимки директно от интернет, като често срещан феномен е снимки на известни личности и модели да се появяват с профилни имена „Иван Иванов” или „Гергана Георгиева”
 

 
Две неща трябва да са ви ясни още от самото начало: 
 
1) Такива резултати не са възможни, освен може би с екстремна диета, уникални гени, употреба на забранени лекарствени вещества и т.н.
 
2) Ако такава добавка действително съществуваше, то ние щяхме да ви я продадем - при това на гарантирано най-добра цена.

Ментета 101
Добавките ПРЕДИ и СЛЕД биват представяни основно в двата най-широко приложими и видимо ефективни типажа – отслабване и покачване на чиста мускулна маса. Основното за този тип продукти е, че те са много елементарни като състав, със съставки, които малко или много са морално остарели или прекалено ниско дозирани. Конкретните ингридиенти, залагани в продуктите, най-често биват:

- За отслабване – acai berry
- За покачване на мускулна маса – arginine  
 
Реално продукти с подобни профили, състав и дозировка биха стрували на пазара около 2-3 пъти под цената, която бива обявявана - пример.
 
Характерни са следните особености при предлагането на подобни продукти:
 
- Цена не по-ниска от 70-90 лв. 
- Типични са сделки в духа на „Безплатна доставка", „вземи сега 1 за 70, лв, 2 за 130, 3 за 150 …" 
- Опция за плащане само и единствено чрез ”Наложен платеж”
- Липса на фирма производител, вносител или дори фирма, фигурираща на сайта
- Таймер, който отброява оставащото време до изтичане на „невероятната оферта”
- Снимка на продукта с ясно изписано „MADE IN USA”
- Агресивен шарен дизайн
- Име на продукт, но не и име на марка/производител 
 
Като конкретен пример бихме искали да сравним един от продуктите, който бива представен – XTREEM NO. Ако обърнете внимание на съдържанието на тази добавка, ще се хванете за главата. Три примера: никотинамид, който е производно вещество на ниацина, токсичен за черния дроб в дози над 3 г дневно и не притежава положителните му ефекти като понижаване на холестерола и пречистване на организма; хлороксипропил, който според този доклад  се използва като катионизационен агент за нишесте при производството на хартия и не е ясно какво търси в тялото ви; магнезиев старат, който колегите от Spider Sport са разнищили подробно във форума на клуба и така нататък... 
 
След проведено проучване стигнахме и до общото м/у всички тези сайтове за продажба на подобни добавки. Ето и нагледно как работи цялата схема.

Първоизточникът винаги е мултинационална компания, която в портфолиото си предлага набор от 6-7 различни продукта с хитови названия и дизайн, които са сезонно ориентирани.  

Структурата е най-общо казано афилиейт схема (сайтовете, участващи в тях, печелят от трафика, който насочват към главния сайт чрез реклама) с която човек си избира продукта, който иска да предлага, с него върви и шаблон на опростен електронен магазин; прави сe превод на текста, прикачват се 1-2 сателитни „персонални блога” и започва гръмка реклама в торент сайтове и други места на ръба на закона. Не се учудвайте, ако  попаднете на същия сайт на чужд език, в комплект със същите сателитни блогове, както и снимки на коментиралите (с нови имена, разбира се). 
 
Повечето се позовават на уж „лични разкази” в персонални форуми, като по този начин придобиват "легитимност". Текстовете са разработени с цел да изглеждат автентично, имитирайки онлайн комуникация - целта е да ви заблудят, че всичко е наред и продуктът работи. Не е така. Четете между редовете и не се "връзвайте"!

Финални думи
 
Пазете здравето и портфейла си от недобросъвестни търговци! Четете потребителски ревюта и си купувайте утвърдени марки. И за да видите резултати, съчетайте суплементите с правилно хранене и здрави тренировки! Така стават нещата - "вълшебни" добавки няма!
 
Полезни линкове:
 
http://otrova.org/ - сайт за модерните отрови и кой ни трови с тях. Полезна информация за вас и вашите близки и приятели.
 
http://www.fda.gov/Food/DietarySupplements/Alerts/default.htm - списък с опасни съставки в хранителните добавки от Щатската федерална комисия по храните

Сила БГ Тийм
100% качествени хранителни добавки
42
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-05-03 | 23:08:16
yupi
Попринцип това там са резултати на "Преди и сега" след тренировка и намазване с олио ROFL.
Иначе при мене имаше подобен ефект с M-stak и amino 2700 и креатин.
2012-05-02 | 02:37:38
fen
СИЛА кога ще направите и магазин в Пловдив
2012-05-01 | 23:22:35
xaxa
haha te istoriite im se povtarqt.- se nqkoi bil na mak donalds i nqkoi nacepen ot negovata zala kazva 4e brat pit piel takiva 6toto nqma vreme da hodi po zali i kak toi vidql v internet 4e go davat po4ti bez pari 6toto nqmalo kfo da go pravqt .. glyposti palni
2012-05-01 | 18:39:11
Димитър Михайлов
Браво за статията и труда
2012-05-01 | 11:00:00
Марлон Наков
Хлороксипропил, който според този доклад се използва като катионизационен агент за нишесте при производството на хартия и не е ясно какво търси в тялото ви.
Това направо ме уби!!!
2012-05-01 | 00:06:49
Огнян Табаков
Много интересна статия,но ми се иска и да прочета как да се пазим от суплементи ментета или как да сме сигурни ,че поръчаните от нас добавки са оригинални и ние си даваме парите за наистина качествени продукти.Все пак живеем в държавата на ментетата,където налагания контрол е почти нулев.Лично аз си поръчвам само от sila.bg, но моля за разяснение как да разпознаваме и реагираме при фалшиви продукти.
Благодаря!
2012-04-30 | 18:12:51
G.G.K.
Б Р А В О на СИЛА БГ. Страхотна статая.(Както и всички остнали). НЯМА МАГИЧЕСКИ ХАПЧЕТА И ПРАХЧЕТА. ИМА ХРАНИТЕЛНИ Д О Б А В К И. ИМА много пот ,силна воля,характер, лишения и постоянство.(скромен личен опит но достатъчен да направя разликата). А К О БЕШЕ толкова лесно, всички щяхме да сме с тела на АПОЛОН. ДА ядем мазна баница,пастички,кубети,да пием с литри бира,да ГЛЪТНЕМ 1 ХАП и О,ЧУДО - АЗ СЪМ ВЕЧЕ ДРУГ. НЕ БЪДЕТЕ ЛЕКОВЕРНИ. П Р О Г Л Е Д Н Е Т Е !!!. С И Л А БГ СА номер 1.( По-често напомняйте за тези неща).
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Силовите спортисти, които вземат половин грам дневно от Fenugreek (сминдух) топят мазнини, наддават чиста мускулна маса и увеличават силата си. Самият механизъм на действие на билката все още е загадка за спортните учени."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com