сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Андрогенна недостатъчност при мъжете

Андрогенна недостатъчност при мъжете

Много мъже започват да изпитват по-ниско либидо и забелязват, че енергията и силата не са това, което бяха. Това идва с възрастта и намаляването на производството на хормони, но може да има още фактори. Такъв е андрогенният дефицит.
 
Андрогенният дефицит = Ниски нива на тестостерон
Известно е, че нивата на тестостерона намаляват с възрастта - това се случва естествено. В света на здравето има значителен стремеж за забяване на този процес. Въпреки, че някои хора приемат това като част от живота, лекарите изследват нови начини за естествено обръщане на тези симптоми.
 
С цел да се отговори на въпроса за недостиг на андроген трябва да се обърне внимание на тестостерона. Тестостеронът подпомага тялото в изграждането на мускулната тъкан чрез синтеза на протеин, създавайки здраво либидо, психическа и физическа издръжливост. Тестостеронът също така помага за няколко метаболитни функции, като функцията на черния дроб и създаването на нови червени кръвни клетки.
 
Намаляването на тестостерона се случва постепенно и е лесно незабележимо, докато нивата на тестостерон стигнат далеч под нормата. Нормалните нива на тестостерона варират между 350-1,000 (нг / дл) нанограма на децилитър. Тези цифри намаляват с възрастта. След 30-годишна възраст мъжете губят 1-2% тестостерон всяка година.

 
Симптомите на андрогенна недостатъчност/ниски нива на тестостерон са:
 
 • Промени в настроението
 • Депресия
 • Раздразнителност (дори гняв)
 • Нощно изпотяване / апнея
 • Загуба на паметта
 • Намаляване на желание за секс
 • Загуба на мускулна маса
 • Умора
 • Гинекомастия (мъжки гърди)
 • Косопад
 • Загуба на костна плътност
 
Някои мъже могат да изпитват тези симптоми в различна степен - всеки случай на недостиг на андроген е различен.

Какви други фактори може да причиняват ниски нива на андрогени?
Свързващият глобулин хормон SHBG, за който имаме отделна статия се свързва с останалия тестостерон и го инхибира, за да не стане активен в бионаличния тестостерон. Той увеличава мускулната маса и сексуалното влечение.

Естрогените в околната среда може да нарушат андроген / естроген съотношенията в резултат на недостиг на андроген. Един от най-честите екзогенни естрогени са парабените - вид съединения, които се използват като антимикробни консерванти. Те се намират в храни и козметика, като например: грим, парфюми, дезодоранти, лосиони, пасти за зъби, сапуни. Обикновено се използва смес от парабени с цел консервиране. Тези съединения са евтини и използвани без наше знание.
 


Парабените са естрогенни мимики, които се свързват с клетъчния естрогенен рецептор. През юли 2002 г. японски учени съобщиха, че излагането на новородени мъжки бозайници на битулпарабен влияе отрицателно върху секрецията на тестостерон и функцията на мъжката полова система.
 
Какво може да помогне срещу андрогенна недостатъчност и парабени?
Чрез добавки за повишаване на тестостерона можете да възстановите естествените съотношения в тялото ви. DHEA е хранителна добавка, която се извлича от див ямс и е налична естествено в организма. Има много метаболити на DHEA, всеки със собствена употреба. DHEA се превръща в тестостерон в организма. Чрез екзогенен тестостерон може да компенсирате това, което тялото не създава естествено вече. DHEA разбира се, трябва да се приема циклично. През това време "тест бустери" като Трибулус, Д-аспарагинова киселина и антиестрогени може да помогнат на тялото в производството на тестостерон. Тези бустери подобряват способността на организма да произвежда лутеинизиращ хормон, който превръща холестерола в тестостерон. 

 
Има добавки и марки на ваше разположение, с които да се борите срещу катаболизма. Отделете време да четете и да слушате тялото си, за да знаят какво е най-добре.
 
Сила БГ Тийм
Препоръчани тестостеронови бустери
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"„Креатинът е може би НАЙ-изследваната ергогенна помощ за суплементиране в историята. Науката чисто и ясно твърди, че няма вредни странични ефекти от приема му. Няма доказателства за мускулни болки, скъсвания, вреда на бъбреците, причина за дехидратация или други глупави и необосновани митове.“ - д-р Хосе Антонио, президент на Международната организация за Спортно хранене"

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com