сила бг магазин
сила бг медия
»
»
МУСКУЛНА МАСА ПО ВРЕМЕ НА СЪН

МУСКУЛНА МАСА ПО ВРЕМЕ НА СЪН

Две от най-ефективните добавки за мускулен растеж по време на сън са ZMA и аргинин. Въпреки, че при употребата им е препоръчително да се употребяват по отделно и по възможност на гладно, някои от бодибилдинг маниаците се запитват не е ли по-добро да се комбинират двата продукта или така ще се загуби ефекта им .Добрата новина е,че според последните изследвания комбинацията между ZMA и аргинин води до по-добри резултати, отколкото самостоятелната им употреба.

cyclin1_291x300


Истина е,че двете добавки се усвояват по-добре на гладно. Цинкът и магнезият, двете основни съставки в ZMA, са много слабо усвояеми ако се взимат с храна, особено с храни, съдържащи калций . Всички богати на въглехидрати храни пречат на правилната абсорбация на цинк.

primaforceZMA

От друга страна, аргининът се конкурира с други аминокиселини относно усвояване. Ето защо комбинацията му с минерали като цинк и магнезий е особено подходяща, а не с други аминокиселини.

Всъщност комбинирайки аргинин с ZMA увеличава ефекта и на двете добавки, тъй като азотният оксид, който се формира при консумацията на аргинин, спомага за по-голямо количество цинк да бъде усвоено и използвано ефективно за повишаване нивата на тестостерона.

Взимайки 3-5 грама л-аргинин заедно със стандартна доза ZMA (15-30 mg Цинк, 200-450 мг Магнезий и 10.5 мг витамин В6) между 30-60 минути преди лягане, ще задвижи анаболните процеси в организма по време на сън.


СИЛА БГ ТИЙМ

 

Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2010-09-19 | 01:01:01
KOCE LAMQTA
toq deto sa go snimali e ebasi nazobeniq 4i4ka:))))
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Кортизолът е катаболен хормон, който се конкурира с тестостерона в мускулните клетки. Съответно по-високите нива на кортизол довеждат до загуба на мускулна маса. Тъй като чесънът потиска производството на кортизол и от друга страна стимулира тестостерона, в организма се засилват драстично анаболните процеси, респективно и изграждането на чиста мускулна маса."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com