сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Най-добрите упражнения след бременност

Най-добрите упражнения след бременност

В месеците преди раждането сте се фокусирали върху това бебето ви да е здраво и раждането да е с възможно с най-малко болка и усложнения. Но сега, когато бебето вече се е родило, без съмнение си мислите за това как отново да ви станат тесните дънки и да се чувствате както преди да забременеете. Упражненията са ефективен начин да ускорите възстановяването и да предотвратите следродилната депресия.
 
Обратно към упражненията
Американската асоциация на акушер-гинеколозите (АААГ) препоръчва упражнения след раждане, за да се възстанови физическото и психическото здраве. АААГ отбелязва също, че упражненията ще ви дадат повече енергия, ще подобрят психическото ви състояние и ще възстановят мускулната сила и тонус, особено на мускулите в тазовата диафрагма и коремната област, които са се разтегнали по време на бременността.

Според „Клиника Майо” (the Mayo Clinic), ако сте били физически активни по време на бременността и сте родили по естествен начин без усложнения, то е безопасно да се върнете към упражненията дни след раждането. Ако сте родили с цезарово сечение или сте имали структурни наранявания на матката или на влагалището, трябва да се консултирате с лекар за насоки относно това кога е безопасно да подновите тренировките.


 
Упражнения за тазовата диафрагма
Мускулите на тазовата диафрагма поддържат матката, пикочния мехур и други органи, разположени в областта на таза. Мускулите на тазовата диафрагма работят заедно с мускулите на корема и долната част на гърба, за да е таза в правилно положение и поддържат гръбнака. Промените, които се дължат на разтягането на мускулите на корема и тазовата диафрагма по време на бременност и раждане могат да доведат до проблеми в урината. Наклони в тазовата област и повдигане на бедрата в легнало положение, коремни преси и Кегел упражнения, които свиват мускулите, които контролират уринирането помагат да се възстанови тонуса и да се заздравят мускулите на таза.

Когато заякнете, може да минете на следващото ниво с Пилатес.

Кардио и съпротивителни упражнения
За да подновите стандартните упражнения като кардио и съпротивителни упражнения, АААГ препоръчва постепенно да се върнете към тях, когато се чувствате готови и способни да започнете тренировъчна програма, която да продължите. За да се постигне сърдечносъдова издръжливост и да се отървете от натрупаните по време на бременността килограми, започнете с ходене от до 30 минути, като постепенно увеличавате скоростта и времето като силите ви укрепват. Когато подновявате съпротивителните упражнения, започнете с малки тежести като обръщате специално внимание на формата и техниката. Ако от упражненията ви боли гърба или корема, може би вдигате прекалено голяма тежест прекалено скоро.Нови предизвикателства за майките
Допълнителните килограми, недостатъчният сън и новите изисквания за времето и вниманието ви може да са непреодолими за една майка. Може да се чувствате прекалено изморени или заети, за да тренирате. Но запомнете, че това е период на промяна в живота ви и ще ви отнеме време да изградите нов „нормален” начин на живот. Намерете начин да включите упражнения, когато си играете с детето си, като използвате теглото му за съпротивление. Обмислете закупуването на джогинг количка (триколесна количка ), защото тя ще даде на вас и вашето дете възможност да се наслаждавате на чист въздух, слънце и упражнения.

Сила БГ Тийм

Снимки: freedigitalphotos.net
Препоръчани продукти за бременни жени
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Хората с кръвна група O се чувстват изключително добре при интензивни тренировки и консумиране на животински протеини. За разлика от другите кръвни групи, мускулната тъкан на хората с кръвна група 0 трябва да е малко по-кисела."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com