сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Топ 4 хранителни добавки при излагане на радиация

Топ 4 хранителни добавки при излагане на радиация

Какво е радиация?

Радиацията е форма на енергия, която присъства навсякъде около нас. Съществуват различни видове радиация, някои от които имат повече енергия от други.

Какво е радиоактивно замърсяване?

Радиоактивно замърсяване възниква, когато радиоактивен материал се отлага върху или в обект или човек. Радиоактивните материали, изпуснати в околната среда, могат да причинят замърсяване на въздух, вода, повърхности, почва, растения, сгради, хора или животни. Замърсеното лице има радиоактивни материали върху или вътре в тялото си.
 
Алфа-липоева киселина

Алфа-липоевата киселина е антиоксидант, който се произвежда естествено в тялото и също се намира в храните. Използва се за разграждане на въглехидратите и за производство на енергия.

Алфа-липоевата киселина може да се яде в храни като червено месо, моркови, цвекло, спанак, броколи и картофи. Предлага се и в добавки. Тъй като алфа-липоевата киселина изглежда действа като антиоксидант, тя може да осигури защита на мозъка и също така да бъде полезна при определени чернодробни заболявания.
Хората най-често използват алфа-липоева киселина за нервна болка при хора с диабет.

Използва се и за затлъстяване, височинна болест, стареене на кожата, високи нива на холестерол или други мазнини в кръвта и много други цели.
 


Гинко Билоба


Гинко (Ginkgo biloba) е голямо дърво с ветриловидни листа. Листата обикновено се включват в добавки и се приемат през устата за проблеми с паметта.
Смята се, че дървото гинко е едно от най-старите живи дървета, датиращо повече от 200 милиона години. Той е роден в Китай, Япония и Корея, но сега се отглежда и в Европа и Съединените щати. Изглежда подобрява кръвообращението и може също да действа като антиоксидант за забавяне на промените в мозъка.

Тъй като гинко съществува от толкова дълго време, хората са го използвали за много цели. Обикновено се приема през устата при проблеми с паметта и мисленето, тревожност, проблеми със зрението и много други състояния.
 


Калиев Йодид

Щитовидната жлеза не може да направи разликата между стабилен и радиоактивен йод и ще абсорбира и двете. Калиевият йодид  блокира проникването на радиоактивен йод в щитовидната жлеза. Когато човек приема Калиев йодид, стабилният йод в лекарството се абсорбира от щитовидната жлеза.

В Калиевият йодид има толкова много стабилен йод, че щитовидната жлеза става „пълна“ и не може да абсорбира повече йод – било то стабилен, или радиоактивен – през следващите 24 часа.Келп (кафяви водорасли)

Келпът е с високо съдържание на антиоксиданти, включително каротеноиди и флавоноиди, които помагат в борбата със свободните радикали, причиняващи болести. Антиоксидантните минерали, помагат в борбата с оксидативния стрес и могат да помогнат за защита на сърдечно-съдовото здраве и предотвратяване на рак. Освен това, той има естествено съдържание на Йодин в състава си и може да се използва като първо помощ, при излагане на радиация.
 
СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Симптомите на високите нива на кортизола са задържане на вода, излишни мазнини в централната част на тялото и неуспех при покачване на сила и мускулна маса. Коремните мазнини са изрично обвързани с високи нива на кортизола, защото те притежават четири пъти повече кортизолни рецептори и са по-богато кръвоснабдени."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com