сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Александра : "Сила и финес - моята победа!"

Александра : "Сила и финес - моята победа!"

Всяка година стотици състезатели по културизъм решават да „премерят мускули“ на сцената и да покажат най-добрата си форма. Повечето от вас, които се занимават с фитнес и бодибилдинг са наясно, че една подготовка независимо дали си мъж или жена е свързана с месеци труд и лишения. Задавали ли сте си въпросазащо го правят? За слава, пари, признание - едва ли. Всеки един състезател може да Ви даде различен отговор. Всеки един може да разкаже различна история, а някои от тях са способни да мотивират и вдъхновят много от вас. Искам да Визапозная с едно обикновено момиче, а не поредния здрав бодибилдър. Искам да Ви покажа, че всеки може да сбъдне мечтите си, че всеки човек е достатъчно силен да се справи и постигне всичко.Казвам се Алекс, на 26 г. от Варна и преди 4-5г. не съм предполагала, че ще застана на една сцена със състезатели от ранга на Биляна Йотовска, за да се боря за призово отличие. Ще Ви разкажа как се е преборих с анорексията, хранително разтройство, от което страдат много жени в днешно време. Надява се да мотивирам много момичета и да им покажа ,че истината се крие в тренировките и правилното хранене.

Началото

Всичко започна когато бях 12 клас се наложи лекари да ми изпишат хормонални хапчета, които по-скоро ме докараха до депресия. Спрях да се храня, спрях да излизам и да се срещам с хора, нищо не ме интересуваше, с две думи не ми се живееше. За няколко месеца отслабнах драстично.Няма да забравя, когато пробвах рокля за абитуриентския си бал, двете с майка ми излязохме от магазина със сълзи - бях ужасяваща, скелет...От тази „болест“, страдат доста жени и голяма част от тях не оцеляват. Започна да ми пада косата и имунната ми система бе разклатена. Не знам с точност колко килограма съм била защото, когато стигнах 37, вече ме беше страх да се качвам на кантара, знаех че не трябва да съм толкова слаба - висока съм 171см. Тук следва противоречието - защо като съм знаела, че съм много слаба, защо нищо не съм правела по въпроса? Не е достатъчно само да осъзнаеш проблема си, сякаш си в капан. Това продължи няколко години, хората непрекъснато ме заглеждаха по улицата и постоянно ме питаха защо съм толкова слаба.
Промяната

Първо ще спомена, че моя брат е собственик на малка фитнес зала. Има участия на ежегодния турнир в Пловдив в категория класически културизъм, с няколко призови отличия. И така един ден просто се събудих и реших, че трябва да направя нещо, така се озовах във фитнеса. Беше най-правилното решение, което съм взимала някога!

Започнах разбира се със силови тренировки. Идеята беше да натрупам мускулна маса и да изградя тяло, като на фитнес мацките по списанията, които разглаждах докато бях в залата. Така с помощта на брат ми, който ми показваше как правилно да изпълнявам упражненията и с доза магарешки инат, постепенно се върнах към нормалните си килограми. В залата се срещах с нови хора, създавах нови контакти, започнах да излизам, да се храня, да се усмихвам.С всeки изминал ден виждах как тялото ми се променя, харесвах се все повече, а това ме мотивираше да продължавам. На улицата вече не ме заглеждаха заради анорексичното ми тяло. Тренировките бяха моето спасение. Заради тежестите, с които тренирах ми се появиха мазоли, които на една женска ръка не изглеждат добре. Трябваха ми ръкавици и това ме отведе в магазина на  СилаБГ, именно там се запознах сголямата си любов.Спортът е това, което ни събра, а фитнесът и тренировките са задължителна част от ежедневието ни.Подготовката

От доста време исках да осъществя идеята си да се подготвя за състезание, като целта ми е чрез трансформацията да мотивирам момичета с подобен проблем.
Декември се прибрахме от бригада във Великобритания. През тези щест месеца докато бяхме там нямаше възможност да тренирам. В началото на януари, с настъпването на новата година реших да се подготвя за предстоящия турнир в Пловдив. Имах на разположение само 3 месеца. А това е изключитено малко време, защото трябваше да качавам мускулна маса (бях загубила доста през 6-те месеца в Англия)и в същото време да чистя мазнини. По време на подготовката залагах основно на стабилни количества протеин, омега-3, аминокиселини и зелен чай.

Състезанието

На 16.04.2016г. в Червен бряг за първа година се проведе турнир „Светомир Андреев Класик“, реших да участвам и да ми бъде нещо, като генерална репетиция за Турнира в Пловдив след седмица. Моя приятел, участва в игра с публиката, където трябваше да се направят най-много повторения със 100 кг от лег. 40 бройки му бяха достатъчни за победата и понеже нямаше кой да го пази , се довери на жена си.И така на дебютното си представяне в категория бикини фитнес от 12 момичета заех 3-то място.Не можех да си представя, че след 4 години онова 30 килограмово момиче стои на сцената с медал и може да покаже форма, като на фитнес моделите от списанията.На държавното първенство в Пловдив се класирах 6-а, но всеки е започнал от някъде. В крайна сметка моята победа беше друга. Доволна съм от формата, която показах, емоциите бяха страхотни, това ме кара да не спирам до тук, а да помисля за следващия турнир.Сега съм 56 килограма ,тренирам почти всеки ден, карам колело, правя това което ми харесва и най-важното - здрава съм.Спортът и фитнесът се оказаха билета ми към щастието. Силно се надявам да мотивирам някое момиче, което се бори с подобен проблем!Искам да кажа, на приятелите на СилаБГ, че всеки човек има силата да се справи и постигне всичко, към което се цели. Не се крийте зад оправдания , че не можете...Можете! Стига да искате всяка мечта става реалност! Трябва да сте упорити и да не се отказвате, тогава успеха е гарантиран!
 
СИЛА БГ Тийм!
Продуктите, на които Александра се довери!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2016-05-10 | 17:59:23
Rado
Страхотна промяна. Мойте адмирации за усилията и формата.Доста добре се е получило!
2016-05-10 | 17:58:22
Марина
Супер си!!! Евала за усилията и промяната.Нека хората разберат че спорта и здраве на духа и тялото.Решение на много проблеми и променя животи. :)
2016-05-10 | 17:57:00
станислав
Страхотна си.Поздравления и само напред и нагоре!
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

""Програмите за обучение, твърдящи, че манипулират нивата на тестостерона или мускулния растеж, са лъжа", казва Стюарт Филипс, професор в Катедрата по кинезиология. "Просто няма доказателства в подкрепа на тази идея.""

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com