сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Интервю с Angela Gossow

Интервю с Angela Gossow

Angela Gossow е вокалистката на една от най-големите съвременни метъл групи - Arch Enemy. Миналата година бандата заби и на родна земя на фестивала в Каварна. Angela е една от най-яките мадами (буквално и преносно) в най-агресивния музикален жанр, считан за изконна мъжка територия. Освен това е дръзка и борбена личност, чиито думи съдържат много послания. Тя е заклет веган и привърженик на натуралната естетика и атлетичност, което прави нейната гледна точка различна и любопитна. Оставяме ви с думите и обаянието на самата мис Gossow. И, ако сте фенове - наздраве!

Кога реши да живееш здравословно и да започнеш да тренираш? Какво те подтикна?

Израснах, хранейки се с вегетариански непреработени храни. Изоставих тези навици, когато напуснах дома си, и изведнъж започнах да боледувам и да страдам от алергии. Така осъзнах важността на здравословната диета – с проба и грешка. Оттогава започнах да се наблюдавам и да внимавам кои видове храни ме карат да се чувствам уморена и тромава, и кои ме карат да се чувствам добре. Така начинът ми на хранене стана все по-изчистен. Първо разкарах всички преработени храни, после млечните продукти и всички видове захар – стъпка по стъпка.

Как се превърна във веган, хранещ се единствено със сурови храни? Какви са предимствата на този тип хранене за здравето и тялото ти?

Чувствам се най-добре, когато ям храната такава, каквато е пораснала навън, в природата. Суровите плодове и зеленчуци доставят възможно най-много хранителни вещества, витамини и минерали. Те са тъпкани с полезни неща и позволяват на организма да се освободи от токсините, вместо да го затлачва с добавени вещества, наситени мазнини и протеин от млекопитаещи животни. Растителният протеин е много по-лесен за усвояване от тялото ми и по-леснодостъпен. След тренировка си правя плодов нектар с конопен и оризов протeин.
 

Като тийнейджър си страдала от анорексия. Правилното хранене и тренировките ли са начинът, по който преодоля щетите от болестта? 

Като тийнейджър бях анорексичка и булимичка. Имаше период, в който ядях снаксове, шоколади и други боклуци, който ме караха да се чувствам зле, дебела и отблъскваща. Храната се беше превърнала във враг. Това се промени с промяната в диетата ми. Избрах да се отнасям с храната като с гориво и лекарство за тялото ми, вместо като към нещо, което ме разрушава. Затова трябвашe да открия храните, които правят именно това – да поддържат здравето ми и да ме карат да се чувствам добре.Когато направих този преход, желанието да се тъпча или да гладувам изчезна. Бях доволна от себе си, защото знаех, че повече не вкарвам боклуци в организма си. Така се научих да бъда добра към себе си и да се ценя, давайки на тялото ми само най-доброто. Промяната беше постепенна и на много равнища, но правилното хранене определено изигра голяма роля във възстановяването от тези хранителни разстройства.
 

Какво представлява тренировъчният ти режим?

Преди закуска правя малко кардио. Обичам просто да поскачам на въже. Само за 10 минути пулсът се ускорява и потта започва да тече. По-късно отивам на разходка в гората и вечер правя високоинтензивно кардио и тренировки с тежести.

 

Разбрахме от теб, че не приемаш суплементи. Много вегани атлети суплементират, за да си набавят определени вещества. Защо избра да тренираш без тренировъчни продукти? Кое ти дава гориво и енергия за тренировки и възстановяване?

Не приемам изкуствено произведени витамини и суплементи. Взимам чиста конопена пудра за протеин и минерална глина, за да си набавя магнезий, калий, калций и т.н. Храня се с разнообразни зеленчуци, бобови храни, плодове и зърно – от тях си доставям необходимите хранителни вещества.

Очевидно се гордееш с фигурата си. Има ли нещо в тялото ти, от което не си доволна?

Моето тяло е моето тяло. Телосложението ми е атлетично, което означава широки рамене и не особено женствени черти. Така да бъде. Това е тялото ми и давам най-доброто от себе си всеки един ден да го поддържам силно и здраво. Красотата идва отвътре. Съвършенството не е красиво, но да си лъчезарен, удовлетворен и щастлив от себе си е! Ако всички жени изглеждаха еднакво, с големи гърди и заоблени талии, щяхме да си умрем от скука. Харесвам тялото си такова, каквото е и съм благодарна за всеки ден, в който ми служи. Тялото ми е стегната и добре оформена малка електроцентрала и се чувствам добре в него.
 

Arch Enemy е изключително заета група, а животът зад кулисите може да е много изтощителен. Как се поддържаш във форма по време на турне?

Не докосвам никакъв джънк фууд, в това отношение съм много дисциплинирана и целенасочена. Нося със себе си куп храна – винаги си взимам торба с конопен протеин и мака на прах на турне. Много ми помага да поддържам тази дива енергия, която ми е необходима през цялото денонощие. Тренирам всеки ден преди концерта. Правя хиляда повторения скачане на въже с високо повдигане на коленете и 15-20 минути високоинтензивно интервално кардио. Много харесвам сайта bodyrock.tv. Там предлагат много упражнения само със силата на теглото, които са отлични за един пътуващ музикант.

 

Какво ти дава физическата и духовна сила да крещиш с такава мощ на сцената?

Страстта и обичта към това, което правя. Това е моят глас и го карам да се чува. Имам много да давам на музиката, защото получавам много от нея, от енергията сред групата, от феновете, които идват на концертите ни. Живея луд живот – обожавам свободата и енергията, които ми дава.
 


Била си по много места на света. Взе ли с теб някой екзотичен хранителен или житейски навик отнякъде?

Да. Азиатците имат едно правило, което проповядва “никога не яж повече от това, което събират шепите ти.” Ако всички следваха тeзи думи, затлъстяването щеше да е част от миналото. Много култури ядат огромни порции и хората буквално се тъпчат до смърт.

Какво ще посъветваш жените, които искат да се поддържат във форма?

Не яжте наведнъж повече от това, което могат да съберат шепите ви. Яжте една част протеин или зърно и две части плодове или зеленчуци. Пийте много вода и избягвайте захарта, преработените храни, празните калории и наситените мазнини. Вие сте това, което ядете. Тренирайте, отправяйте предизвикателства към тялото ви, но се занимавайте и с релаксиращи спортове като йога. Открийте правилния баланс между работата и почивката. Вслушвайте се в тялото и разума си, отделяйте време за себе си. Жените обикновено са заети с нуждите на някой друг – деца, семейство, приятели, колеги. Важно е да намирате време за себе си всеки ден и да сте добра към себе си.Всяка жена е красива по нейния собствен начин. Не сравнявайте себе си с фотошопнатите, анорексични и затънали в цигарен дим и болкоуспокояващи моделки от списанията. Тези жени не са нито здрави, нито силни. Те са просто “закачалки” за дрехи - част от индустрия, продаваща продуктите си на жените, като ги кара да се чувстват незавършени и несъвършени както са родени. Нямате нужда от милиони различни тоалети, парфюми, стъкленици или пълни с химия кремове и гримове, за да сте красива. Необходими са ви естествени храни, свеж въздух и слънце, малко покой и релаксиране, приятели и близки, за да се чувствате добре и удовлетворени от живота. И ако сте щастлива, щастието ще засияе през кожата ви. :)

Финални думи към българските ти почитатели от Сила БГ и не само? Нямаме търпение да те видим отново с Arch Enemy!

България е много красива страна – голямо удоволствие беше да свирим там и се надяваме да се завърнем рано или късно за още! Бъдете силни, бъдете здрави и истински метални!

 
Сила БГ Тийм
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"За по-чувствителните представители на кръвна група A е особено важно да приемат храните във възможно най-естествен вид: пресни, чисти и органични. Когато започнете диета за кръвна група A ще отслабнете по естествен начин."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com