сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Интервю с Милко Георгиев

Интервю с Милко Георгиев

Милко Георгиев е на 36 години, израснал е в семейство на спортисти и се занимава със спорт от дете. Тренирал е таекуондо (медалист на РП), волейбол, хокей, бягане, колоездене. Има над 15 години опит като личен треньор и треньор на групи. През последните години систематизира опита и знанията си и успешно ги прилага в работата като личен треньор и в обучението на треньори. Автор е на точни и ефективни програми за сила, обем, релеф, тонус, гъвкавост, бързина, издръжливост. Експерт е по Високо мазнинно – Ниско въглехидратно хранене. Името му свързваме с основания от него клуб Spider Sport, който лансира тренировките със свободни тежести и уникални методики за трениране, които нямат аналог в България. За Сила БГ е изключително голяма чест и удоволствие да ви представи това интервю!

Представи себе си и Spider Sport на нашите читатели.

Здравейте! Казвам се Милко Георгиев и съм създател на кондиционен спортен клуб Spider Sport.  Занимаваме се с повишаване атлетизма на обикновени хора, спортисти, както и с рехабилитация. През последните години се профилираме и в лечение на гръбначни изкривявания и по-специално на масовото явление Сколиоза.

Spider Sport е едно нетрадиционно фитнес студио. Кое го прави такова според теб?

Преди 10 години аз бях първият в България, който започна целенасочено да популяризира тренирането само със свободни тежести и създадох първото фитнес студио за персонално трениране. Особеност е, че в студията ми се тренира единствено с личен треньор. С годините системата за трениране в клуба е обогатена и рафинирана до ниво, даващо бързи и трайни резултати. Затова и препоръчвам две тренировки седмично. При нас се тренира само с гири, пудовки, щанги, кабели и ластици. Разбира се, използваме собственото тегло на тялото, лекоатлетически, бегови упражнения.


 

Какво те подтикна да създадеш клуба?

През 2002 година започнах да тренирам със свободни тежести и малко повторения. Успоредно промених храненето си към високо мазнинно и ниско въглехидратно, изключително от животинска храна. Спортувам от 1983 година и имам база за сравнение. Бързите резултати от съчетаването на споменатите две системи ме впечатлиха силно, започнах да ги споделям и превърнах това в моя професия. Днес, след години противопоставяне на масовите разбирания, съм доволен, че свободните тежести и малкото въглехидрати са по-популярни от всякога.
 

Каква е философията ти относно тренировките с тежести и тези с машини?

Свободните тежести учат на функционалност за реалния свят, бутане на тежки предмети, вдигането им, дърпане, изправяне с тежест, стъпване през препятствие в напад с тежко на гърба. И всичко това през призмата на общата физическа кондиция. Развиване на сила, силова издръжливост, ловкост, експлозивност, бързина. Всичко това с многоставни движения, с максимално дълга кинетична верига – например, изправен и с протегната тежест нагоре.


 
При машините имаме винаги външна опора и това води до развитие на сила, зависима от тази опора. В следващ момент, ако опората я няма – идва липса на контрол, слабост, контузия. Отделно, с машина или със свободна тежест, едноставните движения травмират моториката и ставите.
 

Виждаме теб и други момчета от клуба да изпълняват необичайни упражнения като “драконов флаг” и твоя модификация на лежанката. Какво е различното при тях, какви са предимствата им?

Има и доста момичета в Spider Sport, които изпълняват доста сложни и тежки движения. Както казах, залага се на работа на цялото тяло – комбиниране на бутане, дърпане, усукване, изправяне. При драконовия флаг има дърпане и усукване – това са предмишница, бицепс, трицепс, гръб, гърди, корем, тазови сгъвачи. При „лежанката на Милко” има бутане, усукване, тазови сгъвачи (от опората в срещуположен крак).Цар в това отношение е друго измислено от мен движение – Cable Push Pull, което включва дърпане, бутане и усукване, докато си на краката си. Уникално ефективно е за всичко спортове, особено за удрящи, тласкащи, хвърлящи.


Какво е мнението ти за калистениката и тренировките с тежестта на тялото?

За мен тренировката със собствено тегло е тренировка със свободна тежест. Затова подобни движения участват в системата ми за трениране. Например, драконов флаг, набирания, кофичките, планкове.


 

Оставаме с впечатлението, че си голям привърженик на нисковъглехидратната диета. Каква е причината за това?

Изследвам принципите за активно здраве и дълголетие от 10 години и всички факти водят към намаляване на въглехидратите и увеличаване на животинските мазнини. През Spider Sport са минали над 5000 души, сред тях има и републикански и световни състезатели по различни видове спорт. При всички тях се наблюдава необратимо подобряване на постиженията и здравето. И всичко това е подкрепено от западната наука, колкото и странно да звучи на масовия зрител и дори на масовия лекар. За целта съм инвестирал хиляди часове и хиляди долари за специализирана литература. Това е единственият начин да съм сигурен. И аз съм сигурен.


 

В сайта ти четем, че напълно естествено поддържаш под 5% мазнини в тялото си през цялата година. Каква е тайната и не ти ли е студено през зимата?

Тайната я правя публична от много години и тя е ВМ-НВХ плюс достатъчно калории, за да има и за терморегулация. Терморегулацията и рецепцията за студено се тренират чрез закаляване. Най-простият, ежедневен метод е да се седи винаги на леко хладно, когато е възможно.
 

Кои са любимите ти упражнения?

Напади с щанга, набиране с краката напред, странична преса, cable push pull.

Какъв е режимът на хранене, който спазваш?

От десет години съм стриктен във ВМ-НВХ. Обикновено съм на калорийна рестрикция и поддържам по-ниско тегло с 6-7 килограма под оптималното ми.

Кои хранителни добавки използваш?

За мен NOW е най-честната компания, като качество, дозировка и цена. Spider Sport наложи Ultra Omega-3 на пазара, чудесен и дори уникален продукт. Ежедневно използвам Vitamin A, Vitamin D, Vitamin K, Vitamin C, Omega-3.

Кои са най-честите заблуди на клиентите ви?

Клиентите ни са доста разумни, те идват при нас и са наясно какво ги очаква, защото Spider Sport се рекламира от уста на уста. Относно заблуди, характерни са масовите заблуди в областта на храненето и здравето. Целта на хранителните ми лекции е да променя това, като им дам стабилна и правилна информация.

Спомняш ли си какви грешки правеше като начинаещ?

Преди 10 години информацията за кондиционно трениране беше много оскъдна. Нямаше YouTube, CrossFit, и всички тонове сайтове и книги от днес. Това водеше до подобряване на техниката с годините, основно от собствен опит и визия. Чак грешки нямаше.
 

По-трудно ли ти е да се поддържаш във форма в сравнение с по-младите ти години?

Днес, когато съм на 36 години, поддържам форма най-лесно. Знанието, което имам, оптимизирането на тялото ми към ритъма и вида храна. С други думи, тялото ми има доверие, че всеки ден мога да му доставям качествена храна - животинската. Затова пази процента на мазнини нисък и лесно качвам мускулна маса при увеличаване на калориите. Например, 4 кг чист мускул(!) за два месеца е много.


Какво очаква теб и клуба в бъдеще?

Планирам Spider Sport да има две или три големи и модерни фитнес студиа в София. След това ще се насоча към външни пазари.

Благодарим ти за интересното интервю!

И аз благодаря за чудесните въпроси и възможността да споделя и изживея отговорите.

http://lichentrenior.com/
http://spidersport.com/

Сила БГ Тийм
Препоръчни продукти на NOW
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-07-20 | 18:14:57
Георги Михалчев
Гледах доста лекции и участия на Милко в предавания!Определено развенча митовете и глупостите,които комерисалните лекари налагат!Поздравления Милко!Работата ти е революция в храненето и спорта!
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Новата ни услуга Price Match е част от амбицията на Сила БГ да Ви предлага най-добрите продукти на възможно най-добрите цени. В случай, че намерите търсен продукт на цена, по-ниска от нашата, изпратете ни доказателства за това и Ви гарантираме, че ще Ви продадем артикула на цена с 1 лв. под посочената от Вас! "

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com