сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Интервю с Наско Димитров

Интервю с Наско Димитров

Още един млад българин доказа страната ни като заплашителна сила в културизма! Роденият през 1989г. Наско Димитров покори върховете в Пловдив и Санта Сузана (Испания) в категорията за Младежи до 90 кг и стана Абсолютен европейски шампион по културизъм. Освен грамадно име в спорта и студент по финанси, Наско е и един страхотен събеседник. Ето какво каза шампионът пред Сила БГ.
 

Честито за титлата, шампионе! Как се чувстваш?

Супер, почивам си и все още осмислям какво съм направил. Помня на сцената, как си поплаках, не мога да го опиша, думите не стигат, трябва да се изживее, оставаш сам победител, аподисменти, химна - ох, пак ще се разплача!
 

Кога започна да тренираш и как реши да се състезаваш?

Винаги съм бил с наднормено тегло, дори сега. Исках да изглеждам добре, бях на 14, не съм спирал от тогава. Върви си ми, тялото ми е построено да е "наблъскано" с много мускули, имам и пропорция. Стигаш донякъде и следващото ниво е вече състезателно, но истината е че реших, защото ми казаха веднъж „Да, як си, но те на състезанията знаеш ли какви са извънземни?“ и се посмяха. Много ме доядя, и на следващата година станах абсолютен шампион на България и на Балканите за младежи!

Ти си студент по финанси. Кое се взима по-трудно: изпитът по Данъчна политика или Европейската титла?

Изпитът ще го вземат няколко хиляди човека и ще продължават да го взимат, а Европа си има един абсолютен шампион!
 

Има ли пари в културизма? С това ли искаш да се занимаваш?

Няма директно, но покрай успехите, според мен във всяка сфера може да се изкарат пари. Решил съм твърдо, ще се занимавам с икономика - това което изучавам. Ако е рекъл Господ, няма да остана без хоби и мечти.
 

Ще се състезаваш ли и на Световното първенство в София?

Тази година е за класическия културизъм само. Аз не им се побирам в категориите, по техните стандарти трябва да съм 72кг за моя ръст, а аз съм 92, но ще участвам на световното по културизъм, да!
 

Какво е мнението ти за анаболните стероиди? Бързат ли връстниците ти да “зобят”?

Много, не знаят какво и защо го правят, пристрастяват се към лесното и после не могат без. Жалко, и възрастта все пада и пада. Ако не гониш мечти и сериозни постижения, няма смисъл да плащаш със здраве - все пак всеки сам избира, но поне да има защо!


Според теб имаш ли предимство пред по-възрастните ти колеги по отношение на резултатите от тренировките заради това, че си още млад?

Не. Предимството идва с възрастта, защото имаш повече време да порастнеш по-мускулест и да обработваш. Според мен предимството ми си е чист ген.

Как влизаш в състезателна форма преди участие? 

Диета. :(

Наско Димитров
 

Кажи ни по няколко думи за любимите ти упражнения.

Клек - обожавам клека! Силно упражнение ми е, не се жаля.
 

Кои са любимите ти храни за изграждане на мускулите?


 Аз съм чревоугодник, обичам всичко. Гледам да не ям всичко, когато качвам, а просто да има един минимум от белтък, главно месо. Иначе обожавам сладолед и всички млечни продукти.


Кои са любимите ти суплементи?

Извън състезателен режим редувам трибулус и екзистен, за да поддържам естествения си тестостерон на максимум - това са билкови екстракти, които са естествената алтернатива на анаболните стероиди. Също, без креатин не може, това е според мен минимумът, който всеки трябва да е опитал, преди да посегне към „вълшебните“ хапченца. Другото е въпрос на здрави тренировки и хранене, но най-вече на време, време и пак време.
 

С какво се занимаваш в свободното си време? Поддържаш ли се във форма с други спортове? 

Почти нямам такова, гледам да го отделям на приятелката ми, която много ме подкрепя. Иначе обожавам езда, преди бях добър във всички спортове, но сега с тези килограми само за разходки с кон ставам. :d


Какво ще пожелаеш и посъветваш читателите на Сила БГ?

Да правят нещата мъдро, не е срамно да не знаеш, нито да питаш. И да тренират за удоволствие,  не по принуда - само тогава нещата се получават!
 
Благодарим ти много за интервюто! Не забравяйте да посетите профила на Наско Димитров във Facebook!

Фотография: EastLabs, IBFF

Сила БГ Тийм
Препоръчани продукти за шампиони
139
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Хормона на растежа (growth hormone) е протеин, който се произвежда от хипофизната жлеза. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com