сила бг магазин
сила бг медия
»
»
МАГНЕЗИЯТ И НЕГОВИТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ

МАГНЕЗИЯТ И НЕГОВИТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ

Здравейте, приятели! Поради повишения интерес към продукти, съдържащи магнезий, и множеството запитвания, които получаваме от вас, разработихме детайлен анализ на различните магнезиеви форми на пазара, както и на тяхно действие. Преди всичко ще ви запознаем с множеството функции, които минералът магнезий изпълнява в човешкия организъм, и ще ви представим неговото благотворно влияние върху здравето. Магнезият е химичен елемент, който е нужен за осъществяването на редица жизнени процеси.

Някои от неговите действия са:
 
 • Участва във формирането на костите
 • Подобрява настроението и противодейства на стреса
 • Нужен е за усвояването на калция
 • Необходим е за доброто здраве на зъбите
 • Подобрява дейността на имунната система
 • Регулира нервния и мускулния тонус
 • Жизненоважен е за производството на енергия
 • Съдейства за намаляване на кръвното налягане
 • Спомага за намаляване на нивата на лошия холестерол
 
Днес можете да откриете огромно количество продукти със съдържание на магнезий, които се предлагат в различни форми – таблетни, капсулни и течни за прием през устата, както и магнезиеви гелове и олио за външно приложение. Ще попаднете и на множество комплексни продукти, които комбинират магнезий и други вещества за постигане на синергичен ефект. Магнезиевите формули за външно приложение имат за цел да фокусират ползотворното си действие върху определен проблемен участък от тялото. Такъв тип продукти са магнезиевите гелове и магнезиевото олио. Те се втриват чрез внимателен масаж в кожата и имат болкоуспокояващо, противовъзпалително и регенериращо действие и подобряват кръвообращението в третирания участък. Магнезиевото олио лекува синини, косопад, възпалени нерви и подобрява еластичността на кожата. Също като олиото, магнезиевият гел има предимството да се нанася директно върху проблемната зона и се използва за лечение на ставни и мускулни заболявания, кожни раздразнения и проблеми с нервната система.
 


Чудесен пример в това отношение е новият за българския пазар магнезиев гел Haya Labs Magnesium Gel 200 мл. Формата на магнезий, включена в матрицата на продукта, се нарича магнезиев дихлорид (MgCl2) – химическо съединение, което се открива в моретата, соленоводните езера и седиментните скали. Магнезиевият дихлорид в гела на Haya Labs е от най-високо качество и е добит от древните залежи в Северна Европа (Германия, Холандия, Дания, Полша, Северно море).

Предимства на Haya Labs Magnesium Gel
 
 • Възстановява нивата на магнезий в клетките
 • Лекува кожни възпаления, екзема и псориазис
 • Облекчава ставни и мускулни болки
 • Намалява мускулните спазми и отпуска кръвоносните съдове
 • Идеален за спортуващи и атлети
 • Успокоява мускулите и ускорява възстановяването им
 • Лесен за приложение
 • Може да бъде ползван ежедневно
 
Течните форми на магнезий за вътрешен прием се отличават с бързо и пълноценно усвояване от страна на организма. AMIX Performance Magnesium Plus са ампули, съдържащи магнезий и витамините С и В6, които намаляват умората и тонизират, подобряват метаболизма, укрепват имунитета и имат антиоксидантен ефект.

 
Пример за таблетна форма на магнезиев продукт е BULK POWDERS Magnesium Bisglycinate, който увеличава силата и енергията, повишавайки и издръжливостта на организма. Използваната тук форма на магнезий е магнезиев бисглицинат и е една от най-биологично активните форми на минерала.


 
Друга комплексна и изключително ефективна магнезиева добавка е HAYA LABS Calcium Magnesium & Zinc with Vitamin D. Формулата на продукта е обогатена с цинк, калций и витамин D и има за цел да стимулира костния растеж, да подхрани костната тъкан и да заздрави зъбите. Витаминът в продукта има за цел да подобри усвояването на калция от организма, докато магнезият има за задача да улесни ползването на витамина за нуждите на тялото.


 
Ето още един интересен пример за разнообразните форми, в които се предлагат магнезиевите продукти – NOW Magnesium Citrate. Този суплемент е във вид на прахообразно вещество, което се разтваря в течност преди консумация. Формулата включва форма на магнезия, наречена магнезиев цитрат, която стимулира производството на енергия и оказва подкрепа за нервната система.


 
В зависимост от конкретният здравословен проблем, който желаете да разрешите, можете да избирате сред множество разнообразни по състав и форма магнезиеви продукти. Геловете и олиото са подходящи за външно прилагане, като имат бърз и мощен локален ефект, атакувайки директно проблемната зона, лекувайки и облекчавайки симптомите. Те могат да бъдат ползвани както самостоятелно, така и в комбинация с магнезиеви хранителни добавки за постигане на по-комплексен и всеобхватен ефект.
 
 
СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"„Креатинът е може би НАЙ-изследваната ергогенна помощ за суплементиране в историята. Науката чисто и ясно твърди, че няма вредни странични ефекти от приема му. Няма доказателства за мускулни болки, скъсвания, вреда на бъбреците, причина за дехидратация или други глупави и необосновани митове.“ - д-р Хосе Антонио, президент на Международната организация за Спортно хранене"

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com