сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Мисия хранене: Фитнес обяд в офиса, тема табу?

Мисия хранене: Фитнес обяд в офиса, тема табу?

Знаем, че не всички обадваме или закусваме.

Но пък обичаме да си похапваме обилно на вечеря, нали?
Не е честно да компенсираш неяденето през деня с обилно преяждане в малките часове!

В предишния материал ти разказахме как можеш да замениш вкусните закуски, които купуваш крайпътно в задръстванията с храна, приготвена за 10-15 минути преди работа.

Е, сега е време да обърнем и малко повече внимание на обяда.

Всички работим и извинение за това, че не си успял да приемеш нужното количество храна, заради работа в офиса – Няма!

Сега ще ти разкажем защо е хубаво да хапваш обилно през деня и ще те накараме да се замислиш дали наистина „Нямаш време”.Ако похапваш на обяд, то тогава работния процес ще протича по-гладко, ще се справяш със стресовите ситуации и храната ще ти даде нужния заряд преди тренировката, която може би е между 18 и 20 часа.

И извинението, че не можеш да приемаш истинска храна на обяд по време на работа, естествено е, че наоколо има единствено вкусни сандвичи и пици, а за десерт свежите плодове са дефицит, и на преден план се появява блаженния леден шоколадов сладолед.

И тук идва момента, в който ще кажеш, че след обяд в офиса ти се доспива. Ако прекалиш с въглехидратите, това неминуемо ще се случи – причината е, че приетите прости захари спомагат за бързото отделяне на инсулин. Това е неприятно, защото инсулина сваля кръвното налягане.Няма оправдание за това да не закусваш или обядваш. И колкото и изтъркано да звучи – ако има желание, то тогава наистина ще намериш начин!

В предишната статия ти показахме няколко начина да се откажеш от вредните храни по време на задръстване сутрин, като ги заместиш с по-здравословни и вкусни алтернативи.Но нека се върнем към храненето.
Защо не опиташ да включиш тези храни в менюто си за обяд в офиса?


Два нискомаслени йогурта – набавят на организма ти 25 грама белтъчини и около 30 грама въглехидрати. Прекрасен лек обяд, който ще те засити, и същевременно ще набави нужните вещества на организма ти.

Протеинова вафла гарантирано добавени 30-35 грама белтъчини, прекрасен заместител на сладоледения десерт, които ще остави единствено чувство за вина у теб!Омлет приготвя се изключително бързо и знаем, че навсякъде където похаваш на обяд го предлагат. Поинтересувай се!

Свежа салата знаем, че звучи малко постно, но само си помисли колко лека храна всъщност е салатата!
Без добавени мазнини и без огризения и притеснения, ти ще се чувстваш сит през остатъка от работния ден.

Пилешка пържола – също като омлета, този обяд присъства в менюто на заведението, в което обядваш. Просто разлисти страниците и спри да гледаш готвените манджи, които ще те заситят, а гузната ти съвест ще ридае до края на работния ден ..В мнооооооого краен случай – сандвич – и пак повтаряме - в много краен случай!

Можеш да си позволиш един сандвич, но все пак внимавай с какво е направен той – опитвай се да замениш вкусните бели питки с протеинов хляб, или пък ако това е лукс, то замени го с пълнозърнеста питка, пропусни кашкавала и наблегни на зеленчуците в него.
Не добавяй маргарин и майонеза – има нискомаслени сиренца, които са също толкова вкусни!Закуската и обядът са основните хранения – ние отново държим да подчертаем – не се опитваме да променяме навиците ти.
Просто искаме да подобрим живота ти и да те накараме да се замислиш за това, че има и алтернативи на обичаните храни, които са също толкова вкусни, но са много по-здравословни.

Всички тези предложения за обедно хранене са лесни и бързи за изпълнение - не е никак трудоемко да ги приготвиш сутрин преди работа, заедно със закуската.

А за съхраняването им не се тревожи - магазините изобилстват от кутии и чанти за храна, която да се запази топла и вкусна - сякаш току що си я сготвил!Способността на инсулина да понижава нивата на кръвната захар и да активира анаболните процеси в тялото, го определят като един от най-важните регулатори на обмяната на веществата в човешкия организъм.

СИЛА БГ предлага оптимален план за хранене в рамките на целия ден.
Приемайки по-малко количества храна по-често, метаболизма се забързва и започва да работи нормално.Опитай – няма да те заболи!

Екипът на СИЛА БГ ти пожелава приятен обяд в офиса!
Е, сега е време да обърнем и малко повече внимание на обяда.
80
.
00
лв.
104
.
99
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

" Ако до преди 80 години приемът на витамини и минерали ставал само чрез храната, днес не можем да се похвалим с питателността и чистотата й от преди близо век и набавянето на нужните микроелементи особено за спортуващ, или усилено работещ човек без мултивитамини изглежда невъзможно."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com