сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Ускорете и оптимизирайте изгарянето на мазнини с термогенни добавки

Ускорете и оптимизирайте изгарянето на мазнини с термогенни добавки    Иначе казано, добрият хранителен план и тренировъчна програма са още по-ефективни, когато са придружени с употребата на точните суплементи. Благодарение на развитието във фармацевтичната индустрия, са открити много съставки, ускоряващи безопоасното топене на телесни мазнини. Ако обаче, се загледате по рафтовете в магазините за хранителни добавки ще видите стотици продукти, които гарантират сигурен успех. За нормалния човек, който не се е задълбочавал в материята всички тези флакончета изглеждат еднакво, всички те притежават нова формула и точния запас от съставки, от които има нужда, някои са по изгодни, други не, но каква е разликата?
Целта на тази статия е да ви бъде гид в избора на фет бърнър, както наричат продуктите за горене на мазнини, според целта ви и телосложението.

По съдържанието може да определим какво ни е нужно.
Когато става дума за сваляне на телесни мазнини, най-важния фактор е горене на повече калории от колкото набавените чрез диетата ви. Продуктите проектирани да ви помогнат да изгорите мазнини, често са наричани термогенни, защото след прием увеличават калорийте, които тялото ви изгаря, а колкото повече изгорите, толкова повече топлина отделяте. При избор на FatB urner търсете продукт, който съдържа няколко термогенни съставки.Описали сме най-ефективните съставки в продуктите за горене на мазнини в няколко категории.

Стимуланти

Почти всеки бърнър на пазара днес включва стимулант под някаква форма. Ще ви дадем пример с кофеина, който може да срещнем под различни форми. Безводен коефин /caffeine anhydrous/, кофеин от екстракт на зелен чай или гуарана, може да го намерите и с името му във фармацията methylxanthine. Кофеина гори повече калорий и мазнини, намалява апетита, подобрява настроението, бори умората, увеличава бдителността и дори увеличава силата така, че той е задължителен за една добра комбинация. Друга популярна термогенна съставка е екстракта от зелен чай. Много изследвания сочат, че главната съставка в зеления чай, epigallecatechin gallate (EGCG) е мощен антиоксидант и има десетки положителни ефекти. Този, който ни интересува в случая отново е повишаването на нивото на изгорени калории. Такова свойство притежава и екстракта от горчив портокал /citrus aurantium/, който може да срещнем като synephrine или оxedrine. Той е енергетик, който подтиска апетита, гори мазнини, увеличава енергията, метаболизма и телесната температура. Популярен е като алтернатива на ефидрина, който пък е забранен в много държави поради наличието му в метанфетамините. Още една термогенна съставка, която в момента набира популярност е екстракта от люти чушки /capsaicin/ познат, като Кайен /Cayenne/. Stimulant X е комбиниран продукт с история, който съдържа всичко необходимо за качествено изчистване на подкожните мазнини.

Липотропни агенти
Тези съставки предизвикват липолиза, процес, в който се образуват кетони, които намираме в големи количества при кетозата. Състояние при което черния дроб преобразува мазнините в свободни мастни киселини, които пък се изразходват от тялото под формата на енергия. При употреба на липотропни агенти мастните клетки се свиват, защото отделят мазнини, които буквално служат за гориво по време на физическо натоварване. Това значи, че ще се изчистите по-бързо, което трябва да ви наведе на мисълта, че бърнъра, който ще избирате трябва да предизвиква липолиза. Добрите новини тук са, че кофеина влиза в числото на съставките, които я предизвикват. Други съставки, които успешно извличат мазнините от мастните клетки са Йохимбе /yohimbine/, Форсколина /coleonol/ и Хидроксицитрата /Hydroxycitric acid, HCA/.Транспортиращи мазнини
Веднъж освободени от мастната клетка, свободните мастни киселини /мазнини/ трябва да бъдат преобразувани в енергия, иначе отново ще навлязат в мастните клетки чрез кръвния поток, затова трябва да ползваме термогенен бърнър, който да ни гарантира повече изгорени калории. Увеличавайки процента изгорени калории помагаме на на липотропните агенти да извлекат още повече мазнини от клетките. Друг вариант, с който да се подсигурим, че освободените мазнини ще се изгорят е карнитина /L-carnitine/. Той помага да се транспортират свободните мазнини в митохондрийте на клетките. Митохондрийте представляват микроскопични „фурни“, които изгарят мазнините.

Тироидни стимулатори
Не ви е нужно медицинско образование за да разберете за ролята на щитовидната жлеза. Тя произвежда тироидни хормони които увеличават метаболизма, което пък значи, че ще имаме повече изгорени калории. Макар, че добрия фат бърнър съдържа термогенни съставки, тези от вас, които са на повече от 30-35 трябва да се насочат към бърнър съдържащ и тироидни стимулатори, като 7-Keto DHEA, който може да е записан като 7-Keto. Друга съставка, за която се знае, че увеличава производството на щитовидни хормони е /guggulsterone/. Тя е извелечена от Гугул (Guggul) – това е смола от древно индийско растение.

Съставки подтискащи апетита
Нека отново си припомним, че колкото по-малко калорий поемаме, толкова по голям процент от мазнини ще загубим. Ако да спазвате диета или хранителен режим е най-голямото предизвикателство за вас, трябва да изберете бърнър в чиито състав да присъства такава съставка. Примерни и наистина действащи такива са: глюкоманана /Glucomannan/, екстракта от жожоба, симондсия, които увеличават производството на хормони, които пък ви карат да се чувствате сити, както и 5-HTP добавката, която ви помага в борбата с въглехидратния глад.

Инсулинов баланс
Фокусирайки се върху разхода на калорий е хубаво да добавим и друг трик, който е плюс при горенето на мазнини, а именно да пазим ниски инсулинови нива. Когато инсулина се покачи, например след хапване, което е съдържало въглехидрати, процесът на горене на мазнини не е налице, а опитите на тялото да ги съхрани вече са факт. Ако не желаете или не сте способни да поддържате нисък прием на въглехидрати по време на диетата ви, трябва да се насочите към бърнъри с добавени инсулино-понижаващи агенти. Добри такива агенти са антиоксиданта алфа липоева киселина /ALA/, екстракта от канела, минерала хром и екстракт от еводия /evodiamine/ - извлича се от корейска акация.

Въглехидратни и мазнинни блокери
Ако приема на въглехидрати и мазнини се оказва проблемен, може да се насочите към бърнър който съдържа въглехидратни или мазнинни блокери. По този начин може да се насладите на храните, от които просто не може да се откажете. Най-добрия въглехидратен екстракт на пазара днес е екстракта от боб /phaseolus vulgaris/, който е многократно изследван и е доказан, като надежден продукт.Влияещи на настроението
Ако диетата ви, която включва ограничения и режим ви изтощава психически, не сте
сами. Лишенията и загубата на калории може да сломи и най-силните помежду ни. За щастие повечето бърнъри предлагат съставки които да повлияят положително на настроението ви и да подобрят вашата мисловна дейност. Кофеина е добро решение в случая, защото действа ободряващо. Сега разбирате, защо кофеина присъства в толкова много бърнъри, той наистина е нужна съставка при пазене на диета с цел изчистване. Друга добра съставка, която повдига духа, мисловната дейност и капацитет е метаболит на аминокиселината фениланин, наречена фенилетиламин. Друго нейно свойство е увеличението на изгорени калории. Срещат се и винпоцетин /ethyl apovincaminate/ и L-тирозин, които влияят положително на настроението, но са по-слаби.

Диуретици
Ако сваляте телесна мазнина не само за да свалите килограми, но и за да изглеждате впечатляващо за точна дата, може би състезание по културизъм или ваканция на плажа, може би ще искате бърнара ви да съдържа и диуретик. Когато видите снимка на модел, който изглежда изчистен имайте напредвид, че освен добрата светлина, козметика, подготовка, а може би и дигитална намеса, той е с ниско количество на вода под кожата. Колкото и изчистени да сте, вашите плочки никога няма да са толкова изчистени, ако задържате вода. Използвайки бърнър с натурални диуретици като екстракт от глухарче /dandelion/, мечо грозде, екстракт от хвощ /horsetail/ ще ви помогне да изчистите излишната вода, за да се види резултата от дългата тренировка и старание.

Сила БГ Тийм
Препоръчани фетбърнъри
71
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2011-09-19 | 01:01:01
Кристиян Димитров
Полезна тема ,точно се чудя какви продукти да взема , изчистване на мазнините ? Искам релефност и плътност ! Насочил съм се към : Л-Карнитин , CLA , Омега и Глухарче ! Дали ще мога да сваля няколко процента мазнини ? Имам около 10-12 % в момента (187см 88 кг)
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Резултатите показват, че трениращите вечер са получили с 3% повече мускулна маса и са свалили с 4% повече мазнини в сравнение с трениращите сутрин. Изследователят свързва резултатите с метаболитния ритъм."

Реклама
Copyright © 2007 - 2023 silabg.com