сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Най-опасните диети!

Най-опасните диети!

 

„Аткинс, „Южен плаж”, „Зоната”. Без значение от името, съществуват определени диети, които са познати на всички. Някои хора ги обожават, други ги ненавиждат, но повечето се характеризират с доказан и успешен план, който не застрашава здравето. (дори и да не сте съгласни със стратегията). Истинската диета е тази, която лесно се поддържа и вписва в обичайния начин на живот. Но има и други. Наречете ги краткотрайна мания или бързо решение, но те са последното, от което се нуждае организмът. Тук представяме 11 от най-лошите диети, създавани някога и техните абсурдни подходи в помощ на отслабването.

 

Диета с тения


Повярвайте, това е самата истина - а при това и доста притеснителна. В началото на 20 век тенията е била определена като средство за отслабване при хора, страдащи от наднормено тегло. Името само подсказва за нейната същност: изяждате един червей (или хапче, което позволява на червея да се развие в тялото), след което той помага да намалите апетита и да свалите килограми. След като достигнете целта се използва лекарство, което да унищожи червея. Това не представлява диета - а болест. За щастие този подход - и хапчетата, създаващи подобни организми в тялото - са забранени от FDA. (макар някои хора все още да поглъщат червеи, за да постигнат бърз, но опасен резултат)
 

Супена диета

 

Този метод има няколко различни подхода - най-популярната версия включва зелева или пилешка супа. Общото правило е: изяжте закуската, след което през остатъка от деня се консумирайте единствено супа. Просто нали? Разбира се. Здравословно ли е? Не чак толкова. Всеки добър хранителен режим изисква да се поглъщат храни, предоставящи елементи, които да водят до оптимално функциониране на тялото. Тази диета представлява единствено ограничение в калориите. Може да намалите килограмите, но в същото време ще се окаже отрицателно влияние върху организма - като вероятността да се върнете обратно към наднорменото тегло е много висока.
 

Диета със сок от грейпфрут

 

Може да се изненадате да научите, че тази диета датира назад от 30-те години на миналия век. Затова има и добра причина: диетата препоръчва да се наслаждавате на всички любими храни и не оказва ограничения върху маслото, дресинга или пържените продукти. Кой не би искал да отслабне, следвайки такъв хранителен режим? Според плана трябва да се консумират храните, които обичате - с наблягане върху протеините и мазнините, като се ограничават въглехидратите - а след това да се пият около 2 lсок от грейпфрут на ден. Предполага се, че сокът ще се комбинира с протеините, за да насърчи способността на тялото да стопява мазнините. За съжаление, науката не поддържа тази теория и няма никакви данни, които да доказват смелите твърдения, приписвани на този чудодеен подход.
 

Диета с бебешка храна

 

Съществуват звездни диети и „диети на звездите”. Диетата с бебешка храна е създадена от известния треньор Трейси Андерсън, която е тренирала звезди като Гуинет Поултроу, Кейт Хъдсън и Джейк Джилънхол. Диетата препоръчва консумация на 14 бурканчета с бебешка храна на ден - след което може да се насладите на „истинска” вечеря (ако искате). Имайки предвид, че бебешката храна съдържа много малко калории, поради което лесно ще се наблюдава понижаване на телесното тегло почти при всеки. Но планът е критикуван, заради липсата на хранителни вещества за възрастни и вероятността от прекомерна консумация вечер.
 
Диета с HCG (човешки хорион гонадотропин)
 
Вероятно знаете, че хормоните влияят на способността да се натрупват и свалят килограми - но тази диета изкачва терапията с тях на ново ниво. При нея хормонът, извличан от плацентата, се инжектира, поглъща или втрива,посредством крем, в тялото. Идеята е, чрез него да се отворят мастните клетки и да се позволи стопяването на мазнините от упоритите зони. Проблемът: няма истинско доказателство за ефективност. Диетата демонстрира понижаване на теглото, но това се дължи на количеството калории на ден - 800. Нещо повече, тя се свързва с много здравословни проблеми, включително прекомерно стимулиране на яйчниците - животозастрашаващо състояние.
 

Диета със сладки

 

Ще бъдем честни: всяка диета трябва да позволява малко да се поглезите. Но диета, която изцяло се върти около десерта? Това е нещо съвсем различно. Сладкишената диета се базира на основно и апетитно на пръв поглед условие: консумирайте 6 сладки през деня, след което завършете с вечеря. Уловката? Сладките не са съвсем по рецепта на майка ви, тъй като повечето съдържат някаква форма на животински протеин(да протеин от месо). Диетата дава резултат при някои, но само, защото съдържа 800-1000 калории на ден. Но не представлява устойчив план. Сладките нямат особено добър вкус и най-вероятно бързо ще доведат до желание за истинска храна.
 

Диета Пролин

 
Много хора помнят 70-те като време на експерименти, а тази репутация определено се отнася и до храненето. Диетата Пролин е създадена от Роджър Лин, лекар, твърдящ, че е открил идеалния метод за отслабване. Неговият подход се изразява в липса на каквато и да е храна, което би било проблематично само по себе си (и реално не представлява диета). Но той добавил специален номер, който нарекъл „Пролин”. Магическия еликсир се състоял от остатъчни продукти при клане на животни, включително рога, копита и сухожилия. Диетата се свързва със сърдени удари и много здравословни проблеми.
 

Диета - Яжте каквото искате

 

Чели ли сте някога книга, чието съдържание буди известно съмнение? Това усещане важи и за много хора, след прочитане на „Калориите нямат значение” от др. Херман Талър. На повърхността, диетата изглежда доста „праисторическа”, включваща подход, изграден от консумация на храни, претъпкани с мазнини и протеини, като в същото време се избягват всички въглехидрати. Но има една малка уловка: цялата тази храна трябва да бъде комбинирана с хапче, съдържащо растително масло, което се предполага, че насърчава отслабването. Хапчето не дало очаквания ефект, а лекарят по-късно бил осъден за пощенска измама и заговор, свързани с продукта.
 

Диета Кимкинс

 
Когато някое списание нарече определена диета „по-добра, отколкото чревен байпас”, хората обикновено обръщат внимание. Това именно се случва, когато Women’s World обсипва със слава диетата Кимкинс - още един нискокалоричен метод, който се предполага, че води до намаляване на килограмите. Тази диета не се различава много от останалите в списъка: консумирайте само 800 калории на ден и поемайте разслабителни. В нейна подкрепа били изложени и доказателства - всички, от които се оказали фалшиви. Създателят - Хайди Диаз, била определена като измамница и преследвана от властите, след като диетата бива свързана с няколко здравословни проблеми. Предупреждение, издадено от FDA, бързо осуетява популярността на описания хранителен режим, но не и преди да успее да направи милиони.
 

Диета - закърпен език

 
Всяка диета, която води до неприятно усещане, докато се храните, вероятно не използва правилен подход. Но физическа болка? Това извежда всичко на едно ново ниво. Диетата със закърпения език се основава на хирургично имплантирано устройство, което прави процеса на ядене непоносим. Макар и да звучи малко архаично, на практика това представлява нова процедура, практикувана от пластични хирурзи. Процесът води до буквално почти непоносима болка по време на хранене, което в повечето случаи води до ограничена в калориите течна диета. Хората отслабват, но се губи основната задача на храната: да захранва тялото и да носи наслада. Тя трябва да предизвиква удоволствие - необходимо е само да се научите как да контролирате калориите, а не да позволявате да ви нараняват.
 

Диета - десерт за закуска

 

Ето един идеален пример, когато диетичен режим се заиграва с науката. Учените откриват, че хора, които консумират десерти свалят повече килограми, в сравнение с тези, които не им се наслаждават и това отваря опасен прозорец от възможности: закуската-десерт. Ако десертите имат положителен ефект, а закуската е хвалена „като най-важното хранене за деня”, защо да не се консумират понички, сладки и торти в началото на деня? Ето защо: всички тези сладкиши имат същото влияние, независимо дали ги консумирате сутрин или през нощта, особено, ако си похапвате доста от тях. Десертът не опасен, но все пак трябва да се упражнявате в неговото ограничаване или да нагласите диетата така, че да отделите време за наслада.
 

Присъдата?

Какво мислите - съгласни ли сте или не с направения избор? Имате ли въпроси? Споделете коментарите си по-долу, за да могат нашите хранителни специалисти да ги проверят и да дискутират с вас отговора на поставените въпроси.

СИЛА БГ Тийм
Постигни повече в диетата
71
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"PrimaForce и Scivation се ангажират да предоставя на потребителите – продукти подкрепени с най-новите изследвания, продукти с съвършено качество, като същевременно се придържат към най-новите стандарти. Няма значение дали се опитвате да натрупате мускулна маса, да изгорите мазнини или просто да подържате цялостното си здраве."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com