сила бг магазин
сила бг медия
»
»
ПРОТЕИНЪТ - НАЙ-АНАБОЛНАТА ЗАКУСКА

ПРОТЕИНЪТ - НАЙ-АНАБОЛНАТА ЗАКУСКА

Според изследване, проведено в Университета в Ерланген, Германия, употребата на чист протеин като закуска рано сутрин, стимулира много повече отделянето на анаболни хормони като инсулин и растежен хормон, отколко една смесена закуска с въглехидрати ,белтъчини и мазнини. Още повече, високопротеиновата закуска занижава и високите нива на кортизол.

               Изследваните трениращи били разделени в 2 групи по 6 човека, на възраст между 18 и 40 години, като едната група получавала за закуска 24 грама протеинов микс всяка сутрин в 8 часа, а другата група най-обикновено обезмаслено мляко или закуска по техен избор. В края на едномесечното изследване резултатите са показали по-високи нива на инсулин и растежен хормон при употребяващите чист протеин като закуска и първо хранене за деня.

СИЛА БГ ТИЙМ


protein_shake


Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Когато хапвате храни богати на захар, инсулиновите нива рязко скачат. Това кара мускулните клетки да приемат захарта (глюкозата в кръвта ви) и да я съхрянят под формата на гликоген. Инсулина обаче изпраща захарта и в мастните клетки, които я превръщат в мазнина, което пък потушава всякакъв изгарящ мазнините ефект, независимо колко е интензивна е тренировката ви. Така, че хапването на захар е определено е лошо и не е препоръчително. Единствения момент, когато захарта е необходима и намира приложение е веднага след тренировка."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com