сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Сила БГ Showcase: най-добрите продукти за контрол на теглото

Сила БГ Showcase: най-добрите продукти за контрол на теглото

С наближаването на лятото и скоростното превъртане на часовниковата стрелка, много от вас се чувстват притиснати. Времето не спира да лети, листовете на календара хвърчат, падайки един след друг на пода, а вие още не сте си направили планове за отпускарския сезон.

Обещали сте си, че тази година ще е различно. Тази година ще изградите летните тела, за които винаги сте мечтали. Тази година ще блеснете на плажа (или около басейна) и ще плувате не само във водата, но и в чуждото внимание. Не защото сте суетни или самовлюбени, а защото го заслужавате!

Сигурно неведнъж сте чували, че летните тела се правят през зимата. Е, зимата окончателно приключи (въпреки, че можем да поспорим относно това) и сега е време за пролетното почистване! Ако сте опитни във фитнеса и от известно време водите активен и здравословен начин на живот, то тогава е време за пролетното (из)чистване. Точно така – независимо дали летните тела се правят през зимата, или не, пролетта е идеалното време да се отървете от излишните подкожни мазнини и да се подготвите за едно шеметно и бляскаво лято.В поредицата Сила БГ Showcase ви запознаваме с нашите най-добри продукти в отделни категории, разглеждайки ги в детайл и обръщайки внимание на различните им свойства. Този път сме насочили мерници към хранителните добавки за контрол на теглото.

В тази статия не само ще ви запознаем с нашата препоръчана селекция продукти, с която да се подготвите за лятото, но и ще видим какви са разликите между двата основни типа фет бърнъри (fat burners) – липотропни и термогенни. Не отделяйте поглед от страницата, защото предстои да вдигнем градусите и да се изпотим обилно – първата стъпка към мечтаното лятно тяло!

Да започнем от самото начало: Какво, всъщност, е фет бърнър?Терминът „фет бърнър“ обхваща всички хранителни добавки, които спомагат за загубата на мазнини. Съществуват редица начини, по които даден продукт може да работи. Някои от тях са: забързване на метаболизма на мазнините, повишаване на разхода на енергия, увеличаване на окисляването на мазнини по време на тренировка, насърчаване на общия метаболизъм и др.

Това, което дава свойствата на тези добавки, са активните им съставки. Всеки продукт залага на различна комбинация от съставки, които често действат синергично. Списъкът с тези съставки е дълъг, но най-популярните, които можете да срещнете навсякъде са: кофеин, L-карнитин, екстракт от зелен чай, екстракт от гуарана, конюгирана линолова киселина (CLA), метионин, холин, инозитол, бетаин и хром.

Начинът, по който се комбинират тези съставки в голяма степен определя и начина, по който действа финалния продукт. Тук е и основната разлика – част от съставките са термогенни, а останалата – липотропни. Общото между двата типа фет бърнъри е, че за да бъде техният ефект максимален, е необходимо приемът им да се съчетае с правилна диета и редовна физическа активност. Нека разгледаме основните характеристики на двата типа бърнъри, за да придобиете по-добра представа за това, от което се нуждаете!

Термогенни фет бърнъриТермогенните фет бърнъри имат двойствена функция: те ускоряват метаболизма на хранителните вещества и повишават нивата ви на енергия, позволявайки ви да тренирате по-интензивно и следователно, да изгаряте повече калории и мазнини.
Също така, те увеличават и скоростта на нашия метаболизъм в покой. Това е основният метаболизъм, необходим за поддържане на базовите ни жизнени функции. Когато комбинирате забързания метаболизъм вследствие на динамична тренировка със забързан базисен такъв, изгарянето на мазнини се улеснява значително.

Основните съставки, които ще срещнете в термогенните фет бърнъри са кофеин, екстракт от гуарана, екстракт от зелен чай и други съставки, които повдигат телесната температура (без да я вадят извън нормата). В някои продукти можете и да откриете добавени съставки, които потискат апетита и допълнително ви помагат да консумирате по-малко калории, отколкото изгаряте.

Обратното също е факт – в някои липотропни формули може да откриете една или две термогенни съставки. Това не бива да ви притеснява, тъй като тяхното количество няма да доведе до нежелани странични реакции, като нарушен сън или тревожност.

Липотропни фет бърнъриЛипотропните фет бърнъри са продукти, които помагат на тялото ви да се отърве от мазнините по естествен начин. По-конкретно – те предотвратяват натрупването на мазнини в черния дроб, което от своя страна води до забързан и оптимизиран метаболизъм на мазнините.

Също така, липотропните фет бърнъри увеличават и метаболизма на мастноразтворимите хранителни вещества и помагат на черния дроб в други метаболитни процеси, като преработката на хормони, глюкоза и гликоген.

Основните съставки, които ще срещнете в този тип продукти са липотропните вещества L-метионин, холин, инозитол и бетаин. Те действат по следния начин: Увеличават производството на лецитин в черния дроб, като спомагат за по-добрата разтворимост на холестерола и намаляват отлаганията в кръвоносните съдове. Освен това, те помагат на тялото да се отърве от амините (естествено срещащи се химикали), които са странични продукти на белтъчния метаболизъм.

Важно е да се отбележи, че в липотропните фет бърнъри няма стимуланти и енергетици. Те не целят да повишават общия енергоразход, а по-скоро помагат на организма да се справи с обработката и складирането на мазнини на клетъчно ниво.

Топ 3 Showcase: Липотропни фет бърнъри

[#3] Lipotropic Fat Burner на AmixLipotropic Fat Burner на Amix включва 9 активни съставки, които действат синергично, за да превърнат горенето на мазнините в лесен и ефективен процес. Деветте съставки, които ще откриете в неговата формула са: L-карнитин, холин, инозитол, бетаин, метионин, таурин, конюгирана линолова киселина (CLA), хидроксилимонена киселина (HCA) и витамин В6.

Добавената в продукта хидроксилимонена киселина допълнително спомага превръщането на мазнините в енергия и тяхното усвояване, а добавеният витамин В6 помага за цялостното усвояване на хранителните вещества.

Една доза: 6 капсули

Дози в опаковка: 33

[#2] Super Cuts 3 на UniversalSuper Cuts 3 на Universal е от онези продукти, на които доверите ли се веднъж, ще останете доволни за дълго време. Формулата му е многокомпонентна и широкообхватна – освен стандартните липотропни вещества, в нея ще откриете и няколко жизненоважни хранителни вещества.

Основните компоненти на Super Cuts 3 са: L-карнитин, лецитин, инозитол, витамин В6, калций, хром, екстракт от зелен чай, екстракт от лют червен пипер и екстракт от мечо грозде. Интересното тук е добавянето на екстракт от мечо грозде, тъй като то е много слаб диуретик, който помага както с изпомпването на излишната вода, така и със своите мощни противомикробни свойства.

Една доза: 3 таблетки

Дози в опаковка: 43

[#1] Ever Burn Lipotropic Fat Burner на EverbuildEver Burn Lipotropic Fat Burner на Everbuild е мощна формула, която освен, че съчетава липотропните вещества, за които споменахме по-рано, комбинира и редица други, които допълнително подсилват ефективността ѝ.

Поставянето на Ever Burn Lipotropic Fat Burner на първо място не е никак случайно – този фет бърнър е перфектен за употреба както преди тренировка, така и преди сън, защото не съдържа стимуланти и не води до нарушен сън. Още повече, наличието на L-карнитин тартрат в продукта му дава и необичайната функция да помага при възстановяването. L-карнитин тартрат е най-устойчивата форма на карнитина, която има и силно изявени антиоксидантни свойства. Именно тя позволява на Ever Burn Lipotropic Fat Burner да бъде полезен и като средство за регенериране на мускулната тъкан.

В богатия състав на формулата му, вие ще откриете: L-ĸapнитин тapтpaт, xoлин битapтpaт, eĸcтpaĸт oт джинджифил, L-тиpoзин, инoзитoл, екстракт от лют чepвeн пипep, бpoмeлaин xидpoxлopид, xecпepидин, витaмин B6 и xpoм пиĸoлинaт.
Екстрактът от джинджифил, както и бромелаин хидрохлоридът играят важна роля в храносмилателната система и допълнително помагат за усвояването на хранителните вещества.

Една доза: 4 капсули

Дози в опаковка: 30

Топ 3 Showcase: Термогенни фет бърнъри

[#3] Thermo Speed Extreme 2.0 на OlimpThermo Speed Extreme 2.0 на Olimp стъпва върху два, доказали се с времето стимуланта, които подготвят тялото за усилена работа и му дават необходимата енергия за интензивна тренировка. Вследствие на повишения му капацитет, по време на тренировка то изгаря повече калории, а следователно и повече мазнини.

В състава на Thermo Speed Extreme 2.0 ще откриете: L-тирозин, екстракт от зелен чай, кофеин, екстракт от гуарана, екстракт от черен пипер и ниацин. Екстрактът от гуарана е типична за термогенните фет бърнъри съставка, която понижава чувството за yмopa и paзгpaждa млeчнaтa ĸиceлинa, oбpaзyвaщa ce в peзyлтaт нa интензивни тренировки.

Една доза: 1 капсула

Дози в опаковка: 60

[#2] Thermo Drine на BioTech USAThermo Drine на BioTech USA е специално разработен фет бърнър, който съчетава свойствата на четири основни съставки. Те са: L-карнитин тартрат, кофеин, екстракт от гарциния камбоджа и хром. BioTech USA залагат на класиката – по-малкото е повече. В случая, това наистина е така. Вълшебството на продукта идва от прецизното съчетание на четирите активни съставки.

Thermo Drine не само помага на тялото да използва мазнините за енергия, но и освен това потиска апетита, което ви предпазва от преяждане. По този начин, вие сте сигурни, че резултатите, които постигате в залата няма да бъдат компрометирани.

Една доза: 2 капсули

Дози в опаковка: 30

[#1] Ever Burn Fat Burner на EverbuildEver Burn Fat Burner на Everbuild е от онези продукти, които рядко откриваме сред морето от хранителни добавки. Неговата формула съчетава голям набор от съставки, някои от които не се срещат в други термогенни фет бърнъри. Освен типичната бленда от термогенни съставки, Ever Burn Fat Burner включва и липотропна формула, която оказва допълнителна и продължителна помощ с изгарянето на мазнините.

Някои от предимствата на Ever Burn Fat Burner са фактът, че съставките му действат в подкрепа на щитовидната жлеза, регулират нивата на инсулина и кръвната захар и притежават антиоксидантни свойства. Формулата му съдържа високи нива на аминокиселината метионин, която, както и холина, помага за детоксикацията на черния дроб. Правилното функциониране на черния дроб е ключово за поддържане на здравословен метаболизъм, който да позволи ефикасното разграждане на мазнините.

В състава на Ever Burn Fat Burner на Everbuild ще откриете: екстракт от зелен чай, безводен кофеин, L-карнитин тартрат, екстракт от горчив портокал, екстракт от лют червен пипер, екстракт от черен пипер, DMAE, 5-HTP, листа от ува урси, хром, калиев йодид, холин, инозитол, L-метионин, екстракт от дендробиум, малинови кетони, екстракт от африканско манго и екстракт от глухарче.

Ключова роля тук играят малиновите кетони и екстрактите от африканско манго и глухарче. Съчетанието на термогенни и липотропни вещества дава на Ever Burn Fat Burner огромно предимство пред останалите фет бърнъри, превръщайки го в нашия най-предпочитан и любим продукт, с който да постигнете мечтаната форма за лятото!

Една доза: 3 капсули

Дози в опаковка: 40

В заключениеShowcase приключен! Запознахме ви с нашите любими продукти за контрол на теглото. Вместо да се отчайвате от това, че лятото е зад ъгъла и всеки момент ще изскочи насреща ви, разгледайте отново това, което сме ви подготвили и се приготвите за потни и изтощителни тренировки.

Не забарявайте – фет бърнърите не са магическо хапче за отслабване. Ако сте залепени за стола или за дивана по цял ден, не очаквайте никаква помощ от тях. Гледайте на тях като верен другар, който е с вас по време на тренировка и ви надъхва, давайки ви необходимата сила, за да не се откажете по средата!

Успешни и здрави тренировки, ще се видим на плажа!


Сила БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Ако тренирате за експлозивна сила и целите повече сила в единични максимални повторения от изпълнение от клек, пропуснете кардио програмата след вдигане на тежести в деня за крака."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com