сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Вдигни левъла: пробвай топ 10 от най-трудните упражнения във фитнеса! - Част 1

Вдигни левъла: пробвай топ 10 от най-трудните упражнения във фитнеса! - Част 1

Резултатите, които получаваш от тренировките, са пряко свързани с усилията, които полагаш. Оформянето на тялото и качването на чиста мускулна маса е постоянна битка, при която натоварваш мускулите си с все по-трудни и тежки упражнения, с всяка една тренировка. Повечето хора избягват сложните и изморяващи упражнения и се придържат към по-лесните, поради което само малцина успяват така да изградят телата си, така че да достигнат перфектната физическа форма. Ние от СИЛА БГ сме подготвили за теб Топ 10 на най-трудните и натоварващи упражнения във фитнеса, благодарение на които ще успееш да изведеш формата си на следващото стъпало.КлековеКлековете са възможно най-доброто и натоварващо упражнение за крака. Сложните движения са по-трудни за изпълнение, тъй като те използват множество мускулни стави в сравнение с упражненията за изолиране на единични стави. Много малко хора изпълняват кляканията с пълния обхват на движение. Не случайно то е и едно от най-подценяваните упражения в последните години, тъй като е трудоемко и тежко, а в същия момент видимите резултати от него идват бавно.

Мъртва тягаМъртвата тяга е друго тежко упражнение и само истинските фитнес ентусиасти го изпълняват по време на тренировка. Освен неизменните му ползи за мускулатурата на гърба, то подпомага изгарянето на мазнините, подобрява стойките и стимулира кондицията. Важно е мъртвата тяга да се изпълнява с правилна стойка, иначе рискувате да се контузите много бързо. За това ние препоръваме да изпълнявате упражнението срещу огледало, докато свикнете.Лег пресаЛег пресата е класическо упражнение, което повишава масата и силата в областта на бедрените мускули. Поради лесния контрол върху тежестите които използвате, то позволява силово акцентиране върху отделни мускули на бедрата и седалището при работа с килограми, които попринцип биха били твърде рисковани, ако изпълнявате подобен род упражнение със свободни тежести.

НападиНападите са едно от най-добрите и натоварващи упражнения за крака и по-специално, за предната и задна част на бедрата и прасците.  Както и с мъртвата тяга, така и при този тип упражнение е изключително важна правилната стойка. Коляното на втория ви крак трябва да е на сантиметър от земята в долната част на движението. Нападите могат да се изпълняват както с щанга, така и с дъмбел. А ако сте начинаещ, препоръчваме да започнете с класичеки напади, без тежести.

Военни преси
Както подсказва името, изпълнението на военните преси изисква дисциплина на военно ниво и строга форма. Повечето хора използват инерция, за да повдигнат щангата над раменете си или да изтласкат щангата напред, докато завършват движението вместо да го бутат над главите си. За правилното изпълнение на военната преса, е важно раменете да са прибрани надолу и назад, за да си осигурим достатъчно стабилност.

Следва продължение...

СИЛА БГ Тийм!
Препоръчани продукти:
52
.
00
лв.
67
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Новият GRP-HD на BPI Sports изглежда е тестостеронов буустър 3-в-1, който ще ви направи "изчистен, силен, нацепен". Той ще се присъедини към A50 и A-HD в каталога на фирмата."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com