сила бг магазин
сила бг медия
»
»
X-Men тренировки – как тренира Хю Джакмън?

X-Men тренировки – как тренира Хю Джакмън?

Четири години изминаха, откакто Wolverine пренесе силата на супергероите на Marvel в киносалоните, но ние не можахме да забравим колко брутално нацепен изглеждаше австралийският актьор Хю Джакман в ролята на циничния мутант Логан.

Тренировката му изглежда повече от интересна, а като се има предвид и колко натоварен е графика му по време на снимки, физиката му във Wolverine е истинско постижение! Ето за какво става дума.

Преди да продължите да четете, нека уточним, че холивудските екшън звезди тренират с лични треньори и специалисти по хранене и тренировъчните им режими не са подходящи за обикновени фитнес ентусиасти. Въпреки това, тази статия ще е полезна и на вас, защото дава една по-различна перспектива за тренировките с тежести.

Целта
По време на подготовката за филма личният треньор на Хю Майкъл Райън се насочва към покачване на мускулна маса. По това време той познава тренировъчните навици на клиента си от дълги години. “През 1989 този младеж дойде на работа в залата като рецепционист, раздаваше ключовете и кърпите. Жените му обръщаха много внимание и се питах “За какъв се мисли този?”. Оказа се, че това е Хю, и ние бързо се сприятелихме. Скоро той ме помоли да му покажа как се тренира правилно, защото тогава той беше много, много слаб. Наричахме го “пилешки крака”.
 
На 40-годишна тогава възраст Хю Джакман е целият мускули и страхотно орелефен, благодарение на тренировките и диетата на Райън. “Наричам го своя шедьовър. Басирали сме се дали и двамата ще имаме преса, като ударим 50-така", споделя треньорът.

Тренировките
Джакман трябва да вмести тежък тренировъчен режим в напрегнати снимачни дни, така че още по съмване той и Райън вече са в залата. “Философията ни е да тренираме рано сутрин. Изследванията показват, че хората, които тренират следобед, не тренират така интензивно, както сутринта. Когато снимките започват от 6 сутринта, в 4 часа сме вече в залата.” 
 
Типичната тренировка продължава до 90 минути, включително загрявка и кардио. “Никога, никога не започваме тренировка с тежести без минимум 10 минути загрявка.” – казва Райън. “След сесията обикновено завършваме с 20 минути кардио – бягане или плуване. 
 
Тренировката е изградена от основни упражнения с някои тънкости, подчинени на целта за постоянен растеж чрез “объркване” на мускулатурата. “Фундаментите се основават на клекове, мъртва тяга, преси – прости движения, които обаче разнообразяваме – променяме ъгъла на пейката, експериментираме с темпото, тежестта, времето и почивката. Една и съща тренировка можеш да направиш по десет различни начина, правейки такива малки промени.

Треньорът разпределя сесиите между различните мускулни групи – гърди и трицепс през един от дните, през друг гърба и бицепсите. “За да натоварим мускулите до отказ, правим суперсерии с основни и изолиращи упражнения – например, от бенч преса с дъмбели минаваме директно на флайс. На крайната серия дори Хю вече не може да изкара последните повторения, без да го пазим.” Тренировъчната програма се променя на всеки три седмици.
 
Съветите на Майк Райън
- “Тренирайте сутрин, ако можете – така интензивността е сигурна.”
- “Винаги загрявайте добре – не само кардио, но и разтягане!”
- Работете над прогресивното претоварване – увеличавайте теглото и си водете дневник на постиженията.”
- “Променяйте нещата – винаги сменяйте темпото, скоростта, наглона, хвата – не правете винаги едни и същи движения.”
- “Почувствайте движението – концентрирайте се върху активирането на всеки мускул, вместо просто да довършите серията.”
- “Не претренирайте – разберете какви са възможностите на тялото ви.”
- “Работете с треньор, за да се мотивирате.”
- “Почивайте си достатъчно – поне седем часа нощен сън.”

 
Храната
Всички сме наясно, че храненето е толкова важно, колкото и тренировката, ако не и по-важно! Примери за храни, с които Хю Джакмън изгражда мускулатурата си, са:
 
  • Пилешки гърди
  • Пушко месо
  • Кафяв ориз
  • Печени картофи (сладки)
  • Яйчни белтъци
  • Зелени зеленчуци
  • Протеинови шейкове
 
Храненето става на всеки два-три часа. Това уравновесява кръвната захар и предпазва от катаболни състояния. Хю Джакмън е ставал през нощта, за да яде.

Финални думи
Ако идеята да станете як като мутант буквално ви допада, разгледайте каталога на Mutant в Сила БГ. Само при нас има промоция на тези отлични суплементи с 20% отстъпка от цената, а при всеки закупен Whey от 10lb получавате и безплатен Shut Eye!Сила БГ Тийм
Нечовешко възстановяване и мускулен растеж!
99
.
99
лв.
111
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"От гинко билоба могат да се извлекат над 40 съставки, но само две от тях имат полезен ефект върху хората - флавоноиди (като куерценин и рутин) и терпеноиди, със силни антиооксидантни свойства, неутрализиращи вредното действие на свободните радикали. Първите предпазват нервите, сърдечните мускули и кръвоносните съдове, а вторите разширяват кръвоносните съдове и така подобряват кръвообръщението."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com