сила бг магазин
сила бг медия
»
»
20 Съвета за Културиста Вегетарианец - Част 2

20 Съвета за Културиста Вегетарианец - Част 2

7. Поддържайте кратък, интензивен тренировъчен режим
Културистът вегетарианец се нуждае от кратък режим на тренировка. Това спомага избягване употребата на наличния протеин във тялото за осигуряване на необходимата сила при извършване на упражнения, а също така не допуска загубата на мускулна маса. Дългите тренировки повишават необходимостта от протеин, на което организмът трудно би отговорил при наличие на вегетарианска диета.

8. Осигурете разнообразно хранително меню
Отделете достатъчно време за разнообразяване на Вашата диета. Вегетарианството дава лесна предпоставка за еднообразен начин на хранене, посягайки отново и отново към едни и същи продукти. Опитайте се да избегнете това. Осигурявайки по голяма вариативност, ще намалите опасността от хранителен недостиг, а също така ще увеличите резултата от диетичния режим.9. Възползвайте се от Темпе
Друг, изключително полезен протеинов източник, представлява продуктът Темпе. Той често бива пренебрегван, ето защо се опитайте да откриете нови начини за добавянето му към ежедневното хранене. Много хора го предпочитат пред тофу, което на свой ред представлява другия основен вегетариански продукт.

10. Замислете се над избора  - лакто - ово вегетарианец
Една възможност, която си заслужава да бъде обмислена, е избора на лакто-ово вегетарианството. Тази разновидност включва консумацията на млечни продукти и яйца, което драматично ще повиши възможностите ви за прием на протеини. Вашата диета ще включва яйца, сирене, кашкавал, кисело и прясно мляко. Лакто - ово вегетарианството със сигурност ще улесни живота ви на културист.

11. Използвайте ядките като гориво за организъма
Друга отлична храна, която може да влезе в употреба, са различните ядки. Те представляват здравословен източник на мазнини и снабдяват с дълготрайна енергия. Една шепа от тях би увеличила значително приема на калории и улеснила изграждането на мускули.

12. Приемайте големи количества лен, ленено масло и орехи
При липса на риба и рибено масло, за набавяне на незаменимите аминокиселини, заложете на лененото семе, лененото масло и орехите. Това ще бъдат вашите основни източници за тези толкова необходими елементи.

13. Добавете фъстъчено масло към хранителния режим
Друг важен способ за увеличаване на количеството мазнини е комбинирането на натурално фъстъчено масло с възможно най-много хранителни продукти. Този метод ще допринесе за подсилване на калорийния прием, толкова необходим при изграждането на мускулатура. Намажете от маслото върху банани, ябълки, прибавете го към овесената каша или към плодови шейкове.

14. Приемайте желязо под формата на хранителна добавка
Един от елементите, чийто недостиг може да бъде наблюдаван при липса на червено месо, е желязото. То лежи в основата на изграждането на червените кръвни телца, ето защо не бихте рискували понижаване нивото му в организма. При липса на достатъчно желязо тялото ще се поддава по-лесно на умора по време на тренировка. В случай че, планирате дългосрочна вегетарианска диета, включете този важен компонент под формата на хранителна добавка към менюто.15. Фокусирайте се върху прием на броколи и спанак
Броколи и спанак са другите два елемента, които е препоръчително да бъдат добавени в големи количества към вегетарианското хранене. Те съдържат значителни дози калций, друга основна съставка, чийто недостиг е възможно да се появи в организма. В допълнение към тях, приемайте калций като хранителна добавка.

16. Не позволявайте околните да ви разколебаят
За съжаление, често срещан проблем за много вегетарианци културисти е обезкуражителното твърдение на околните за невъзможността да се постигне успех по избрания път. Опитайте се максимално да се абстрахирате от това. Ако наистина желаете да натрупате мускулатура, подобно отрицателно влияние със сигурност не е във ваша полза.

17. Хранете се на по-чести интервали
Важно е да се храните често през деня. Тъй като не бихте приемали равностойно количество протеини при всяко хранене в сравнение с невегетарианска диета, чрез по-често поеманата храна ще осигурявате онова стабилно ниво на аминокиселини, необходимо на мускулната тъкан.

18. Наблюдавайте нивата на мазнини в тялото
Важен въпрос, вълнуващ културиста, е загубата на мускулатура. За избягване на подобен ефект, се изисква редовно наблюдаване нивата на мазнини в тялото. Те са отличен индикатор за намаляване на мускулната маса и могат да сигнализират за нуждата от мерки, насочени към предотвратяване на този процес.

19. Осигурете снабдяване с аминокиселини с разклонена верига
Друг основен компонент, намиращ широко приложение, представляват аминокиселините с разклонена верига. Поради способността  им да предпазват от загуба на мускулна маса, те задължително трябва да бъдат приемани преди и след тренировка.

20. Бъдете позитивни
Накрая, последният съвет е да запазите положително мислене. Действително, придържайки се към вегетарианство, изграждането на мощна мускулна маса би отнело малко по-дълъг период от време, но ако останете позитивно настроени и работите усърдно за постигане на вашите цели, със сигурност усилията ви ще се увенчаят с успех.

Ето защо, запомнете всички тези съвети. Все повече хора се присъединяват към вегетарианския начин на живот, а това определено не включва отказ от Вашата фитнес подготовка и усилия в изграждането на мощна мускулатура.

СИЛА БГ Тийм
Топ добавки за вегетарианци
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Новата версия на NO Xplode е по-мощна във всяко едно отношение, сравнена с първия продукт. Много по-добър вкус, което определено бе една от слабостите на старата версия. Дава повече издръжливост и възможности за покачване на мускулна маса, сила и защита от мускулна умора. Още едно голямо предимство пред старата версия на продукта е, че новият NO Xplode ще ви даде внушителни концентрация и фокус, така нужни за една сериозна тренировка."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com