сила бг магазин
сила бг медия
»
»
4 нетрадиционни идеи да останете активни през зимата

4 нетрадиционни идеи да останете активни през зимата

Зимата е онова вълшебно време, в което семействата се събират, но и за съжаление хората са склонни да прекарват повече време затворени вътре. В комбинация с прекомерното хранене по време на Коледа и Нова година, това обикновено води до негативни резултати, сред които по-малко физическа активност, повече сантиметри около талията и просто цялостен мързел. Освен това зимата не е времето в годината, когато можете да излезете навън да бягате. Ето защо, ние от SILABG.COM, решихме да ти помогнем и да изберем за теб 4 от най-нестандартните, но забавни зимни дейности, които ще ти помогнат да поддържаш физическата си активност.
Изкачване на стълбиИзползването на стълбите във твоя дом или жилищна сграда може да бъде чудесен начин да комбинираш укрепване на цялото тяло, кардио, баланс и координация. Можеш да го направиш у дома, ако имаш достъп до стълби – което e безопасен и лесен избор през студените зимни месеци, a и не се нуждаеш от допълнително оборудване. Всичко което ти трябва, е твоето телесно тегло. Ако някога си се качвал нагоре по стълби, знаеш, че това може да ускори пулса ти. Но какво прави тренировките по стълбите - дори и кратките - да са толкова трудни? Отговорът е прост: гравитация. В сравнение с ходенето или бягането на равна повърхност, изкачването по стълби натоварва повече мускулите в долната ти половина, както и подколенните сухожилия и прасците. Това е така, защото докато се изкачваш по стълбище, гравитацията се опитва да те издърпа обратно надолу и мускулите ти трябва да работят допълнително, за да преодолеят това съпротивление. Това е същата причина, поради която тичането, туризъм или колоездене нагоре по хълм се чувстват по-интензивни – и увеличават сърдечната честота повече – отколкото покриването на същото разстояние по равна пътека.

И можеш да правиш повече от просто ходене или бягане нагоре и надолу по тях: добавянето на скокове от клек може да тренира експлозивна сила. За солидна кардио тренировка предлагаме да правиш серии от три до пет минути непрекъснато катерене и спускане, последвани от една минута (или повече) възстановяване.

Почисти къщатаТвоята нова зимна тренировка не трябва да е традиционно упражнение. Прахосмукачката, чистенето на прах, смяната на чаршафите, простирането на дрехите и миенето на чинии ще повиши сърдечната честота и ще поддържа движението на ръцете и краката ти. Може дори да се поизпотиш. Знаеше ли, че например по време на почистване на прах може да изгориш до 110 калории? Почистването на прах е еквивалентно на 30-минутна тренировка за корем: всъщност се изгарят повече калории от повечето задачи за почистване. Така че вземи прахосмукачката си за истинска тренировка, която ще поддържа ръцете ти в добра форма. Половин час почистване с прахосмукачка е същото като да направиш 10 минути на кростренажора (повече, ако имаш много площ!) и не е нужно да напускаш къщата, за да тонизираш ръцете си. Измиването на кухненския под ще изгори 90 калории. Да останеш и да миеш пода може да не е толкова забавно, но ще изгори точно толкова калории, колкото 15 минути кардио клас. Включи любимата си музика и атмосферата ще бъде също толкова оживена! Почистването на банята или прозорците също е добра тренировка. Така че не мисли два пъти, вземи метлата и започни да отслабваш.


Каране на шейниПредишните 2 дейности бяха съсредоточени основно на затворено пространство, но е добре винаги, когато можем, да подишаме малко чист въздух. Затова се облечи правилно, вземи прашната стара шейна от гаража и заведи цялото семейство на това забавно приключение. Отидете до местния хълм (при условие че има сняг) за забавна, аеробна тренировка. Карането на шейни изисква да използваш множество мускулни групи, за да управляваш, докато ускоряваш спускането. Но също така натоварваш тялото и докато вървиш с шейната си обратно нагоре по хълма. Всъщност, ходенето нагоре е мястото, където получаваш най-голяма полза - катеренето по хълмове е аеробно упражнение, което също е чудесно за мускулите на краката ти. Колко калории изгаряш с тази семейна фитнес дейност зависи от това колко спускания напред-назад правиш и стръмността на хълма, но ако се задържиш на хълм със средна височина само 30 минути, може да изгориш около 240 калории.

Бой със снежни топкиЗимата е създадена за битки със снежни топки. Но това не е просто забавление, освен всичко това е и кардио, което поддържа сърдечния ритъм нагоре и също се счита за тренировка. Дори няма да разбереш, че тренираш, когато прекарваш страхотно време с приятелите си. Можеш да изгориш от 200 до 400 калории на час с тази семейна фитнес дейност. Още няколко снежни дейности, които може да опиташ: Изгради крепост, направи старомодна битка със снежни топки или снежни ангели. Да играеш в снега със сигурност е по-забавно, отколкото да го ринеш с лопата, но можеш да изгориш средно 200 до 300 калории за всеки 30 минути, прекарани в разчистване на алеята.
 
СИЛА БГ Тийм!
Препоръчани продукти:
98
.
00
лв.
142
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Хормона на растежа (growth hormone) е протеин, който се произвежда от хипофизната жлеза. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com