сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Aлександър Божилов е новият вицесветовен шампион

Aлександър Божилов е новият вицесветовен шампион

Един от най-талантливите български триатлонисти Александър Божилов се пребори за вицешампионската титла на Световно първенство по Акватлон, което се проведе на 18.08 в Шаморин, Словакия.

Едва на 17 години Александър застана на общ старт с над 50 от най-добрите мъже, мъже под 23год. и юноши до 19год. С резултат от 30:34. той завърши 15-ти в общото класиране, а при младежите до 19год. извоюва второто място.

В рамките на състезателен сезон 2022г. Александър Божилов реализира следните постижения:

15-то място - 2022 Europe Triathlon Junior Cup Yenişehir, Turkey
43-то място - 2022 Europe Triathlon Championships Olsztyn, Poland
Държавен шампион по триатлон – спринтова дистанция – гр. Бяла, Варна
Държавен шампион по тиратлон – олимпийска дистанция – гр. Пловдив
Постави нов рекорд  за мъже на трасе „Триатлон Пловдив“ - 1:48:18

Посредством подкрепата, която Александър получава от Българска асоциация по триатлон  и личните си треньори той успя да донесе тези дълго чакани за България  успехи в триатлона и това е поредно доказателство за добрата съвместна работа на ръководството на федерацията, националните и личните треньори и състезателите.
Предстоящи за Александър събития са Балканско първенство, Европейско първенство и няколко Европейски купи.

„Постиженията, които Александър направи този сезон са изключително ценни и вдъхновяващи за всички българчета, които практикуват нашия спорт, а вицесветовната му титла е поредното доказателство за добрия синхрон между специалистите и атлетите в националния отбор по триатлон на БАТ. Ръководството на федерацията ще продължава да насочва всичките си усилия за да подсигурим качествена и все по-специализирана спортна подготовка, както и възможности за изява за своите таланти.

Нашата най-голяма цел е да видим българин на олимпийския старт по триатлон и вярвам, че с общи усилия вървим уверено по този път“ коментира Марио Илиев, председател на Българска асоциация по триатлон.
 
СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Сред храните с най-голямо процентно съдържание на протеини са телешкото и пилешкото месо, рибата, и в частност риба тон, белтъците на яйцата, млечните продукти, бобовите растения, а с най-голямо съдържание са ядките. Белтъчините са основното гориво за човешкото тяло и изпълняват някои от най-важните функции в организма – структурна, двигателна, транспортна и други. Самите белтъци се състоят от 20 свързани помежду си аминокиселини, подредени в точно определен ред."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com