сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Как да изчистиш организма си от токсини?

Как да изчистиш организма си от токсини?

За да бъде напълно ефективна, една програма за детоксикация трябва да бъде насочена както към вътрешните, така и към външните токсини и замърсители. Очевидно, тялото ни трябва да се справи с всички вредни вещества, които поглъщаме с храната и напитките, които вдишваме и допускаме в организма си. Също толкова важно е да обърнем внимание и на токсините, които собственото ни тяло създава, докато изпълнява нормални ежедневни функции. Биохимичните, клетъчните и телесните процеси генерират вещества, които трябва да бъдат неутрализирани и/или елиминирани, така, както и външните токсини.
 
Цялостната програма за детоксикация трябва да осигури подходящите хранителни вещества, които подпомагат изчистването на организма и стимулират най-важните органи за процеса на детоксикация - черен дроб и стомашно-чревен тракт. Въпреки, че съществуват допълнителни начини за изчистването на тялото, насърчаването на тези два органа трябва да бъде основен компонент във всяка детоксикираща програма.

Ограничи количеството токсини, които постъпват в организма
 
Ограничи външните токсини, като намалиш или изолираш напълно дразнителите, на които е изложено тялото ти. Това означава премахване на храни, които често предизвикват чувствителност или реакции, като например глутен и млечни продукти; дразнители на червата като алкохол, кофеин, захар и всички преработени храни, които могат да предизвикат възпаление. 


 

Помогни на организма си да неутрализира и да премахне токсините

Съществуват два основни начини за естествена подкрепа на тялото в борбата със замърсители и вредни вещества:
 
  • Подкрепа за стомашно-чревната дейност
 
Осигури на храносмилателната система време за почивка, като намалиш количеството храна и увеличиш приема на хранителни вещества чрез сокове и/или прахообразни формули.
 
Осигури си баланс и здравословна чревна флора, като изчистиш нетипичните за червата бактерии. Тези необичайни бактерии, дрожди и паразити могат да отделят токсини и да претоварят черния дроб в опита да се справи с потока от токсини.
 
Стимулирай процеса на храносмилане с храносмилателни ензими, които помагат на организма да разгради храната правилно и намаляват отрицателните ефекти на неусвоената храна.
 
Консумирай фибри, които прочистват червата. Фибрите подпомагат премахването на токсините и се свързват с тях, за да предотвратят тяхното усвояване. Диетичните фибри се метаболизират от чревните бактерии до късо-верижни мастни киселини (SCFAs), които захранват клетките в лигавицата на червата, поддържат целостта на клетките и предотвратяват възпаления.


 
  • Подкрепа на чернодробната функция
 
Стимулирай функцията на черния дроб, тъй като това е основният орган, който преобразува токсините и съдейства за тяхното изхвърляне от организма. Хранителната подкрепа за черния дроб подпомага неговата детоксикараща функция и предотвратява натрупването на токсични продукти в тъканите.
 
Цялостна програма за детоксикация трябва да включва здравословни и внимателно подбрани храни, които насърчават телото да се прочисти по естествен начин. Снабдяването на организма с правилната комбинация от хранителни вещества, осигурява баланс и гарантира здравословно функциониране на тялото, което е от съществено значение за ефективната детоксикация.


 
 
9 естествени детоксикиращи храни
 
Предлагаме ти няколко храни, които ще ти помогнат да прочистиш организма си по естетвен начин, за да се чувстваш по-лек и по-тонизиран.
 
Куркума
 
Тази добре позната индийска подправка има силно антиоксидантно и противовъзпалително действие. Тя ефективно подпомага черния дроб в елиминирането на вредните съединения, защитава клетките от вредни влияния и забавя процесите на стареене. 
 
Ябълки
 
Този плод е богат източник на фибри, и по-специално пектин, който помага за прочистване на стомашно-чревния тракт. Ябълките съдействат за изчиставане на натрупаните токсини и остатъчните хранителни частици. 
 
Чесън
 
Чесънът се отличава с високо съдържание на сяра, която има свойства да тонизира кожата, да направи косата по-лъскава, а също да активира процеса на детоксикация. Черният дроб използва сярата в процеса на неутрализиране на токсини, която превръща чесънът в подходящо средство за стимулиране на този процес.

 
 
Лимони
 
Използвай всяка възможност да изпиеш чаша пресен лимонов сок с вода. Лимоните са известни със свойствата си да помагат при настинка и грип, но способността им да подпомагат здравословното храносмилане и да елиминират вредните вещества често се пренебрегва. Тръпчивият вкус на този плод насърчава жлъчния поток, който подпомага храносмилането. От друга страна кората на лимона е богата на антиоксиданти, които подпомагат процеса на детоксикация.
 
Ленено семе
 
Лененото семе е отличен източник на полезни фибри, които съдържат микс от хранителни вещества и помагат вътрешното прочистване на организма. Тъй като лененото семе включва разтворими и неразтворими фибри, то улеснява движението в червата и предотвратява повторното усвояване на холестерол от дебелото черво. 

 

Магданоз
 
Семената от магданоз са особено полезни за храносмилането и притежават свойства да поддържат нормални нива на холестерол в тялото. В същото време, листата подпомагат детоксикация ит тежки метали като олово и живак, които могат да се натрупват в организма с течение на времето. 

 
Броколи
 
Броколи защитава репутацията си на една от най-здравословните храни, като участва в и подпомага вътрешното прочистване. В процеса на храносмилане, броколи освобождава хранително вещество, известно със свойствата си за премахване на "лошите" естрогени от организма. 
 
Артишок
 
Сърцевината и външните листа на артошока оказват ценна подкрепа за здравето на черния дроб. Този зеленчук насърчава потока на жлъчни сокове и мазнини към и от черния дроб, като по този начин подпомага транспортирането на токсини и отпадъци от черния дроб в тънките черва.

 
Топ продукти за детоксикация
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"BPI така и не пуснаха своя следтренировъчен продукт Build-HD на пазара. Продуктовата му страница бе закрита. По последни данни суплементът е изтеглен, за да бъде превърнат в предтренировъчна формула, което означава, че продуктът няма да замести Blox. Надяваме се, че BPI знаят какво правят. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com