сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Токсини, тежки метали, пестициди и нитрати в храната

Токсини, тежки метали, пестициди и нитрати в храната

Забелязали ли сте, че на практика всеки ден се появява нова история в медиите относно токсичните странични ефекти от живота в модерния свят?
Опасностите, свързани с химични елементи и тежки метали, изглежда дебнат отвсякъде, накъдето и да се обърне човек в 21 век!

Заобиколени от токсичност...
 
Голяма част от прясната риба съдържа пестициди, въздухът и водата редовно се замърсяват с остатъчни химикали, вследствие на различни производства, а живачните натрупвания при амалгамата в зъбите могат да освобождават живак в тялото с всяка една хапка!
 
Морският свят в океаните е пълен с тежки метали и живак, като тези отрови преминават през хранителната верига и в крайна сметка потенциално големи дози от тях попадат, маскирани под формата на здравословна храна, във вашата чиния. Източниците на подпочвени води са заразени с химикали и пестициди, изхвърляни от фермите, фабриките и високотехнологичните производства. На практика, приемливи нива на много отрови се позволява да проникнат в дома, посредством питейната вода, включително флуорид, хлор и ниски нива на много тежки метали. Не е необходимо много въображение, за да осъзнаем, че всеки ден организмът също е подложен на атака от замърсяване на околната среда.Био или „био“?
 
Възможно е да потърсите защита и да се опитате да се борите с този риск, чрез прием на храни, освободени от пестициди и химикали, но отстраняването на всички източници на токсини е почти невъзможно. Отрицателното влияние върху Земята е прекалено голямо и всепроникващо. Можете да разчитате единствено на себе си, за да осигурите защита на вас и вашето семейство от тази токсична действителност, а един от най-добрите естествени ресурси за това е непреработена Хлорела (зелено водорасло).


Как да се борим със системното замърсяване?
 
За да се преборите с вредните и нежелани химични елементи, които организмът поема чрез консумираната храна, вдишвания въздух и водата, която пиете, е разумно да се изготви активен план. Една от най-важните му части е изчистването от токсини, вече натрупани в тялото.
 
Организмът по естествен път може да премахне много от вредните патогени, химикали и отрови, с които влизате в контакт, чрез околната среда. Това е начинът по-който е проектирано човешкото тяло.
 
През 21 век се наблюдава епидемия от болести, свързани с натрупване на токсини в тялото, като рак, автоимунни нарушения, проблеми с мозъчната дейност като аутизъм, алцхаймер, паркинсон, нервни смущения и по-често срещаните състояния като депресия, проблеми с усвояването на информация и умора. Функцията за пречистване на тялото от тези токсини може да бъде претоварена сравнително лесно. Симптомите за натрупване на токсини, в следствие на постоянно излагане на метали, включват:
 
 • Умора
 • Проблеми с храносмилането и понижена способност за правилно асимилиране и усвояване
 • Болки в ставите
 • Депресия
 • Нарушен баланс в кръвната захар
 • Проблеми с репродуктивната система при жените

Живакът е мощен токсин, който може да окаже вредно влияние върху мозъка, централната нервна система и бъбреците, като е особено опасен за децата, зародиша, бременните и кърмещи жени и при хора с високи нива на живачен биотовар. Прочистването на тялото от натрупаните токсини помага за постигане на едно по-здравословно състояние, при което организмът може да премахва по-ефективно токсините, на които е изложен всеки ден.


Инфрачервена сауна
 
В мастните тъкани съществуват от 10 до 100 пъти повече токсини в сравнение с кръвта, поради което един от най-добрите начини за тяхното премахване е намаляването на мастните натрупвания. Това е първата линия на защита. Изборът на правилната храна и упражнения имат основна роля за постигане на тази цел.

Една от най-ефективните детоксикиращи стратегии е ползването на сауна с инфрачервени лъчи. Тя може да се посещава за около един час на ден, за период от един месец. Помнете, важно е да се поддържа добра хидратация преди и по време на сауната, за да се избегне дехидратирането. Допълнително, могат да се практикуват упражнения за около 30-40 минути, непосредствено преди процедурата със сауна, за да се освободят част от токсините, натрупани в мастните тъкани.

 
Хлорела като мощно детоксикиращо средство
 
Един от най-често срещаните хранителни източници в подкрепа на тялото за естествена защита от замърсители на околната среда, е непреработената хранителна добавка, наречена Хлорела. Тя е изключително популярна в Япония, където повече от 10 милиона души я използват редовно. Японската консумация на тази храна е по-голяма в сравнение с употребата на витамин C в САЩ, който се явява най-популярната  хранителна добавка в страната.

 
Дали японците разполагат с факти, които не знаем?
 
Една от причините, поради които Хлорела се ползва с такава популярност в страната, са нейните естествени детоксикиращи свойства. Хлорела представлява „зелена храна”, едноклетъчно микроскопично водорасло, с размери от 2 до 10 микрона. Тези малки размери, комбинирани с уникалните свойства, го правят толкова полезно като прочистващо средство. Неговата молекулярна структура му позволява да се свързва с метали, химикали и някои пестициди в храносмилателния тракт, който представлява пътят до кръвоносния поток, където тези вредни токсини се прехвърлят и впоследствие отлагат в клетките на тялото. По този начин Хлорела ще подпомогне вашия организъм да елиминира нежелани метали и токсини. Но тя е способна на повече от това.

Хлорела притежава уникланото свойство да не се свързва с минерали, необходими за правилното функциониране на тялото. Тя не влиза в съединение с полезни минерали като калций, магнезий или цинк. Водораслото има избирателна способност и може да разпознае кои компоненти принадлежат на организма и кои е необходимо да бъдат премахнати. Подхранването с Хлорела прилича на разгръщане на малка армия, готова за битка по отстраняване на токсините от тъканите и тяхното изхвърляне навън, там където им е мястото.

Историята на Хлорела
 
Хлорела е една от най-широко изучаваните хранителни добавки в света. Освен предмет на проучване в медицинските научни среди в САЩ, Русия, Германия, Япония, Франция, Англия и Израел, тя е задълбочено изследвана като форма на хранителен източник, тъй като е изградена от над 50% протеин и се смята за храна с пълен аминокиселинен профил. Дори НАСА изучава Хлорела като една от първите непреработени храни, използвани в космоса на международната космическа станция!

Проучвания в Япония показват, че тя може да намали процентното съдържание на мазнини в тялото, а вероятно би могла да окаже положително въздействие в борбата със затлъстяването и свързания с наднормените килограми диабет. В състояние е и да подпомогне намаляването на холестерола и хипертонията. Прочистващото действие на Хлорела върху червата и други елиминиращи канали, както и предпазването на черния дроб, също помагат за поддържане на чисто състояние на кръвта, което допълнително стимулира ефикасно изхвърляне на ненужните вещества от тъканите.


Хлорела е изключително мощен детоксикиращ агент с богато съдържание на хлорофил, който е известен със следните свойства:
 
 • Помага за преработването на повече кислород
 • Прочиства ключови системи като червата, черния дроб и кръвта
 • Спомага за изчистване на кръвта и премахване на токсините
 • Подпомага за поддържане на оптимално кръвно налягане
 • Насърчава елиминирането на плесените в тялото
 • Подпомага неутрализирането на вдишвания лош въздух
 • Насърчава растежа и възстановяването на тъканите

Хлорела на практика е много полезна дори отвъд детоксикацията, като диапазонът от здравословни ползи включва:

 • Стимулиране на имунната система
 • Подобряване на храносмилането, особено при наличие на запек
 • Доставяне на витамин B от животински произход
 • Увеличаване на фокуса и концентрацията
 • Повишаване на енергийните нива
 • Балансиране на pH в организма
 • Нормализиране на кръвното налягане и нивото на кръвната захар
 • Намаляване на риска от рак
 • Освежаване на дъха

Проведено е тригодишно, двойно-сляпо изследване върху детоксикацията от метали, включващо 350 участника в руска леярна, където повече от 20 естествени химични съединения са използвани в опитите за премахване на тежки метали от организма на хора, изложени на много високи нива на антимон, олово, кадмий и арсен.

Какви са резултатите от тестването на Хлорела като детоксикиращ агент? При руското проучване, използващо Хлорела с разградена клетъчна стена, комбинирана с кориандър, се елиминират ВСИЧКИ тежки метали, включително живак! Без сведения за странични ефекти! На практика, силата на Хлорела за свързване с тежките метали е открита за първи път в минната индустрия.Тя, смесена с вода, бива пускана в мините шахти за събиране на утайката след приключване на добива в мината.
Не всички добавки с Хлорела са еднакви
 
За разлика от много хранителни добавки, Хлорела притежава едно уникално свойство, от което зависи влиянието на производствения процес върху качеството на източника на добавката.

Хлорела е напълно несмилаема от човешкия организъм. Той не притежава ензим, способен да разгради нейната клетъчна стена. В сравнение с други зелени храни, дъвченето и поглъщането на Хлорела няма да освободи мощните здравословни ефекти, съдържани в зеленото водорасло. Това се дължи на здравата външна клетъчна стена, отговорна за свързването с токсините в организма, която не се разгражда от човешката биология. Ето защо е задължително при производствения процес да се разруши външната клетъчна стена, единственият начин Хлорела да се превърне в биологично достъпна за организма. Това е причината учените да препоръчват подхранване единствено с Хлорела с разградена клетъчна стена - това е формата, позволяваща на тялото да използва мощния детоксикиращ агент.

Друго обстоятелство, което трябва да бъде взето под внимание, е гарантирането на незамърсени водни източници, като място на нейното отглеждане. Тъй като Хлорела е естествена зелена храна, тя може да бъде засегната при замърсяване на водата и да задържи токсини от околната среда, ако се отглежда в замърсени води. Поради тази причина е важно да се използват добавки от естествено чист воден източник.

Друг аспект на Хлорела, за който е важно да се знае, е способността на някои хора да толерират растението по-добре от други.

Необходимо е винаги да се започне постепенна детоксикация, най-напред с прием на малки дози, за да се установи поносимостта на организма по отношение на този мощен прочистващ агент. Някои хора съобщават за полезно въздействие в началото на детоксикацията след първоначална консумация на малки количества кориандър за период от няколко дни. Кориандърът също насърчава прочистването на организма, но с по-малка интензивност - което може да подпомогне тялото да премине по-леко към детоксикацията с Хлорела.

Най-добрите резултати при употреба на Хлорела с разградена клетъчна стена са документирани при нейна комбинация със зеленото растение кориандър, което би могло да бъде друго съображение при предприемане на прочистваща програма. Препоръчва се набавянето на кориандър от органичен източник, за да се предотврати прием на нежелани химични вещества в организма.

 


Хлорела за вегетарианци или вегани
 
Хлорела е отличен източник на протеин, изградена е от него на 50%, а също така съдържа и пълен набор от аминокиселини. Ето защо вегетарианците и веганите могат да извлекат ползи не само от нейните прочистващи свойства, но и да увеличат своя прием на витамин B и протеин, посредством подхранване с нея.
 
Според мнозина, тя може да бъде и добър източник на витамин B12. Макар растението да съдържа този витамин, повечето хора показват недостиг, поради загуба на способност да го абсорбират. Ето защо консумацията на Хлорела няма да доведе до същото полезно действие, подобно на инжектирането или употребата на подезичен спрей или капки. Доколкото е известно, Хлорела не е ефективна алтернатива на животинските източници на витамин B12, което би могло да се превърне в проблем за веганите.


На кратко...
 
Животът в модерния свят може да остави впечатление за състояние на война между човека и околната среда, като често източниците на замърсяване са безмълвни и неизбежни. Можем да направим опит за избягване на вредни елементи, токсини, да консумираме единствено здравословна органична храна, да пием само филтрирана вода, да избягваме излагането на изкуствени химикали и въпреки това отново организмът да се сблъсква всеки ден с огромни количества замърсители, които са напълно извън контрола на обикновения човек.

Поддържането на оптимално състояние включва създаването на защитни механизми за борба срещу тези проникващи и трудни за избягване атаки от околната среда върху доброто здраве.

Посредством прилагане на детоксикираща програма, може да се подпомогне тялото по естествен начин да премахне нежеланите и вредни тежки метали, химикали и пестициди, които е възможно неволно да са попаднали в организма. Намаляването на токсичното бреме показва подобрение при много често срещани проблеми, от липса на енергия и безсъние, до бавно храносмилане, липса на добър имунитет и умствена умора. На практика, почти всичко в организма, включително органите, работят по-добре след намаляване на товара, причинен от системно поглъщане на токсини.

Посредством премахване на токсините веднага, без да се позволява тяхното акумулиране в опасни нива, тялото може да бъде подпомогнато да се опази от такива опасни болести като рак, диабет и хипертония, както и всички твърде обичайни неврологични смущения, които биха могли да останат скрити с десетилетия.

Трябва единствено да се помни, най-напред се започва бавно, възможно с употреба на кориандър, след което постепенно се увеличава приемът на Хлорела с поносима скорост за тялото.За акумулирането на тези токсини е било необходимо дълго време, поради което вероятно ще са нужни много седмици и дори месеци за ефективното им премахване от системата. Ето защо, ако са налице проблеми с храносмилането или дискомфорт при консумация на добавки, на базата на Хлорела, причината сигурно се крие в прекомерна употреба за твърде кратко време.

Особено важно е да се намалят складираните мазнини в организма, тъй като по този начин се премахват и много от токсините, съдържани в мастните тъкани. Може да се приложи комбинация от сауна с инфрачервени лъчи и упражнения.

Бъдете търпеливи, придържайте се към подхранване с Хлорела и за няколко седмици вероятно ще забележите подобрение в здравето, започвайки естествено да премахвате тежките метали, химикали и пестициди от тялото.
 
Препоръчани антиоксиданти за детоксикация
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Попаднахме на видео, където спонсорираната от Optimum Nutrition Кристина Вужнич ни представя линията Amino Energy на марката. Тези продукти ви предлагат енергия в свободна форма по всяко време – независимо дали започвате деня си или ви предстои тренировка в залата."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com