сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Как да преодолеем пролетната умора?

Как да преодолеем пролетната умора?

С настъпването на пролетния сезон организмът преминава в нова фаза от годишния си цикъл, много често съпроводена с т.нар. пролетна умора. Увеличава се хормоналната секреция, половите жлези освобождават повече тестостерон, ограничава се производството на мелатонин, който е отговорен за спокойствието и баланса на организма. Тези процеси изсмукват енергията на тялото и са причина за широко известната и често изпитвана пролетна умора. Главните нейни признаци са отпадналост, парене в очите, рязко намаляване на издръжливостта и възстановяването, разсеяност, по-трудно запаметяване, раздразнимост. Всички тези фактори, насъбрани накуп, неминуемо водят до изтощаване. 
Фитнесът и здравословното хранене са най-доказалите се стъпки са по-бързото справяне с този често срещан проблем.  За да се зарежда организма с енергия се препоръчва по-честото хранене на интервали с по-малки количества храна, съпроводено със завишена употреба на хранителни добавки. Най-често препочъваните са витаминно-минерални комплекси. В зависимост от натовареността на ежедневието изборът може да се спре на ежедневни витамини и такива с усилени дози и повече съставки, разработени за спортисти. Много популярен за пролетния сезон също така е и мелатонинът, свързван най-често с успокояване на организма и по-добър сън.


 
Не трябва да се забравят и ставно-възстановителните суплементи, защото тялото в началото на пролетта е по-податливо на травми след дългата и изтощителна зима.


 
Като цяло физическата дейност и по-специално фитнесът подобрява цялостното състояние и отслабва нервното напрежение. Много е важна също така и употребата на адаптогени – те помагат на организма да преодолее и по-бързо да се адаптира към промените в околната среда, оказващи негативно влияние.

В момента последна мода е употребата на добавки, съдържащи в себе си зелени храни, комплекси за поддържане на сърдечното здраве, антиоксиданти (основното средство за неутрализиране на свободните радикали, токсични за клетките вещества), ензими (изключително важни за разграждането на хранителните вещества), пробиотици (важни за правилното функциониране на чревния и стомашния тракт).


 
СИЛА БГ ТИЙМ
Добавки за намаляване на умората
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Културистите, които се подготвят за състезание спазват строг режим и дори понякога прекаляват и застрашават здравето си заради много стриктни и драконовски ограничения. А за тези, които не са професионалисти в областта ще ги посъветвам да си хапват винаги преди тренировка по една енергийна вафличка или кафе с мед, може да изберете фреш от сладки плодове, а след тренировката по една ябълка или половинка черен шоколад с високо процентно съдържание на какао. Това по никакъв начин няма да ви се отрази на спортната програма и резултатите, които сте си поставили, а напротив, ще дава сигнали до мозъка, че сте приели сладко, което ще ви кара да се чувствате с още енергия след тренировката, и най-вече по-позитивни."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com