сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Как да различим коронавируса от грип и настинка

Как да различим коронавируса от грип и настинка

С настъпването на четвъртата вълна на коронавируса, мнозина започват да изпитват ужас, дори и при най-малкото закашляне. Но както знаем, лятото е сезона на вирусите, за това и в крайна сметка диагнозата често е грип или настинка. За да ти помогнем да не се панираш излишно всеки път, ние от SILABG.COM решихме да те запознаем с основните разлики при симптомите на коронавирус, грип и настинка. Естествено, тази статия не е напълно изчерпателна, за това ти препоръчваме, в случай на неразположение, винаги да се обръщаш към лекар.
 
ГрипГрипът обикновено започва с внезапни симптоми. Високата температура е често срещан, като обикновено варира от 37,3 до 38,5 градуса. Освен това почти винаги има придружаваща кашлица, а понякога и възпалено гърло. Недостигът на въздух обаче, например не е симптом на грип. Освен това не се наблюдава и кихане. За сметка на това умората и болките в мускулите са често срещам симптом, както и главоболието. При децата може да се наблюдава и диария. Не на последно място, хремата или запушения нос понякога могат да бъдат индикация за грипно състояние.

Настинка

За разлика от грипа, симптомите при настинка започват постепенно. Високата температура е рядко срещана и това е една от основните разлики. За сметка на това, кашлицата и възпаленото гърло са един от най-често срещаните симптоми. Подобно на грипа и за разлика от коронавируса, не се наблюдава недостиг на въздух. Наблюдава се известна умора, но за сметка на това липсват болки в мускулите. Главоболието и хремата са едни от най-често срещаните симптоми, но за сметка на това, настинката не засяга храносмилателната система и не води до диария.Коронавирус

Симптомите на коронавирус се развиват постепенно и могат да варират от средни до тежки. Високата температура е много често срещан симптом, като в някой случай може да достигне и над 39 градуса. Кашлицата и недостига на въздуха, също са част от симптомите, които са присъщи най-вече за коронавирус, до като кихането например не е.Умората и болките в мускулите се проявяват понякога, както и главоболието и хремата. За сметка на това диарията е рядко срещан симптом.

СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Скоро ще разберем какво са ни приготвили Optimum Nutrition!"

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com