сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Кога растем ?

Кога растем ?

Всички знаем, че нищо не може да се мери с тренировките от старата школа. В които слагате всички тежести по лостовете и наказвате желязото. В края на тренировката се чувствате отлично, все едно сте постигнали нещо, нали ? Наистина е така!

Но кога всъщност растем? Това определено не се случва по време на тренировката. Докато тренираме, ние рушим. Ние сриваме това, което сме изградили през деня, за да го възстановим наново. По силно и по-масивно отпреди.

Растеж има само по време на възстановяване! Постоянно сме свидетели на това как хора, които не се спират да тренират от момента щом стъпят в залата, но не виждат резултати. Те не осъзнават, че здравото вдигане и разнасяне на тежести из залата е само малка част от процеса на растеж. Нима не можем да тренираме еднакво през цялата година и да растем или да се орелефяваме просто хранейки се различно и взимайки суплементи ?

Това, което искаме да ви кажем, е че с „какво“ ще нахраните и заредите тялото си и „кога“ ще го направите е от голямо значение. Правилно спазения прием и тайминг са ключа и трябва да се възползвате от него. Според вашите цели може да хапвате повечко или пък по-изчистено, но има моменти в които ви трябва едно рамо в целта, която сте си поставили – тогава прибягваме до суплементите.

Не бива, обаче да забравяте храната! Твърдата храна например е отлична за трениращите. Този тип храна е най-важния елемент и винаги трябва да доминира в диетата независимо дали ще качвате маса, сила или ще чистите мазнини. Когато фитнеса обаче стане хоби, цел, работа или повече от удоволствие и релакс много от нас разчитат и на добавките. Те ще ви помогнат да се възстановите и растете по-пълноценно и ефикасно. Описали сме 5 ключови суплемента за тази цел. 

Не забравяйте, че не трябва да се стига до крайности, все пак не сме професионалисти...засега ! Старайте се нещата да са семпли и целите ви да са ясни.

1. Рано сутрин
Има няколко ключови момента по време на деня, в които тялото ви се нуждае от храни и суплементи, които да спомогнат растежа и възстановяването. Рано сутрин след сън, телата ни са стояли часове без подхранване. Тогава те се нуждаят от конкретни вещества за оптималното си функциониране и то бързо. Така, че към закуската от яйца и овесени ядки добавяйте минерално-витаминен комплекс за да сте сигурни, че започвате деня с всички нужни вещества. Това са протеини, сложни въглехидрати и концентрирана доза витамини и минерали. Независимо какви други суплементи взимате, нека комплекса витамини и минерали винаги е налице.

2. Преди тренировка
Вторият ключов момент за прием на суплементи е точно преди тренировка. Тя трябва да е интензивна и затова се нуждаете от прилив на енергия още в началото й. Стремете се към семплъл стак, който да взимате 30 минути преди тренировка за съдоразширяващ ефект, придружен с енергия, за да издържате под железата. Предтренировъчните комплекси ще ви избутат до края на тренировката. Те ще ви помогнат да останете по-фокусирани, няма да ви позволят да отпаднете по средата на тренировката и дори ще ви дадат сила да бутате повече. Както мултивитамините, този тип комплекс трябва да присъства в арсенала на трениращия.3. По време на тренировка
Тогава може да пиете някои незаменими аминокиселини и специално тези с разклонена верига. Това ще вкара още повече хранителни вещества в мускулите и ще спомогне за оптималното подхранване на клетките. Ще се радвате на една много напомпваща и качествена тренировка.

4. След тренировка
Четвъртото и може би най-важно нещо след тренировка е възстановяването. Може и да дадете всичко от себе си в залата, но не трябва да пропускате малкия прозорец, в който трябва да се възстановите след тренировка. След тренировка тялото ви е като суха гъба и трябва спешно да си набави изгубеното по време на тренировка. Тук е момента за един следтренировъчен продукт, или просто протеинов шейк с бързи протеини и богат аминопрофил.

5. Преди лягане

Накрая, но не на последно място е момента преди да помиришете възглавницата. За да поставите тялото си в режим за растеж трябва да приемате правилните суплементи преди да заспите. Най-добре е да добавите комплекс със съставки, които ще успокоят организма, ще намалят стреса и ще увеличат естественото производство на хормони по време на сън.Приемани в точното време хранителните добавки ще ви помогнат да компенсирате липсите от диетата си и ще увеличат потенциала ви за растеж.

СИЛА БГ Тийм
Добавки за интензивен мускулен растеж
95
.
00
лв.
155
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-03-04 | 17:28:14
milen iliev
Любо, най-доброто време за тренировка е 18:00-18:30.
2012-02-23 | 17:32:49
Христо Торбов
Мнението ми е, че това за залата не е напълно вярно и е малко подвеждащо. Когато съм в стероиден цикъл тренирам по 2 пъти на ден (сутрин и вечер) и пак дигам, дори повече. Когато съм в залата гледам да дигам максимални тежести, за да могат мускулите ми да се напомпат с кръв и следователно да започнат да се "хранят", т.е. да растат. Относно сутрешните витамини - напълно вярно и много важно! Суплементите са много важни (никой не може без тях), но не са всичко! Знам, че това е електронен магазин за суплементи и е във ваша полза да ги повтаряте във всяка втора дума, но нека хората да знаят, че без храна не става. А за залата - загрявайте максимално и е добре да имате партьор, който да ви пази и надъхва. Поздрави, Христо.
2012-02-08 | 19:05:32
Матиан
И аз тренирам час и половина след ставане и правя следното:
Веднага след сън
1 синта-6
2 витамини
3 тестостерон бустер
4 флекс формула
30 мин. преди трен. Азотен бустер и здраво на железата
2012-02-08 | 12:27:57
Любо
Хубава статия , до момента в който не си зададеш въпроса: Добре де аз като тренирам час след като съм станал от сън..... кога закуска , кога предтренировъчни суплементи ?!?
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Продуктът много добре предразполага към възстановяване. Препоръчителният прием е 1-2 лъжички, които могат да бъдат разтворени в 180-250 мл. вода, мляко или друга предпочитана напитка. Приемайте от продукта от 2 до 3 дози дневно, в зависимост от дневните ви нужди от протеин. Ако не можете да прецените по колко дози трябва да приемате, може да се обърнете към нас!"

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com