сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Помага ли джинджифил при ревматизъм?

Помага ли джинджифил при ревматизъм?


Екстрактът от джинджифил е докан природен продукт със свойства на болкоуспокояващо, който оказва подкрепа в борбата с различни болести.
 
Когато става въпрос за облекчаване на болката, аспирин и други подобни лекарства не са единствената алтернатива, която имаш. С развитието на науката, учените откриха много нови и естествени начини за облекчаване на болката и възпалението, включително болка, свързана с ревматоиден артрит. Един пример за естествена съставка с мощно действие за намаляване на болката е джинджифил.
 


Джинджифилът е бил използван от векове за лечение на различни общи заболявания, от стомашно разстройство и гадене да зъбобол и симптоми на грип. Наскоро, експертите потвърдиха, че растението притежава и фармакологични противовъзпалителни  свойства. 
 


 
Как действа?
 
През годините, учените са открили, че джинджифил действа на принципа на фармацевтични нестероидни противовъзпалителни средства като аспирин и ибупрофен, като потиска образуването на простагландини и цитокини - молекули, които регулират възпалението в организма. Някои изследвания предполагат, че джинджифил съдържа съединения, подобни на лекарства като Celebrex, които спират производството на ензими, участващи в процеса на възпаление и същевременно свързани с физическата болка.
 
Откривайки мощните противовъзпалителни и неутрализиращи болката свойства на джинджифил, клинични проучвания доказват ефективността и силата на този малък корен.


 
 
Изследвания
 
В открито проучване, изследователи сравняват ефектите на силно концентриран екстракт от джинджифил с плацебо при 247 пациенти с остеоартрит на коляното.
 
След шест седмици прием, групата, която консумира джинджифил потвърждава умерено намаляване на болката и чувството на скованост (до 40 на 100) в коленните стави в сравнение с тези в плацебо групата. Единственият недостатък при пациентите, приемащи екстракт от джинджифил е леко стомашно-чревно смущение.


 
 
Джинджифил като лекарствено средство
 
За съжаление, джинджифиловите сладки и чай няма да облекчат болките ти, т.к. не съдържат достатъчно количество джинджифил, за да предизвкат реален лечебен ефект. В идеалния случай, трябва да консумираш около 100 до 200 мг концентриран джинджифил под формата на капсули, два пъти дневно, в продължение на четири до шест седмици, за да забележиш подобрение на симптомите. 
 
Друх подход за облекчаване на болки е налагането на компрес с джинджифил. Проучване, проведено в Нова Зеландия, установява, че накисването на памучна кърпа в гореща смес от джинджифил и прилагането и в областта на бъбреците за 30 минути, последвано от  20 минутна почивка, повишава чувството за благосъстояние, увеличава енергията и подвижността. 

   
 
При болки и проблеми със ставите, ние препоръчваме:
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Според фитнес специалистът Алън Арагон, най-доброто време за чийт меню е след тренировка. Така ще увеличите вероятността въглехидратите и другите му хранителни стойности да бъдат усвоени от мускулите, вместо да се складират като мазнини. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com