сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Серия "Суперхрани" - кокосово масло

Серия "Суперхрани" - кокосово масло

Кокосовото масло – тропическият рай

Кокосовото масло е вид растителна мазнина, която идва от сърцевината на копрата – ядката на кокосовия орех. Извлича се чрез горещо пресоване на изсушената вътрешност на кокосовия орех. В тропиците това е основната мазнина, която ежедневно влиза в менюто на милиони хора.
 
През последните няколко години уникалните свойства на кокосовото масло са обект на голям обществен интерес и поради този факт, то може да се нарече „Суперхраната на 21 век”.
 
Този „тропически рай” намира приложения в много направления .

Ще изброим няколко от най-големите ползи от това да използвате кокосово масло, и ще оставим вие да се припознаете в някоя от тях.

За извличане на повече ползи от него, СИЛА БГ препоръчва да търсите продукта в органичен вариант.
  • В готвенето – неотменна част от много южноазиатски рецепти, намира приложение в много салатени дресинги
  • В козметиката – омекотява и овлажнява кожата, участва в производството на сапуни, поради силните си антибактериални и противогъбични качества, забавя стареенето
  • В индустрията – участва в направата на моторни масла, намалява разхода на гориво и вредните емисии
  • В подобряването на здравословното състояние – грижи се за сърцето и щитовидната жлеза, по-малко усещане на умора, подобрява имунната система
 
1.      Кокосовото масло съдържа мастни киселини с мощни медицински свойства
 
Кокосовото масло е един от най-богатите източници на наситени мазнини – “ Средна верига триглицериди”* , които са мастни киселини от средна дължина.
Повечето от мастните киселини в диетите са с дълга верига, за разлика от тези в кокосовото масло, които се усвояват от организма по по-различен начин.
 
Те отиват право в черния дроб от храносмилателния тракт, където се използват за бърз източник на енергия, или се превръщат в т.нар. кетони, които могат да имат терапевтичен ефект върху проблеми с мозъка, като епилепсия и Алцхаймер.
 
2.      Хората, които ядат повече кокосово масло са по-здрави
 
Кокосовото масло е екзотична храна в западния свят, която на места се използва и като диетична суровина, която хората използват от поколения. 
 
 
3.      Кокосовото масло помага при борбата с изгарянето на мазнини
 
Затлъстяването е един от най-глобалните здравословни проблеми на 21 век.
Докато половината от човечеството мисли, че затлъстяването зависи само и единствено от самите калории, другата половина вярва, че по-важни са източниците на тези калории.
 
Доказано е, че различните храни дават отражение върху човешкото тяло и хормоните по различни начини. Всички съставки в кокосовото масло могат да подпомогнат изгарянето на калориите.
 
4.      Кокосовото масло може да убие вредните микроорганизми
 
Близо 50% от мастните киселини в кокосовото масло е всъщност т. нар. Лауринова киселина.
Когато лауриновата киселина се усвои от организма, тя се формира като монолаурин.
И лауринът и монолауринът могат да убият вредните патогени, като например: бактерии, вируси и гъбички.
 


5.      Кокосовото масло може да понижи апетита, както и да ти помогне да ядеш по-малко
 
Това преимуществто е свързано с начина по който мастните киселини се усвояват, защото кетоните в тялото могат да имат ефект върху понижаването на апетита.
 
6.      Мастните киселини в кокосовото масло се превръщат в кетони, които могат да намалят припаданията
 
Т. нар. кетогенна диета (много ниска на въглехидрати, много висока на мазнини) се използва, за да се повлияе върху различни разстройства. Най-доброто терапевтично приложение на тази диета е третирането на „резистентна епилепсия” при децата.
Тази диета включва приемането на много малко въглехидрати и огромни количества мазнини, което води до много намалени концентрации на кетони в кръвта.

Поради наличието на високи нива на средна верига триглицериди в кокосовото масло, които се доставят до черния дроб и се превръщат в кетони, те често се използват при пациенти с епилепсия, за да се увеличи приема на повече кетоза с въглехидрати в дадената диета.
 
7.      Кокосовото масло може да подобри нивата на холестерол в кръвта

Кокосовото масло съдържа здравословни наситени мазнини, които подобряват нивата на т.нар. „доброкачествен холестерол” в кръвта, както и да предпазват от сърдечносъдови заболявания. В редица изследвания е доказано, че кокосовото масло помага също за намалянето на триглицеридите в организма и подобрява съсирването на кръвта и нивата на антиоксиданти в тялото.

8.      Кокосовото масло предпазва косъма от увреждане, не изсушава кожата и има функцията на слънцезащитен крем

Кокосовото масло може да предложи редица ползи, които не са свързани с приема му през устата. Много хора го използват с козметични цели, за да подобрят вида на кожата и косата си, като слънцезащитен крем (блокира 20% от ултравиолетовите вредни лъчи). Помага също за денталното здраве на организма, борбата с лошия дъх и вредните бактерии в устата.

9.      Мастните киселини в кокосовото масло могат да подобрят функцията на мозъка при пациенти, болни от Алцхаймер

Болестта на Алцхаймер е най-разпространената причина за деменция в света, която се среща най-често при възрастните. При пациенти, болни от Алцхаймер се наблюдава намалена възможност да се използват въглехидратите като енергия в отделни части на мозъка.

Проучвания доказват също, че съдържащата се в кокосовото масло средна верига триглицериди води до незабавно подобрение на мозъчната дейност, при пациенти с по-лека форма на Алцхаймер.

10.  Кокосовото масло може да ви помогне в борбата със загубата на излишни килограми, особено за вредната мастна тъкан
 
Кокосовото масло може да намали апетита и да ускори процеса за изгаряне на мазнини, което всъщност само по себе си води до загуба на излишните килограми.
 
 
 
Изcлeдвaниятa coчaт, чe пpиeмът нa тaзи нacитeнa мacтнa ĸиceлинa peгyлиpa нивaтa нa лoшия xoлecтepoл и cпoмaгa зa пoддъpжaнe нa нopмaлнo ĸpъвнo нaлягaнe. Упoтpeбaтa нa ĸoĸocoвo мacлo пoвишaвa ecтecтвeнитe зaщитни cили нa opгaнизмa и пpeдпaзвa ĸлeтĸитe oт oĸcидaтивeн cтpec.
 
Virgin Coconut Oil на BUREL ORGANICS e продукт с изцяло природен състав, който има множество приложения и доказани ползи за здравето.
 
Efa Gold Coconut Oil на Nature’s Way – 474 ml разтвор с 62% МСТ мастни киселини, съдържа чисто партеногенично масло от кокосов орех, нерафинирано. Продуктът не съдържа генно модифицирани организми и хексан.
 
Coconut Oil от Jarrow Formulas е продукт, извлечен от 100% чисто кокосово масло чрез студено пресоване, за да се запазят всичките му свойства непокътнати.
 
Продуктите от серията на BUREL ORGANICS съдържат най-чист органичен вид на съставките. Всички съставки са с високо количество витамини К, Е и желязо.

Всички от изброените масла имат изключителни качества, но екипът на СИЛА БГ Ви препоръчва Virgin Coconut Oil на BUREL ORGANICS, защото продуктът е преминал през редица клинични тестове, които доказват неговия био произход и качество . Приемайки този продукт, вие ще се насладите на добро здраве и прекрасни резултати.
 
 

Ние, от СИЛА БГ Ви съветваме горещо да добавите кокосовото масло в живота си – било то като средство за готвене, за отслабване, за засилване на имунната система, като добавка към козметичните ви средства или просто начин да бъдете по-модерни!


СИЛА БГ Тийм!
 
 
 
 
 
 
Кокосовото масло – тропическият рай
26
.
99
лв.
66
.
43
лв.
15
.
20
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
15
.
20
лв.
26
.
99
лв.
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Парабените са естрогенни мимики, които се свързват с клетъчния естрогенен рецептор. През юли 2002 г. японски учени съобщиха, че излагането на новородени мъжки бозайници на битулпарабен влияе отрицателно върху секрецията на тестостерон и функцията на мъжката полова система."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com