сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Стомашни вакуумки

Стомашни вакуумки

Няма какво да се лъжем - "плочките" са мъчителни. Чинно изпълняваме коремни преси, повдигания от вис, усуквания, но подобренията в мускулатурата не идват. Как да извадим пресата? Вече сме предложили някои алтернативни упражнения, с които да нападнете коремните мускули, но ако те ви се виждат твърде комплексни (разбираемо), може да изпробвате една стара, позабравена техника - стомашните вакуумки. Разбира се, композицията на вашето тяло тук е от ключово значение - в зависимост от телосложението ви минимална задръжка на вода и подкожни мазнини в рамките на по-малко от 15-12% са необходими условия за очертаните плочки.

 
 
Голямо предимство на вакуумките е, че тренират вътрешните коремни мускули - онези, които ви осигуряват стабилност и контролират дишането по време на клековете, например. Те рядко остават засегнати от коремните преси. Подсилването им ще 
ви осигури повече контрол над външните стомашни мускули и ще засили експлозивността ви при тежки упражнения.

Как да ги изпълним? Стомашните вакуумки представляват упражнение с изометрична контракция - свиване на мускула и задържането му в сгънато положение. Изпълнението е елементарно, но има малък период на усвояване. Застанете прави, стабилизирайте ръцете си и издишайте. Изпъчете гърди и "глътнете" стомаха си колкото успеете. Задръжте така.

След като свикнете, можете да изпълнявате вакуумките на колене (за суперсерии с лицеви опори), в легнало и седнало положение. Тоест това упражнение е подходящо дори за житейски ситуации, когато последната ви мисъл е, че ще тренирате! Започнете вакуумките с три повторения с по 20 секунди задържане, след една седмица ги направете 40, а след още една 60.
  


Сила БГ Тийм
Подходящи продукти за ефективна тренировка
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"АЛК повишава нивата на вътреклетъчния глутатион и способността на тялото да рециклира други видове антиоксиданти. Действа противовъзпалително като инхибира IL-1 (възпалителен цитокин). Противодейства на кръстосаното свързване на протеини - процес, въздействащ на остаряването на тялото и на богати на колаген тъкани като кожата. В резултат АЛК подмладява. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com