сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Тайната на стаковете

Тайната на стаковете

Концепцията на фитнеса и бодибилдинга винаги се свежда до изграждането на чиста мускулна маса. Еволюцията на хранителните добавки е толкова напред, че понякога от огромния избор на суплементи е трудно да подберем подходящите такива. Най-добрият избор в такъв случай е да разчитаме на научно доказали се добавки, които да помогнат за изграждането на чиста и плътна мускулатура.

Креатинът е най-изследваната съставка и най-масово използваната. Стотици изследвания потвърждават ефективността му за мускулна маса и увеличаване на силата. С помощта на креатин, резултати от порядъка на 4-5 кг и 10-15% увеличение на силата са напълно реални.

Creaform

Бета-аланинът е  друга съставка, която перфектно се комбинира с креатин за увеличаване на ефективността му. Веднъж попаднал в мускулната клетка, бета-аланинът си взаимодейства с аминокиселината хистидин и образуват карнозин. Количеството му в мускулната клетка е в пряка зависимост със силата и обема на мускулите. Изследванията доказват, че при комбинация на креатин с бета-аланин се натрупва повече маса и се изгарят допълнително мазнини, отколкото само при употреба на креатин.

Beta Alanine

Без протеин няма как да се изградят големи и твърди мускули.

Белтъчините са най-важната градивна частица за мускулатурата. Суроватъчният протеин се усвоява най-бързо, богат е на БЦАА и неговите пептиди стимулират кръвообращението (а оттук и по-бързия пренос на хранителни вещества към муаскулните клетки).

PhD Pharma Whey

Казеинът е другият протеин, от който тялото ни има огромна нужда. Докато суроватка е перфектна за преди и след тренировка, когато имаме нужда от бърз прилив на аминокиселини,  казеинът се препоръчва като нощен протеин за по-дългото им и постепенно освобождаване. Последните изследвания обаче показват, че въпреки по-бавното си усвояване, приеман след тренировка казеинът увеличава протеиновия синтез (процесът, който води до мускулен растеж) по същия начин както и суроватката. Ето защо комбинацията от казеин и суроватъчен протеин след тренировка води до по-добри резултати, отколкото ако се използва само един от тях.

Casein
Как да ги комбинираме? 30 минути преди тренировка си правим шейк от 20 грама суроватъчен протеин, 3-5 грама креатин и 1-2 грама бета-аланин. 30 минути след тренировка отново шейк от 30 грама суроватка, 15-20 грама казеин, 3-5 грама креатин и 1-2 грама бета-аланин.

Препоръчани продукти от СИЛА БГ
108
.
90
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Надпреварата за най-престижното отличие в бодибилдинга – титлата Мистър Олимпия, отдавна е излезла от рамките на чисто физическото превъзходство на отделен културист. Индустрията на хранителните добавки с такава скорост главоломно е завладяла бодибилдинг средите, че като се погледне списъка на участниците в последните издания на Олимпията, няма как да ни убегне факта, че всички състезатели са рекламни лица на най-известните марки за хранителни добавки."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com