сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Топ храни по време на интензивни тренировки

Топ храни по време на интензивни тренировки

 
В миналото спортистите не са разполагали с многообразие от спортни продукти и добавки. Това е причината те да са прибягвали към истинска храна, с която да зареждат по време на дълги тренировки и да компенсират дефицитите появили се в организма при изпълнението им. Днес на мястото на тези храни се предлагат различни хранителни добавки за интра-тренировъчно хранене.
 
Но ако след многото тренировъчни часове през годините спортните храни, които се предлагат в магазините са ти омръзнали или не ползваш добавки, може да опиташ да си набавиш необходимото от храната. Виж няколко истински храни, които са подходящи, ако ще правиш дълга и интензивна тренировка и се налага по времето ѝ да правиш хранене.

 
Банани
 
Бананите са перфектната фитнес храна. Съдържат качествени въглехидрати и витамин В6, който помага в борбата с инфекциите, калий, който се грижи за хидратацията на мускулите и възстановяването от умора. Усвоява се лесно и е източник на фибри. Предпазва от отрицателен стрес и умора по време на трениране.
 
Като вкусна алтернатива на така популярните енергийни барове, може да си приготвиш следната рецепта: 1 смачкан банан, 1 супена лъжица фъстъчено (бадемово) масло и 1 супена лъжица мед. Със тази смес намажи пълно зърнеста тортила. Съхрани в кутия и хапвай от десерта по време на тренировка. Медът ще повиши силата и издръжливостта ти, а маслото ще ускори възстановяването и ще предпази от мускулни крампи. 

 
Диня
 
Динята съдържа 90% вода, което я превръща в хидратираща храна. Динята е богата на бързи въглехидрати, които ще те предпазят от преждевременна мускулна умора по време на тренировка. Динята е добър източник на калий, необходимо за оптималната работа на мускулите.
 
Летният плод е богат на антиоксидантът ликопен, който намалява увреждането на клетките, риска от някои видове рак и повишава имунитета. С динята може да си приготвите сок, който е вкусна алтернатива на всяка спортна напитка.

 
Печени картофи
 
Картофите имат перфектния хранителен профил, ако тренираш за издръжливост. Богати са на въглехидрати, пълни са с калий и витамини от група В.
 
Горещо какао
 
В случай че ти предстои изискваща много енергия сутрин, няма нищо по-добро от горещо какао. Плюс това кой не обича ароматът на шоколад? Горещото какао осигурява на организма антиоксиданти (флавоноиди и феноли), които са подобни на тези в червеното вино и зеления чай. По този начин се намалява увреждането на клетките при усърдни тренировки.

 
 
Продукти в подкрепа на здравето
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Парабените са естрогенни мимики, които се свързват с клетъчния естрогенен рецептор. През юли 2002 г. японски учени съобщиха, че излагането на новородени мъжки бозайници на битулпарабен влияе отрицателно върху секрецията на тестостерон и функцията на мъжката полова система."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com