сила бг магазин
сила бг медия
»
»
10 неща, които фитнес инструкторът няма да ти каже

10 неща, които фитнес инструкторът няма да ти каже


 
Информация и фитнес съвети ни заливат от всякъде, а на нас ни е все по-трудно да решим на кого можем да вярваме. За това се доверяваме на експертите, които имат повече опит. Но дали те ни казват всичко? И дали всички, на пръв поглед добри съвети, работят в наша полза? Ето няколко неща, над които да се замислиш. 


 
1. Универсална диета не съществува
 
Всички знем, че здравословно хранене и интензивните тренировки са в основата на добрите резултати. Истината е, че ако упражненията не са съчетани с подходящ за теб хранителен режим, нещата се получават много трудно. Съществуват над 28 000 диети и нито една от тях не е универсална. Тази, която работи за теб, може да не е подходяща за друг. Изгарянето на излишните мазнини зависи до голяма степен от индивидуалния метаболизъм и от това с какви храни организмът ти се справя най-добре. Ако разбереш от какво има нужда организмът ти и започнеш да се храниш рационално, а не емоционално, резултатите ще бъдат налице. 


 
 
2. Някои експерти са откровени мошеници
 
Нека си го кажем направо – на някои фитнес инструктори и експерти по хранене наистина не им пука за теб. Може да са много известни, да имат безброй почитатели във фейсбук страницата си, да гостуват в телевизионни предавания или да са заринати с медали от състезания – това не означава, че ще предложат най-доброто решение за теб. И това не е защото имат намерение да ти навредят. Просто все по-често интересът стои на първо място пред това да бъдеш полезен на някого.
 
 
3. Можеш да оцелееш и с по-малко сън
 
Сънят е и си остава един от най-важните фактори за добро здраве. Все повече фитнес инструктори насаждат мнението, че организмът ни има нужда от минимум 7-8 или дори 9 часа сън, за да издържи на стреса и физическите натоварвания във фитнеса. Това е вярно, но има и изключения. Има случаи, в които не ти се спи, а понякога нямаш възможност за повече сън. Това съвсем не означава, че тялото ти ще се разпадне. И все пак, можеш да подобриш съня си като изключваш компютъра и телевизора преди сън, избягваш алкохола и спиш в добре проветрена стая. 


 
 
4. Повторенията и сериите са условни
 
Няма такова нещо като задължителни повторения и серии! Комбинирането на упражненията и разнообразяването на тренировките са това, което помага на мускулите да растат и насърчава изгарянето на мазнините. Не се придържай към строго определени рамки. Много пъти най-доброто нещо, което можеш да направиш, е просто да нарушиш правилата. 
 
 
5. Смяната на тренировъчните програми е грешка 
 
Сигурно ти се е случвало да се чудиш защо няма резултат от тренировките, след като смени вече няколко треньори и още толкова тренировъчни програми, разработени специално за теб. Няма нужда програмите да се променят толкова често. Това твърде често води до провал. В действителност, колкото повече време тренираш с една и съща програма, толкова по-вероятно е тялото ти да започне да реагира положително на сигналите и да се появят видими резултати. 


 
 
6. С добра фигура се живее по-лесно
 
Дано не звучи грубо, но това е самата истина. Поддържането на добра форма ти дава много възможности – по-лесно поддържаш тялото си, чувстваш се по-лек, тренираш по-интензивно, можеш по-често да си позволиш храни, които ти харесват, привличаш погледите около себе си. И не на последно място – добрата фигура е добро здраве. 

7. Мускулният тонус е заблуда
 
Повечето хора смятат, че честите повторения водят до повишаване на мускулния тонус. Истината е, че те няма да направят мускулите ти  по-тонизирани. Ако искаш да постигнеш реален ефект, заложи на по-големи тежести и по-малко повторения. Питаш се: Мога ли да получа тонус без вдигане на тежести ? Разбира се, просто нещата ще се случат по-бавно. 

                                       

8. Науката е велика - понякога
 
В областта на здравето и фитнеса, науката ни помага да знаем и разбираме повече и по-добре. Тя ни помага да се ориентираме коя информация е вярна. Проблемът е в това, че често не получаваме информация по темата, която ни вълнува, а статиите са свързани единственмо с актуалните към момента тенденции. Друг е въпросът, че всяко изследване изисква време и всяка теория подлежи на проверка, за да се докаже. Ето защо, трябва да сме гъвкави и да използване научните изследвания и твърдения като основа, а не да им се доверяваме изцяло. 

9. Някои хора просто са генетично предразположени 
 
Може би познаваш хора, които никога през живота си не са стъпвали във фитнес и все пак изглеждат перфектно! Други, каквото и да правят, продължават да трупат мазнини. Отговорът е в генетиката. Някои хора са предразположени да качват бързо килограми и да свалят много трудно. И все пак, това не е извинение - всеки може да постигне добри резултати. Не се отказвай, защото да се примириш с реалността е най-лошото, което можеш да направиш. Изкарай на-доброто от себе си и ще бъдеш възнаграден!


  
 
 
10. Диетата е по-важна от упражненията
 
Ако искаш да отслабнеш и да изградиш чиста мускулна маса, диетата е от съществено значение. Ако тренираш усилено и след това отидеш в съседната пицария да се „възнаградиш” за положения труд, резултатите няма да ти харесат. Това не означава, че можеш да постигнеш желаната фигура с по-малко упражнения, а просто че без правилен хранителен режим ще си постоянно разочарован.
За да бъдеш сигурен, че си избрал правилния подход към целите си, можеш да се довериш на квалифицираните специалисти на СИЛА БГ, които ще те консултират напълно безплатно!
 
Препоръчани продукти за твоята тренировка
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

""Всеки трябва да изглежда така както му отива. Определено не мисля, че всички трябва да са сериозни и намръщени. На мен просто не ми отива да съм усмихнат, но има хора, които имат по различно излъчване, на които им отива. Но, примерно, Джейсън Стейтъм, който е световноизвестен, не съм видял да се усмихва в нито един от филмите, в които участва, но това не му пречи да се радва на голяма популярност в световен мащаб." - Лазар Ангелов"

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com