сила бг магазин
сила бг медия
»
»
14 хранителни добавки срещу високото кръвно (част 2)

14 хранителни добавки срещу високото кръвно (част 2)

Над 30% от населението на света има високо кръвно налягане, което се счита за водещ рисков фактор за сърдечни заболявания и ранна смърт. За това ние от SILABG.COM, решихме да те запознаем с най-подходящите хранителни добавки, които могат да ти помогнат при проблеми с кръвното налягане.  Комбинацията между тях и здравословен начин на живот, може да има превантивен ефект при този тип проблеми и да намали риска от дегенеративни заболявания.
 
Червено цвекло

Спортистите често приемат добавки от цвекло, за да повишат ефективността на упражненията, защото този кореноплоден зеленчук подобрява притока на кръв и доставянето на кислород към мускулите ви.
Интересното е, че добавките с цвекло са показали, че намаляват кръвното налягане при хора с и без високо кръвно налягане.
 
Чесън

Чесънът е свързан с различни ползи, включително понижено кръвно налягане и намаляване на риска от сърдечни заболявания.
Добавянето на добавка с чесън към вашата рутина може да помогне за понижаване на кръвното налягане по естествен начин. Всъщност, според някои проучвания, добавките с чесън намаляват систоличното и диастолното кръвно налягане средно с 8,3 mmHg и 5,5 mmHg, съответно.
Изследователите са изчислили, че това  може да помогне за намаляване на риска от инсулт, инфаркт и коронарна артериална болест с до 40%.


 
Рибено масло

Рибеното масло може да подобри здравето на сърцето чрез намаляване на нивата на кръвните липиди. Проучванията показват, че хората с високо кръвно налягане могат да се възползват максимално от добавки с рибено масло.
Нещо повече, изследванията отбелязват, че по-високите нива на омега-3 в кръвта могат да предпазят от високо кръвно налягане.
 
Пробиотици

Пробиотиците са полезни бактерии, които се намират естествено във вашите черва. Добавките, съдържащи тези бактерии, са свързани с множество ползи за здравето, включително и по-ниско кръвно налягане.
По-специално, някои изследвания установяват, че пробиотичните добавки значително намаляват кръвното налягане при хора с високи нива в сравнение с други.
 
Мелатонин

Мелатонинът е хормон, произведен от тялото ви, който можете да приемате и като добавка. Въпреки че той се използва най-вече за насърчаване на съня, мелатонинът е свързан и с други ползи за здравето.
Например, проучванията показват, че добавките с мелатонин могат да намалят кръвното налягане при хора с високи нива. Друго проучване предполага, че ниското производство на мелатонин може да бъде рисков фактор за високо кръвно налягане при жените.
 


Зелен чай

Зеленият чай се свързва с редица впечатляващи ползи за здравето, включително здрави нива на кръвното налягане.
Множество проучвания показват, че приемането на добавки от зелен чай или пиенето на зелен чай в продължение на 3-16 седмици значително намалява кръвното налягане при хора с и без високи нива.
 
Джинджифил

Изследванията показват, че високите дози добавки от джинджифил могат да помогнат за понижаване на високото кръвно налягане.
В 12-седмично проучване при 37 души с метаболитен синдром - група състояния, които повишават риска от сърдечни заболявания, приемането на 2 грама джинджифил на прах на ден значително намалява нивата на кръвното налягане, триглицеридите и кръвната захар на гладно в сравнение с плацебо.

СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Акнето най-често започва през пубертета, когато се повишава рязко отделянето на андрогени (мъжки полови хормони). Те стимулират производството на кератин (вид белтък) и себум (секрет от мастните жлези). Ако себумът се отделя по-бурзо, отколкото може да премине през порите, появява се пъпка. Излишната мазнина прави порите лепкави и създава предпоставки за задържането на бактерии в тях. Образуват се черни точки, в които себумът се свързва с кожните пигменти и запушва порите."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com