сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Как се пие? Нитросиджин - големият "батко" на аргинина

Как се пие? Нитросиджин - големият "батко" на аргинина

Кръвоносните съдове са пътищата, които транспортират кислорода и хранителните вещества в тялото ти. Но какво се случва с тях, как да се грижим за тяхното здраве? Тази нова съставка обещава да действа в подкрепа на кръвоносните съдове и да се грижи за тяхното здраве.

В днешно време, има редица добавки, които да те накарат да тренираш като за последно. Нитросиджин (Nitrosigine) е аргинин-инозитол силикат, или казано най-точно - най-новото попълнение в тези редици – мощен начин да подобриш представянето си. Това е една добавка, за която си струва да научиш нещо повече, ако искаш да изстреляш тренировките си на едно следващо ниво.

Какво е Нитросиджин (Nitrosigine)?Нитросиджин (Nitrosigine) е патентована съставка, създадена от аргинин  и силиций, или казано накратко – аргининова силикатна сол, която включва калий и използва естествено срещащия се захарен алкохол, мио-инозитол, като изсушител, който стабилизира и доставя основната активна съставка в съединението. Комбинирането на двете основни вещества позволява по-силното им абсорбиране в кръвообращението, което ги прави активни за работещите мускули и тъкани.

Аргининът е една от 20-те най-често срещани аминокиселини в природата -  представлява есенциална аминокиселина, която може да се произвежда сама от нашият организъм. Като хранителна добавка се използва най-вече от спортисти, поради редицата положителни ефекти.Ефекти от биологична гледна точка са:

  • увеличаване синтеза на хормона на растежа;
  • намаляване на риска от сърдечни заболявания;
  • понижаване на кръвното налягане.

А плюсовете, които се забелязват при спортуващи хора са:

  • подобряване на спортните резултати
  • стимулиране растежа на мускулна маса;
  • по-добро напомпване именно заради това, че благодарение на аргинина се повишават нивата на азотен оксид в организма (стимулира притока на кръв в мускулите, като кара кръвоносните съдове да се „отворят“).Какви са ползите от Нитросиджин (Nitrosigine)?

Конкретно, Nitrosigine увеличава притока на кръв, като стимулират производството на азотен оксид и разширява кръвоносните съдове(вазодилатация). По време на тренировка, по-големия кръвен поток означава по-голямо подаване на кислород и хранителни вещества.Това позволява по-интензивните тренировки, без умора и отпадналост. В дългосрочен план, това може да доведе до повече мускулен растеж, а в краткосрочен – да подобри представянето във фитнес залата.

Другата полза идва след тренировката – Нитросиджин (Nitrosigine) намалява креатиновата киназа(основен виновник за мускулните увреждания) след тренировка с 44%.

Намаляването на мускулните увреждания може да ти помогне да останеш в играта много по-дълго! Освен това, Нитросиджин (Nitrosigine) доказано повишава фокуса и концентрацията с до 35% повече!
Защо трябва да примаме предтренировъчни продукти?

Всички брандове за хранителни добавки в световен мащаб създават предтренировъчните си продукти, базирани на формули, които съдържат кофеин и аминокиселини.Азотния оксид се произвежда от тялото, за да помогне на клетките да „общуват” по-добре една с друга. Като хранителна добавка, често срещана е причината азотния оксид да разширява кръвоносните съдове, което увеличава протеиновия синтез.
Азотния оксид е васодилататор, което означава, че отпуска мускулите и кръвоносните съдове, което води до тяхното разширяване.

По този начин, азотния оксид увеличава притока на кръв и понижава кръвното налягане. Хранителните добавки, които увеличават азотния оксид в организма съставляват една от най-популярните групи добавки днес, а именно предтренировъчните такива.

Тези добавки не съдържат самия азотен оксид. В състава на тези продукти има съединения, които тялото използва, за да произвежда азотен оксид. Освен всичко друго, тези хранителни добавки имат основна роля за представянето във фитнес залата, свързано с издръжливостта, фокуса и концентрацията.Има още няколко причини, поради които производството на азотен оксид може да допринесе за здравето:
 
Помага за лечение при еректилна дисфункция – еректилна дисфункция е невъзможността да се постига или поддържа ерекцията по време на секс.
Л-цитрулинът е аминокиселина, която може да помогне за лечение на еректилна дисфункция чрез увеличаване производството на азотен оксид. Той е необходим на мускулите на пениса, за да се отпуснат. Тази релаксация позволява на камерите в пениса да се запълнят с кръв, така че той да се изправи.Може да намали болезнеността в мускулите и умората след тренировка – формата на л-цитрулин, наречена цитрулин малат, не само увеличава производството на азотен оксид, но също така намалява и болезнеността в мускулите. Мускулната болка е онова кофти „преживяване”, което се случва след напрегнато или необичайно упражнение във фитнес залата.

Тази болезненост се нарича забавена мускулна болка и обикновено се чувства най-силно от 24 до 72 часа след „тренировката – виновник”.

Цитрулин малатът увеличава производството на азотен оксид, което от своя страна подпомага нарастването притока на кръв към активните мускули. На свой ред се смята, че цитрулин малатът увеличава доставката на хранителни вещества.Намаляването на високото кръвно налягане – счита се, че хората с високо кръвно налагяне имат нарушена способност да използват азотен оксид в телата си. Високото кръвно налягане възниква, когато силата на кръвта, която натиска стените на артериите, е твърде висока.

С течение на времето високото кръвно налягане може да доведе до проблеми, свързани със здравето, като сърдечни и бъбречни заболявания.

Подпомага представянето – азотния оксид участва в много клетъчни процеси, включително разширяване на кръвоносните съдове или вазодилатацията. По-широките кръвоносни съдове помагат за увеличаване на доставянето на хранителни вещества и кислород в работещите мускули по време на тренировка, като по този начин се подобрява физическа активност.

Кога да приемаме Нитросиджин (Nitrosigine)?

Най-добре е nitrosigine да се приема 15-30 минути преди тренировка. Нитросиджин (Nitrosigine) повишава концентрацията на аргинин и силиций в кръвта за поне час и половина след прием.В какви дози да приемаш Нитросиджин (Nitrosigine)?

Изследвания показват, че приема на Нитросиджин (Nitrosigine) трябва да варира от 1,500 милиграма дневно, което се равнява на 600 милограма аргинин и 120 милиграма силиций. За разлика от креатина, при Нитросиджин (Nitrosigine) няма нужда от натрупване, за да започнеш да виждаш резултати.

Продължителния прием на nitrosiginе повишава нивата на азотен оксид, силиций и аргинин в кръвта, за да стимулира разширяването на артериите и да поддържа кръвообращението.

Каква е ролята, която nitrosigine играе спрямо други хранителни добавки?

Използването и изследването на комбинация от аргинин и силиций в съставките в хранителните добавки доказват, че nitrosigine може да бъде комбиниран с други продукти.

Тъй като обикновено се среща при предтренировъчните продукти, nitrosiginе често се среща в комбинация със съставки като кофеин, цитрулин малат и бета-аланин. Също така, комбинацията на предтренировъчен продукт и суроватъчен протеин е често срещана – а защо не и формули за мъже, съдържащи трибулус терестрис?Има ли някакви странични ефекти от приема на Нитросиджин (Nitrosigine)?

Настоящите проучвания не показват никакви странични ефекти от приема на 750-1,500 мг. Нитросиджин (Nitrosigine) дневно. С подобна тоза се увеличава производството на азотен оксид и разширява кръвоносните съдове и това  може да доведе до ниско кръвно налягане при някой хора.


СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Бетаин хидрохлорид има интересна история. Бетаин хидрохлорид е използван в продукти, продавани без рецепта като "стомашен окислител и храносмилателна помощ." Но федерален закон, който влиза в сила през 1993 г., забранява използването на бетаин хидрохлорид в САЩ, тъй като не е имало достатъчно доказателства, за да го класифицират като "общопризнат за безопасен и ефективен.""

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com