сила бг магазин
сила бг медия
»
»
4 причини да сте гладни през цялото време

4 причини да сте гладни през цялото време

Може да бъде лесно да се гледа на глада като на лошо нещо - и макар че със сигурност е неудобно чувство - то е толкова реално, колкото и необходимостта да се прозявате или да отидете до банята.

Всъщност гладът е от есенциално значение за биологичния сигнал. За да се разбере това, е полезно опресняване на автономната нервна система. Автономната нервна система се състои от симпатиковата нервна система (SNS) и парасимпатиковата нервна система (PNS). Докато SNS контролира отговора на организма към заплахите (напр. Реакцията "борба или полет"), PNS е противовес на тялото и връща тялото обратно в състояние на спокойствие.Органите ни искат и трябва да прекарат известно време в режим „почивка и усвояване“, за да могат ANS и SNS да функционират правилно. През това време, кръвното налягане се понижава, сърдечната честота намалява и стомашно-чревната перисталтика се увеличава, така че можете да абсорбирате и усвоявате хранителни вещества и да произвеждате енергийни запаси за в бъдеще.

В резултат на това не трябва да чувствате нужда да ядете денонощно. Много хора се чувстват най-добре, когато ядат по-малки порции по-често.Ако все пак се чувствате гладни през цялото време, това може да се дължи на една от следните причини:
Човешкия организъм се нуждае от всички макронутриенти (протеини, въглехидрати и мазнини) по различни причини, а не всички калории ще имат същото въздействие върху ситостта. Докато въглехидратите са страхотни за осигуряване на бърза енергия, протеините, мазнините и фибрите са важни за поддържането на тази енергия.Проучване, публикувано в Nutrition Journal, установи, че високопротеиновите закуски са довели до намален глад и са задържали участниците по-дълго.Обикновено се смята, че храните с високо съдържание на протеини и фибри са най-ефективни при генериране на ситост поради разпадането и освобождаването на хранителни вещества от тези храни.Независимо дали намалявате калориите с цел загуба на тегло, имате бърз метаболизъм или сте много активни, може да се чувствате постоянно гладни, ако не ядете достатъчно, за да поддържате биологичните си нужди. Истинският глад е знак от тялото, че то се нуждае от повече енергия, за да функционира.Гладът може да се прояви и като умора, неспособност за концентрация, да се чувствате замаяни или винаги да мислите за храна. Опитайте се да настроите естествените „гладни” сигнали на тялото или се консултирайте с диетолог, който може да ви помогне да премислите диетата си и начина си на живот, както и да измислите план, който да отговаря на вашите нужди.Като се има предвид забързаното ежедневие на всеки един от нас, може да откриете, че ядете по време на ходене, шофиране или дори докато говорите по телефона. Обаче, ако всичките ви хранения са прибързани и се случват на крак – в движение, тялото намира за трудност да се почувства сито.В едно проучване се сравняват два типа участници  -такива, които с разсейват докато се хранят, и такива, които не се. Участниците, които не биват разсейвани, съобщават за намаляване на желанието си да завършат цялата си порция с храна.

За разлика от това, разсеяните участници поддържаха желание да ядат всичко, което им се полага в порцията, което може да допринесе за едно „качествено” преяждане. Не само, че съзнателното хранене може да ви помогне да се почувствате сити и нахранени, но също така е свързано с намаленото желание за храна и емоционалното хранене, което всички искаме да забраним със закон.
 


Сънят играе важна роля в регулирането на хормоните, което може да допринесе за увеличаване на чувството на глад.
Кратката продължителност на съня е свързана с повишени нива на грелин - хормон, който стимулира апетита и понижава нивата на лептин - хормон на насищане.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ ЗА ГРЕЛИН И ЛЕПТИН ТУК

Това означава, че когато не се наспивате, е по-вероятно да се почувствате по-гладни и да имате желание да приемате по-калорични храни или захарни изделия.Съсредоточете се върху създаването на здравословни навици на сън, включително избягване на алкохол и тежки вечери преди лягане и едно от най-важните и често пропускани подробности - оставяне на приспособления като телефона или лаптопа в друга стая!

Продукти, които ще подпомогнат по-добрия сън


Сила БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Тъй като се прекратява производството на NO-Xplode, по целият свят ще се използва NO-Xplode 2.0 от хиляди хора"

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com