сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Аминокиселини от коприна (Silk Amino-Acids)

Аминокиселини от коприна (Silk Amino-Acids)

Откакто суплементите с аминокиселини навлязоха в индустрията и левцинът бе идентифициран като критично важен за изграждане на мускулна маса, всяка компания е изправена пред предизвикателството да наложи иновация със своите продукти. Традиционното съотношение на трите основни киселини 2:1:1 бе развито до, 4:1:1, 8:1:1 (USP Labs) и дори 10:1:1 (MuscleMeds). Други компании решиха да опитат по-фин източник на суровина.

Южнокорейски учени изследваха ефекта на аминокиселини, извлечени от коприна, върху лабораторни мишки. На първата контролна група е бил даден разтвор на копринен протеин, а на втората - само вода. След това мишките са плували по 30 минути (в определени дни с тежест, равняваща се на 5% от телесното им тегло), а учените са проследили резултатите. Очаквано, мишките от първата група са плували по-дълго и в края на изследването са постигнали по-добри резултати, като мишките, получили най-висока доза от протеина, отбелязали и най-голямо подобрение.44 дни след началото на изследването учените измерили нивата на кортизона и тестостерона на мишките, както и промените в тяхната физика. Мишките от втората група били с понижен тестостерон, а тези от първата група, приели най-ниска доза от протеина, отбелязали повишаване. Можете да видите резултатите в таблиците.

Таб. 1


Таб. 2

Изследването отново доказва положителния ефект на аминокиселините върху развитието и издръжливостта на мускулатурата. Причината за промените в нивата на тестостерона е интересна и заслужава отделно проучване. Възможно е телата на мишките, приели най-високото количество SAA, да са се адаптирали към предишен пик в тестостероновите нива и до края на изследването те да са се върнали до обичайното. 
 
Тогава какво количество трябва да поема човек? Ако изчислим дозите, давани на мишките, за 80-килограмов човек, те ще съответстват на 4г, 12.8г и 40г дневно. Висока доза, но не необичайна за употребяващите аминокиселини. Тъй като метаболизмът на мишлетата е много по-бърз от човешкия, можете да заложите и на по-малки дози.

 
Въпросът, който сигурно си задавате от началото на статията - работят ли копринените аминокиселини по-добре от обичайните BCAA продукти? За съжаление точни този въпрос е непроучен и отговорът му остава във ваши ръце. Изпробвайте BPI Blox и споделете впечатленията си с нас.

 
Сила БГ Тийм
Източник: Predator Nutrition
Топ продукти на BPI Sports
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Винаги съм усещал, че кофичките атакуват цялата гръдна област и са супер за изграждане на долните гръдни мускули. Това придава тази впечатляваща, дълбока набразденост, подсичаща гръдните мускули. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com