сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Бетаин HCL при хипохлоридия

Бетаин HCL при хипохлоридия

Хипохлоридия е медицински термин за производство на твърде малко стомашна киселина. Подобно на свръхпроизводството на киселина, и това идва с дълъг списък от усложнения и странични ефекти. Може да е трудно смилането на храната или абсорбиращите елементи. Стомахът не е в състояние да стерилизира съдържанието. Ако състоянието не се лекува, може да доведе до по-сериозни усложнения, включително остеопороза, ускорено стареене, инфекции, екзема, понижена функция на щитовидната жлеза, заболявания на жлъчния мехур, диабет, лупус, ревматоиден артрит и хроничен хепатит. Резултатите от проучване, проведено в Университета на Мичиган показват, че ниското производство на стомашна киселина може да доведе до рак или пневмония.
 
Хипохлоридията е свързана със списък от общи симптоми, включително хранителни алергии, газове и подуване на корема, лош дъх, лошо храносмилане, запек или диария, косопад, слаби нокти, гадене, анемия, Герд симптоми (парене, оригване или подуване на корема след хранене), както и сърбеж около ректума.
 
Благодарение на навиците на сегашното общество, повечето от нас имат ужасно производство на стомашна киселина и това означава, че e "счупен" храносмилателния процес. Неща като стрес, преработени храни, антиациди, нестероидни противовъзпалителни средства, възпаление и автоимунитет създават рецепта за ниска концентрация на стомашната киселина. Без нея никога няма да усвоявате хранителните вещества като В12, желязо, мед, цинк, фолиева киселина и калций. Вашата имунна система непрекъснато ще се бори с патогени, които стомаха е трябвало да убие и никога няма да се отърве от болезнени стомашни проблеми.

 
Бързо решение за ниска стомашна киселина?
 
Ето три начина да оправим нашите нива на стомашна киселина:
 
Добра практика: При консумиране на протеиново тежки ястия изпийте чаша вода със сок от половин лимон и 3 супени лъжици ябълков оцет.
 
Ябълковият оцет и киселият лимонов сок може да помогнат за храносмилането на протеините.
 
По-добре: Естествено увеличаване на собственото си производство на стомашна киселина с ботаническа добавка като храносмилателни битери.
 
Най-добре: Суплементиране с Betaine HCL.
 
Betaine HCL е добавка, която поправя разбитата храносмилателната система. Той напълно елиминира диаричнитe изпражнения, дори и след месец на наистина строга диета.
 
Ето няколко коментари от хора, които са опитали Бетаин HCL:
 
  • "Аз започнах с наистина ниски нива, бях на преднизон (който не бях в състояние да спра в продължение на години). Но това наистина помогна да вкарам симптомите ми под контрол, а сега съм на всичките ми лекарства. - Prednisone, Remicade и т.н. Не съм се чувствал толкова добре и уверен в над 15-20 години!"
  • "Betaine HCL е ключът към изцеление, тъй като имам сериозен рефлукс (киселинeн отлив). Започнете Betaine HCL и не се страхувайте да стигнете до подходяща доза. Аз пия 9 хапчета."
  • "Бях на натуролог, който ми каза да пия ябълков оцет преди всяко хранене. Помага като храносмилателни битери. Силно препоръчвам пиене на оцет, но бих могъл да добавя, че в моя случай това не е достатъчно и че Betaine HCL е много, много по-ефективно."
 
Бетаин хидрохлорид има интересна история. Бетаин хидрохлорид е използван в продукти, продавани без рецепта като "стомашен окислител и храносмилателна помощ." Но федерален закон, който влиза в сила през 1993 г., забранява използването на бетаин хидрохлорид в САЩ, тъй като не е имало достатъчно доказателства, за да го класифицират като "общопризнат за безопасен и ефективен." Бетаин хидрохлорид е вече на разположение само като хранителна добавка, чиято чистота и сила може да варира.

 
Бетаин хидрохлорид се използва и за лечение на необичайно ниски нива на калий (хипокалиемия), сенна хрема, анемия, астма, втвърдяване на артериите (атеросклероза), гъбични инфекции, диария, хранителни алергии, камъни в жлъчката, вътрешните ушни инфекции, ревматоиден артрит (РА), и нарушения на щитовидната жлеза. Той се използва и за защита на черния дроб.
 
Солната киселина предлага много функции, трите най-важни са:

1. Това е основният храносмилателен сок, отговорен за разграждането на протеини, което ги подготвя за усвояване.

2. Той действа като защитна бариера, при което загиват много потенциално вредни микроорганизми в храната ни.

3. Той действа като обезвъздушаващ механизъм за натрупването на прекомерни концентрации на водородните йони в кръвта ни и интерстициални течности. Стомашната киселина, веднъж съчетана с храна, е в крайна сметка неутрализирана в храносмилателния канал от алкалните секрети на панкреаса.

 
Насоки за използване на Betaine HCL
При използване на Betaine HCL с пепсин първите няколко пъти бъдете сигурни, че следвате внимателно инструкциите. Винаги приемайте Betaine HCL в началото на храненето! Ако се приема без храна, може да причини парене в стомаха.
 
1. В самото начало на храненето взимайте по една капсула Betaine HCL. Наблюдавайте как стомаха ви се чувства по време на и след хранене. Ако почувствате изгаряне или тежест, или ако изгарянето е присъствало по-рано (преди приема на добавката) и сега се влоши с използването на Betaine HCL, не продължавайте да използвате тази добавка! Това е индикация, че стомахът ви има свръхпроизводство на киселина, или че лигавицата на стомаха може да се повреди. В такива случаи помислете за използването на Alkabase и стомашен Комплекс-HP за нормализиране на излишната киселина и лекуване на лигавицата на стомаха.
 
2. Ако след първата доза Betaine HCL не забележите стомашен дискомфорт, опитайте се да вземете по две капсули началото на следващото хранене и отново следете за парене или тежест по време на и след хранене. Ако приемът на две капсули произвежда някакъв дискомфорт, но една капсула не, ограничавайте се до една капсула в началото на всяко хранене. Ако двойната капсула доза не предизвиква дискомфорт, опитайте три капсули в началото на следващото хранене.
 
3. Ако всичко върви добре, при три капсули в началото на всяко хранене повечето хора няма да изискват увеличаване на дозата до четири капсули. Редовното използване на допълнителен солна киселина в повечето случаи тренира стомаха да произвежда по-високи концентрации на киселина върху себе си. Този процес може да отнеме от няколко седмици до няколко месеца. Най-важна индикация, че производството на киселини се подобрява е, че Betaine HCL добавките започват да го дразнят.
 

Пример:
След прием на Betaine HCL за единадесет седмици в доза от две капсули на хранене, без какъвто и да е дискомфорт, сега забелязвате, че чувствате парене при две капсули. Следователно намалявате дозата до една капсула по време на хранене. След още няколко седмици, дори и по една капсула на хранене произвежда парене и прекратявате напълно. Това е знак, че стомахът е обучен да произвежда адекватни концентрации на солна киселина, без да има допълнителна необходимост от добавяне на Betaine HCL.
 
При консумация на храна, която съдържат малко или никакви протеини, е необходима много по-малко солна киселина от стомаха за обработване на съдържанието му. Моля, имайте предвид това, когато се използва Betaine HCL като добавка.

Консумация на сол
За съжаление циркулира много дезинформация по отношение на употребата на сол в храната. Тялото се нуждае от сол (NaCl) и не може да функционира адекватно без нея. Диети с ниско съдържание на сол може да го направят много трудно, ако не и невъзможно за стомаха да произвежда достатъчни количества солна киселина. Проблемът не е солта сама по себе си, но качеството на солта. Използването на нерафинирана, силно минерализирана морска сол, е напълно безопасно и здравословно за системата. Този тип сол е сив на цвят и се произвежда по традиционните методи, използвани от стотици години. Обикновената бяла морска сол, продавана в повечето магазини, не притежава същите полезни за здравето свойства. Хората с високо кръвно налягане не трябва непременно да избягват солта. Солната свръх-консумация е замесена в около двадесет на сто от случаите на хипертония.
 
Сила БГ Тийм
Препоръчани продукти за по-добро храносмилане
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Някои храни се комбинират една с друга по начин, който не само ги прави по-вкусни, но ви позволява да извлечете максимума от полезното им съдържание. Един такъв пример са броколите – прекрасен зеленчук, но топлинната му обработка унищожава съдържащият се в него ензим мирозиназа, който е необходим на тялото ни да усвои полезното вещество сулфорафан. То притежава антидиабетични и противоракови свойства. Изследване на British Journal of Nutrition разкрива, че ще решите този проблем, ако прибавите към броколите горчица"

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com