сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Bulgarian bag – българският спортен уред, който завладя света!

Bulgarian bag – българският спортен уред, който завладя света!

Все по-често срещаме в популярните чуждестранни фитнес блогове и Ютуб канали термина Bulgarian bag. Това е изключително интересен фитнес уред, който е наречен така, защото е създаден от българин – някогашния национален състезател за България, а днес треньор по класическа борба в САЩ Иван Иванов. Специфичната му форма се ражда по аналогия с агнето, което българските борци мятали на гръб по време на националните събори по народни борби. Варира от 3 до 38 кг и по него са закачени множеството дръжки, които го правят мултифункционален за всякакъв тип натоварване. На оригиналните български торби е изобразен родният трибагреник и има надпис Bulgarian bag."Нови уреди и методи на тренировка винаги са ме вълнували и са били интерес за мен. Винаги съм се поставял на мястото на състезателите, с които работя и съм се опитвал да моделирам тренировките, така че да се създаде атмосфера, която предизвиква интерес за нови предизвикателства и съответно по-добри спортни постижения."-споделя Иван Иванов.Торбичката е ръчно изработена от висококачествена естествена кожа и се състои от няколко основни елемента:

Главни дръжки

Главните дръжки служат най-вече за изпълнение на различни видове упражнения, а освен това  дават удобство за по-добър контрол при изпълнения на движенията, където се изискват повече фокус като например тичане, клякане, отскоци и други подобни упражнения, където е необходимо торбата да се държи стабилно на раменете.

Странични дръжки

Страничните дръжки са направени главно да се работи за силата на захвата и за упора и по-добър контрол, когато се изпълняват упражнения, които са главно статични и силови.

Ремъчни дръжки

Ремъчните дръжки се използват най-вече при изпълняването на упражнения, които дават възможност за почивка на захвата. Също така ремъчните дръжки позволяват торбичката да се поставя като раница на рамената, за да може да се използва като допълнително тегло при някои видове упражнения за сила. Например: набирания, лицеви опори, а някои спортисти даже и катерят въже с торбичката. Също така ремъчните дръжки са оцветени и в зависимост от цвета се определят тежеста и размерите на всяка торбичка.Уникалната форма на Bulgarian bag, дава изключителна възможност за изпълнение на различни упражнения, както за горната, така и долната част на тялото. Примерна трениворка може да видите тук:СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"“Това беше една от най-добрите ми тренировки напоследък! Енергията в залата е страхотна. Test Powder изостри фокуса ми и ми даде онова, което ми липсваше, за да направя последните повторения!”"

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com