сила бг магазин
сила бг медия
»
»
10 странни съвременни тренировки

10 странни съвременни тренировки

През 1818 година инженер Уилям Къбит посетил британски затвор, където погубените души просто се шляели из двора по цял ден, умирайки от скука. Къбит решил да им създаде нещо, което да отнеме вниманието им, и създал уред, изискващ от затворника да се качи върху повърхност с въртящи се остриета, които използват движението, за да мелят царевица и да пускат вода. Надзирателите били доволни, че на затворниците им се създава подобна работа и не след дълго всеки затвор си имал това, от което започва модерната пътечка - задължителен атрибут на всяка фитнес зала. Не можахме да намерим илюстрация, за да ви покажем древния уред. Но ако считате кардио тренировките за отегчителни, то как ви струват десетте най-странни тренировки от крайно любопитния списък на How Stuff Works?
 
XXX Тренировки
Всъщност те не успяха да ни изненадат с факта, че съществуват тренировки, предназначени специално за жени, които искат да изглеждат добре по бельо. Програми като "кардио стриптийз" или "Turning Tricks" - упражнения по танцуване на пилон не само се отразяват благоприятно на самочувствието, но и предлагат на дамите доста добра тренировка - техниките на пилона за напреднали изискват изключителна сила в горната част на тялото.

 
Циркови тренировки
Знаменитият Цирк на слънцето (Cirque du Soleil) лансира тренировката Jukari Fit To Fly, която разработва заедно с Reebok. Тя предлага да полетите върху уредите на акробатите, но изменени така, че да могат да бъдат използвани и от простосмъртни. Така че не само ще правите силови чудеса на трапеца, издигнати на безопасна височина, но ще постигнете и здрави коремни мускули.

 
Тренировка с караоке
В някои зали кардио тренировката върви ръка за ръка с тренировка за гласните струни. Към велоергометъра е свързан телевизор с текстове и сингбеци, на които да си припявате, докато горите калории. Инструкторите подбират точно определени песни, които да ви действат тонизиращо и да позволят да се концентрирате върху тренировката, и не допускат залата да се превърне в нелепо музикално реалити.

 
Тренировка на високи токчета
Тази тренировка е това, което жените искат от дълго време. Каквото и да разправят специалистите, че високите токчета причиняват болки в коленете и ставите, мазоли и куп други неприятности, много жени не могат да заменят елегантните високи токчета с нищо друго. Е, сега поне имате възможност да се научите как да ги носите правилно и удобно - във фитнеса! Курсовете, водени от лекари и преподаватели по танци, акцентират върху серии от напади и клекове, с които да бъде подсилена долната част на тялото. После маратонките се захвърлят в ъгъла и дамите се качват на високи токчета. При носенето им центърът на гравитацията се измества в предната част. Участничките се научават как да коригират стойката си, за да не си докарат проблеми, и заякват, за да усещат по-малко умора след дълъг ден на крака.

 
Гето тренировка
Много често ни напомнят, че фитнес залата не е задължително условие, за да влезем във форма. Можем да тренираме навсякъде - да скачаме на въже в хотела, да бягаме по стълбите в офиса, или да следваме стъпките на самите Ruff Ryders и да трансформираме детските площадки за игра в център за ваене на мускули. Катерушките, пейките, резервните гуми, по които скачат децата - всичко това представлява спортен уред, от който можете да се възползвате. Стига да не ви попречат досадните хлапетии, разбира се.

 
Тренировка с обръч
Класиката от детството ви напоследък си проправя стремителен път към фитнес залите. Това не е случайно, все пак спортната гимнастика отдавна е показала, че обръчът е нещо много повече от играчка. Според инструкторите въртенето на обръча за 30 минути представлява еквивалент на 500 коремни преси. Освен това, ако като малка не ви се е удавало да завъртите пустия обръч, нямате причина за притеснения - тези обръчи са прекалено леки и тесни, за да можете да ги контролирате. В тренировките се използват обръчи за възрастни, които превръщат обръча в лесно за усвояване умение.

 
Тренировка с пого и трамплин
Ако се метнете на скачане с пого, ще приличате на анимационен герой, но ще получите и 34% по-малко болка в ставите с всички предимства на добра аеробна тренировка. Що се отнася до трамплина, когато ви омръзне да подскачате нагоре-надолу като децата, можете да включите комплексни движения във въздуха, които тренират коремните мускули. Можете да тренирате и горната част на тялото с медицински топки или тежести за ръце. 

 
Пънк тренировка
Фитнес залата обикновено е територия на поп музиката. Рядко ще се случи да чуете Sex Pistols или The Stooges. Според Маура Яспер, създателката на пънк-рок тренировката, анархистичната бунтовна музика е перфектна за откъсване на хората от "фашисткия фитнес режим", изискващ постоянство и лишения. Едночасовата тренировка се провежда във вмирисан на бира и цигари клуб и включва продължителна аеробика под хитов пънк съпровод, последван от силова тренировка с подръчни средства като тухли, например. 

 
Йога фюжън
Сред всички странни форми на йогата, практикувани по света (пилатес, бокс, спининг), впечатление прави Антигравитационната йога, където позите се практикуват от провесен от тавана "хамак". Такава тренировка може да ви направи много гъвкав и добре разтегнат, но участниците често се оплакват от особена "йога" миризма, пропита в хамака.

 
Кучешки тренировки
Кучето не само е най-добрият приятел на човека, то може да се окаже и най-добрият му фитнес партньор. Има зали, предлагащи ви да тренирате дога заедно с вашия домашен любимец. Някои от позите се изпълняват именно с негова помощ, за да постигнете по-силно разтягане, а в други вие помагате на кученцето с определени пози. На нас обаче това ни звучи като чиста проба мъчение за животното. Чудно, дали някъде в Индия не тренират и с кобри?

 
Коя е най-странната тренировка, в която вие сте участвали?
 
Сила БГ Тийм
Препоръчани продукти за твоята тренировка
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"FDA не допуска съдържанието на DMAA в добавките, но разрешава гъбите в буркан да съдържат до 19 личинки на 100 грама продукт и до 74 кърлежа. Съществуват подобни регулации и за други масови продукти като фъстъчено масло и наденички за хот-дог."

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com