сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Български пробив: Хранителна добавка срещу CОVID-19!

Български пробив: Хранителна добавка срещу CОVID-19!

Гост днес в предаването на БТВ „Тази сутрин” беше проф. д-р Добрин Свинаров, началник на Клинична лаборатория и клинична фармакология в Александровска болница. Той сподели пред екипа на предаването изключителен пробив в превенцията и лечението на COVID-19. Това уникално откритие е направено от изцяло български екип и представлява хранителна добавка съдържаща няколко мощни съставки.  

„Още в началото на пандемията и навлизането й в нашата страна българските учени се запознаваха с всичко, което излизаше в огромни количества в медицинската литература. Много бързо на основата на един от най-добре балансираните протоколи в САЩ, под ръководството на Пол Марик, вдъхновени от това, което той представи като виждане, разработихме един продукт, който да послужи като мост за профилактика и подпомагане на лечението на тази нова болест", обясни д-р Свинаров.

Той подчерта, че продуктът е създаден под ръководството на Министерството на здравеопазването. Учените, които са участвали в тази разработка, са още академик Богдан Петрунов, проф. Георги Момеков и проф. Рахамин Шекерджийски.
Това е изключително проста, на пръв поглед комбинация, която обаче съдържа няколко ключови за здравето съставки, а именно:

Витамин С: Той е изключително мощен имуностимулатор, който основно се извлича от цитрусовите плодове, за това и хората се сещат за него в моменти на грип, настинки и вируси. Но полезните му действия не се изчерпват само до тук. Витамин C има силни антиоксидантни свойства и неутрализира влиянието на свободните радикали, поради това е особено препоръчителен при проблеми с белите дробове.

Витамин D: Едно от най-важните му свойства, за което се заговори напоследък, е способността му да намалява риска от грип, пневмония и други дихателни възпаления. Това се дължи на възможността му да стимулира синтеза на антимикробни пептиди. Те са естествен антибиотик, който тялото ни произвежда и с тяхна помощ само успява да се справи с всякакви туберколозни вируси.

Кверцетин: Той има силни противовъзпалителни свойства и се бори със свободните радикали в тялото. Освен това успява да намали възпалението при грип, настинки и вирусни инфекции. Кверцетинът е изключително полезен при затруднения в дишането, тъй като разширява бронхите и улеснява проникването на въздух.

Цинк: Ползите от него включват правилното фунциониране на имунната система, регулиране нивата на стреса и силните му противовъзпалителни свойства. Цинкът е изключително полезен при настинки и грип, тъй като намалява броя на противовъзпалителните цитокини.

Втората съставка на този продукт, отделно от тази таблетка за смучене, е мелатонин, който има изключително мощни антиоксидантни свойства и се използва много интензивно във всички протоколи за лечение на новата болест.
 
„Към това беше прибавена идеята на академик Петрунов да се съчетае с още един продукт, който представлява изключително добра комбинация на микроелементи, поливитамини и четвърт перорална ваксина за предпазване от наслагването на бактериални инфекции“, обясни д-р Свинаров. По думите му вече има достатъчно натрупани доказателства от медицинска гледна точка, че тези съставки безусловно са полезни и важни като профилактика и като компоненти в лечението на болестта.

Източник: BTV “Тази сутрин”
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/probiv-na-balgarskite-lekari-hranitelna-dobavka-sreshtu-covid-19.html
Препоръчани продукти:
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Ако тренирате здраво най-вероятно цинкът и магнезият в тялото са в недостиг. Тези важни минерали се изчерпват най-често при атлетите. Попълването им чрез прием на ЗМА - комбинация от цинк, магнезиев аспартат и витамин Б6 повишава тестотерона и инсулиноподобният фактор на растежа (IGF1). Освен това подобрява и качеството на съня."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com