сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Чиста мускулна маса с HICA!

Чиста мускулна маса с HICA!

Алфа-хидрокси-изокапроичната киселина (леуцитна киселина или HICA за кратко) е продукт на метаболизма на есенциалната аминокиселина леуцин. В естествено състояние се среща в множество ферментни продукти като сиренето, виното и соевия сос. Проучванията сочат леуцитната киселина като потентен антикатаболен суплемент, благодарение на свойството на HICA да притъпява ефекта на ензимите, разграждащи мускулната тъкан.
 
Проучвания
В проучване, публикувано в International Society of Sports Nutrition, изследователите съобщават, че суплементация с леуцитна киселина в комбинация със силови тренировки довела до покачване на най-малко 300 грама чиста мускулна маса без промяна в диетата и без промяна в контролната група, на която е дадено плацебо. Субектите, подложени на суплементиране докладвали и за подобрено възстановяване и намалена мускулна треска.

 
При друго изследване 15 футболисти в добро здраве на средна възраст от 22 години суплементирали с леуцитна киселина (HICA). На 7 било раздадено плацебо, а на останалите са давани по 500мг HICA три пъти дневно в продължение на четири седмици. Режимът бил 3-4 пъти седмично футболни тренировки и 1-2 силови тренировки. След това са направени подробни изследвания с ренген и покриване на нормативи преди и след теста. Групата, суплементирала с HICA, повишила чистата си мускулна маса с 400г (най-вече в долната част на тялото) и намалила симптомите на остатъчна мускулна треска. Изводът от изследването е, че поемането на 1.5 грама леуцитна киселина дневно води до покачването на малко, но ценно количество мускулна маса по време на интензивни тренировки.

 
Действие
Първата стъпка в контрола на мускулната протеолиза е оксидирането на леуцина чрез ензима аминотрасфераза. Скелетният мускул се счита за изначалното място на аминокиселинен катаболизъм заради високата активност на въпросния ензим. Изследванията на ролята и действието на леуцина и неговите метаболити не са съвсем ясни. Например, а-кетоизокапроат, извлечен от леуцина чрез транзаминация (KIC), е антикатаболен компонент, който намалява разграждането на мускулен протеин, но в същото време представлява инхибитор, повишаващ катаболизма на аминокиселините с разклонена верига. Крайният продукт от оксидирането на леуцина е кето-леуцин (KIC), но в други случаи може да бъде и HICA, която е хидроксилната му форма.

 
Продукти
Amix™ Pure Leu-HICA™ съдържа именно HICA – естествен метаболит на леуцина с положителния ефект, описан по-горе. 

 
Предимства:
- Стимулиране на мускулен растеж на нехормонална основа
- Поддържа анаболното състояние на организма
- Повишава чистата мускулна маса
- Подобрява енергичността и представянето
- Подобрява възстановяването след тренировка
 
Дозировка:
1 капсула три пъти дневно. Вземете две капсули преди тренировка и една след.
 
Суплементът се комбинира отлично с други продукти. Списание Iron Man препоръчва да го включите в стак с кофеин, креатин, бета-аланин, BCAA и протеинов хидролизат.

Сила БГ Тийм
 
Препоръчани продукти с левцин
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Сред всички странни форми на йогата, практикувани по света (пилатес, бокс, спининг), впечатление прави Антигравитационната йога, където позите се практикуват от провесен от тавана "хамак". Такава тренировка може да ви направи много гъвкав и добре разтегнат, но участниците често се оплакват от особена "йога" миризма, пропита в хамака."

Реклама
Copyright © 2007 - 2021 silabg.com