сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Селанк - успокоителен пептид от Русия

Селанк - успокоителен пептид от Русия

Селанк е хептапептид, първоначално разработен от Института по молекулярна генетика на Руската академия на науките, и притежава няколко потенциално полезни приложения за научни изследвания. В момента е завършил етап III клинични проучвания в Русия, като плановете предвиждат да бъде свободен за употреба от хора в този регион.
 
Произведеният в далака имуномодулиращ пептид туфцин е отправна точка в създаването му, а селанкът е негов аналог и споделя множество характеристики. Тясно свързан е с лекарството Semax, което също бе разработено от Института по молекулярна генетика и е одобрен за употреба в Русия и Украйна.
 
Докато селанк се класифицира като ноотропичен анксиолитичен тип, използването му се простира отвъд облекчаване на тревожност и подобряване на когнитивното функциониране. Няколко области, в които селанкът може да се окаже полезен, са: намаляване на стреса, облекчаване на депресията, овладяване на анхедония, подобрение в настроението в емоционално стабилни хора и прекратяване на безсънието. Може да се окаже полезен за лечение на различни форми на тревожността, като генерализирано тревожно разстройство (ГТР) ЕАД (социално тревожно разстройство), паническо разстройство. Като ноотропик селанк може да помогне за подобряване на остротата на ума, намаляване на умствената умора, подобряване на способността за концентрацията, когнитивното функциониране и подобряване на паметта.
 
Тези реакции са дадени без негативни странични ефекти, свързани обикновено с бензодиазепини като физическа зависимост, психологическа пристрастеност, и намаляване на двигателните способности. Селанк е до голяма степен лишен от странични ефекти, което го прави по-подходящ за продължителна употреба.
 
Селанк увеличава серотонина, който е невротрансмитер, регулиращ настроението, но също има ефект върху апетита и съня. Недостигът на нивата на серотонин може да доведе до депресия, липса на апетит, проблеми със съня. В допълнение Селанк работи за повишаване нивата на допамин, който е друг невротрансмитер, участващ пряко в много важни функции като: познание, мотивация, настроение, памет, сън и обучение. Селанк може да помогне за намаляване на интензитета на страничните ефекти на анаболните стероиди, свързани с нарушения в съня и настроението.
 
Друга употреба, за която селанк може да се окаже много полезен, е облекчаването на анхедония - липса на удоволствие или невъзможността то да се преживее. Способността на селанка да увеличи производството на ендорфин може да помогне за нормализиране на нивата на този критичен химикал. За съжаление, в бодибилдинг братството пристрастяването и рисковото поведение на много от стероидните потребители ги е накарало да се впуснат в употреба на стимуланти извън пределите на "допинга", което често води до пристрастяване към едно или повече от тези вещества.
 
По отношение на дозиране, първоначално бе възприето, че 1-3 мг е оптималното количество за дозиране, но много потребители са заявили, че могат да бъдат ефективно проучени с дози от 250-500 мкг с добър ефект. Откъм токсичност селанк е изключително доброкачествен, с дози 500 пъти по-високи от ефективния обхват доказано поносими от човешкото тяло. Това трябва да елиминира всякакъв страх от предозиране с този пептид.
 
Сила БГ Тийм
Източник: Iron Magazine
Топ продукти за памет и концентрация
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Древните са казали „Ние сме това което ядем“. Всички ние знаем, че за силното тяло е необходима силна храна, голяма част от практикуващите стрийт фитнес са ученици и подрастващи, но колко от тях имат възможността да се хранят 6 пъти на ден с телешки стек и сладки картофи. Може би има нещо което ни убягва, някоя хитрост или тайна магическа смес?! За съжеление магии не съществуват, но да има смеси и хитрини, които някои от нас прилагат, за да подобрят своите резултати."

Реклама
Copyright © 2007 - 2023 silabg.com