сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Фитнес по време на бременност

Фитнес по време на бременност

 Най-вероятно всяка бременна жена занимаваща се активно или не със спорт си задава въпроси от рода на: „Необходимо ли е да спра с тренировките ?“ ;„Забранени ли са уредите с тежести?“; „Да намаля ли кардиото?“ и т.н.


  Доктори и специалисти са категорични ,че спортуването по време на една нормално протичаща бременност носи ползи, както за майката така и за бебето. Ние също сме на това мнение и на пук на предрасъдъците ще ви уверим ,че залата е добро място за бременните жени.

Ето и няколко аргумента, които ще ви накарат да не се отказвате от тренировките:

-Поддържане на мускулния тонус
-укрепване на костите
-забързване на метаболизма
-трениране на мускулите нужни при раждането
-намалява се рискът от диабет
-добрата тренировка и комуникацията с хора ,способстват за премахване на депресията
-добър външен вид
 За да поддържате здраво тяло и добра физическа форма , може да заложите на спортове, като джогинг , плуване, йога , пилатес и не на последно място фитнес .По този начин ще стимулирате кръвоносната система, ще заздравите мускулатурата и подобрите координацията.

    Учени от Политехническия университет в Мадрид се нагърбват със задачата да докажат ,че умерената фитнес тренировка на жените през бременността (чак до самото раждане), не носи никакъв риск, а дори обратното- позитиви.
За целта правят изследаване върху 142 жени. Половината не са били физически активни нито преди, нито по време на бременността. Другата половина от жените след първото тримесечие започват тренировки, които се водят от професионални треньори и под медицински контрол. Посещават фитнеса три пъти седмично, като всяко занимание се състои в продължително загряване, след което са им били давани упражнения за цялото тяло, като тежестите не са преминавали 3- 4 кг. Тренировките продължили, до края на бременността. След раждането и направените медицински изследвания ,резултатите на двете групи жени ,почти не показват разлики. Заключението е - фитнесът по време на бременност не крие никакви рискове за майката и бебето. Разбира се, във фитнеса имайте предвид някои правила:
-загрявайте добре
- регулирайте тежестите, ако е необходимо намалете ги
-правилното дишане е много важно- избягвайте упражнения задържащи дъха
-правете повече повторения с по-малки тежести
-не забравяйте водата ,набавяйте си достатъчно течности
-почивайте повече и слушайте тялото си
-набавяйте си питателна и разнообразна храна
По време на бременността ,жената е добре да си набави допълнително витамини и минерали, като цинк, желязо, магнезий, омега-3, витамин D и С , витамини В6 и В12, калций, фолиева киселина, антиоксиданти и т.н. Всички те са изключително важни за правилното развитие на бебето. Като заключение може само да ви посъветваме ,да сте активни дори по време на бременността (освен, ако няма лекарско предписание за покой), защото умереният спорт е здравословен за вас и за бебето ,както и за по-лесното възстановяване след раждане.

СИЛА БГ Тийм!
В помощ на трениращата бременна жена!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2016-02-17 | 16:37:32
Милена Вачева
Не съм спирала да тренирам по време на цялата си бременност, чувствах ме много добре енергична, добра и спокойна.Съветват всички бъдещи майки да имат предвид написаното по горе.
2016-02-17 | 16:36:04
мария
Дано тази статия стигне до повече дами, за да са наясно с позитивите за здравето от спорта дари и по време на бременността.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Всеки бодибилдър знае, че тренировката с по-малка тежест също има своята приложимост. Но големите резултати се постигат с тежки тренировки, при които тежестта е предизвикателство. Те ще ви накарат да заякнете и ще ви помогнат да изгорите по-ефективно мазнините."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com