сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Хранителни добавки: преди, по време на и след бременност!

Хранителни добавки: преди, по време на и след бременност!

Създаването на нов живот е изпитание и за двамата партньори, за това е добре всеки от тях да се подготви по адекватен начин. Дори двойката да няма установени трудности със зачеването, е желателно както жената, така и мъжът да подготвят организма си така, че да се създаде най-благоприятната възможна среда за бъдещото
дете.

За него:

Факторите, които могат да увредят мъжкото репродуктивно здраве са много. С напредване на възрастта, а също благодарение на начина на живот, клетките стават податливи на оксидативен стрес, който оказва отрицателно влияние върху качествeния и количествения състав на сперматозоидите. Липсата на есенциални антиоксиданти допринася за размножаването на увредените клетки, което от своя страна повишава риска за аномалии при зачеването, както и за проблеми със здравето на плода.

Друг не по-малко важен проблем, който се среща при представителите на силния пол, е недостатъчна бързина на сперматозоидите, която води до сериозни затруднения в процеса на оплождане. Желателно е мъже с подобни проблеми да приемат продукти, богати на антиоксиданти, които действат защитно и се грижат за всички клетки в тялото, включително и половите клетки.Също така е добре да се консумират вещества, които оказват позитивен ефект върху скоростта на сперматозоидите и тяхното качество. Не на последно място занижените нива на тестостерон и липсата на нормално либидо, наличието на стрес, наднормено тегло, тютюнопушене, употреба на алкохол и наркотици също оказват негативно влияние върху мъжкия фертилитет.

Екипът на СИЛА БГ предлага на вниманието на представителите на силния пол продукти, които оказват практична подкрепа за превръщането на техните мечти в реалност.

Занижено либидо:

SEX на Vital Concept е продукт на изцяло природна основа с множество ползи за репродуктивното здраве на представителите на силния пол. Хранителната добавка има свойства на афродизиак и стимулира синтеза на тестостерон. Редовният прием на SEX оказва позитивен ефект върху проблеми с еректилната функция и съдейства при борбата с преждевременната еякулация. Суплементът стимулира мъжкото либидо благодарение на добавения екстракт от тайландската билка Butea Superba, която е известна със свойствата си на естествен афродизиак. SEX снабдява организма с оптимални нива на цинк, които допринасят за повишаването на тестостерона и действат предпазно срещу някои заболявания на простата.

Men’s Formula на Vemoherb  също е продукт, който има благоприятно влияние върху мъжкото либидо. Суплементът оказва позитивен ефект върху естественото производство на тестостерон. Продуктът съдържа йохимбин – вещество, извлечено от кората на африканското дърво Йохимба, което е известно като един от най-мощните познати естествени афродизиаци, благодарение на способността си да увеличава притока на кръв в областта на малкия таз. Йохимбинът също така има и мощно действие на антиоксидант, с което оказва предпазно влияние върху сперматозоидите. Men’s Formula съдържа и екстракт от гинко билоба, който подобрява кръвообращението и извлек от корен на коприва, който спомага за синтеза на протохормон, който служи за производство на тестостерон.


 
Репродуктивност:

Folic Acid на Haya Labs – фолиева киселина, позната още като витамин В9,е прекрасен продукт за мъже, които имат проблеми с качеството на спермата. Ползите на редовния прием на витамин В9 по време на бременност са обществено достояние сред дамите, но последни изследвания сочат, че той е незаменим помощник и при мъжкото репродуктивно здраве. Folic Acid съдържа оптимално количество фолиева киселина, което се използва в този тип продукти. Правилната и редовна употреба на фолиева киселина благоприятства правилното протичане на сперматогенезата – процесът на развитие на мъжките полови клетки, който завършва с формиране на сперматозоиди. Проучванията доказват, че приемът на фолиева киселина понижава риска от влошено качество на семенната течност с до 30%. Важно: не трябва да се превишава препоръчаната дневна доза на фолиева киселина, тъй като това води до повишен риск от прикрит дефицит на витамин В12.
 
Цялостна подготовка:

PAPA на Vital Concept е още един възможен избор за тези, които планират да стават бащи. Суплементът съдържа фолиева киселина, която, както всички антиоксиданти, намалява риска от аномалии на семенната течност, витамин Е, който повишава подвижността на сперматозоидите. Хранителната добавка е обогатена с коензим Q10, който също оказва позитивно влияние върху скоростта на спермата и дава енергия на клетките. PAPA има в състава си L-карнитин, L-аргинини глутатион – най-мощният познат антиоксидант, чието комбинирано действие предпазва организма от оксидативен стрес, увеличават броя на сперматозоидите и подобрява качеството на семенната течност. Наличието на глутатион, прави продукта уникален и редовният прием на PAPA благоприятства нормалната функция на черния дроб, изчиства организма от различни токсини, забавя процеса на стареене и стимулира имунната система.

 
Стрес и наднормено тегло:

DHEA на Haya Labs е хранителна добавка, която също може да е от голяма полза за мъжкото репродуктивно здраве. Активната съставка в продукта е DHEA (дехидроепиандростерон), който се синтезира в надбъбречните жлези и играе важна роля в производството на мъжките и женските полови хормони. Редовният прием на добавката се свърза с намаляване на нивата на кортизол, което води до редуциране на стреса и негативните последствия от него. Продуктът спомага изгарянето на мазнини, което ограничава влиянието на  един от най-честите фактори на липса на фертилитет при мъже, а именно наднорменото тегло.
 
За нея:

Женският организъм е натоварен с отговорността на зачеването и успешното износване на плода. По тази причина дамите трябва да са наясно, че е наложително да проявят отговорност за себе си в месеците преди, по време на и след бременността. Факторите, които влияят негативно на женското плодовитост, също са много и разнообразни. На първо място, разбира се, дамите трябва да се постараят да избягват стрес и излишни притеснения, тъй като психологическото натоварване често е основната скрита причина за невъзможност за зачеване. Жените също така трябва да не извършват интензивна физическа дейност, да ограничат приема на алкохол и да спрат тютюнопушенето, тъй като този вреден навик води до намаляване на плацентата и плодът не може да получи необходимите вещества за развитието си.Необходимо е хормоналните нива в женския организъм да бъдат в състояние на баланс, както и тялото да бъде снабдено с нужните полезни вещества, които да поддържат нормалното протичане на всички функции. Представителките на нежния пол също трябва да внимават за оптимално наличие на антиоксиданти, тъй като те имат поддържаща функция за целия организъм, ограничават действието на свободните радикали и така предпазват от внезапно нежелателно прекратяване на бременността. Жените, които планират да станат майки, следва да приемат продукти, които осигуряват оптимално количество полезни вещества, антиоксиданти и съставки, които регулират хормоналните нива.

Каталогът на СИЛА БГ разполага с богат асортимент от суплементи със специална насоченост за отличното здраве на бъдещите майки.

Цялостна подготовка + антиоксиданти:

MAMA на Vital Concept е незаменим помощник на дамите, които планират да станат майки. Хранителната добавка осигурява на организма богат набор от активни съставки, които подготвят тялото за предстоящата бременност и поддържат нормалната дейност на всички функции на тялото за успешното на износване на детето. Продуктът също съдържа фолиева киселина, която има изключително много ползи както за мъжкия, така и за женския фертилитет. Изследванията доказват, че редовният прием на фолиева киселина преди и по време на бременност предпазва структурата на ДНК от увреждане. MAMA има в състава си глутатион – най-мощният антиоксидант в човешкия организъм, който се синтезира по естествен път.

Проучванията сочат, че наличието на глутатион оказва поддържащ ефект върху клетъчните структури, които предпазват яйцеклетките от външно влияние. С течение на годините  човешкия организъм синтезират все по-малко глутатион и това е една от причините шанса за зачеване да намалява с възрастта. Продуктът съдържа и витамин Е, който увеличава обема на лигавицата на матката, поддържа хормоналния баланс и има мощно действие на антиоксидант. MAMA също така има в състава си L-карнитин и L-аргинин, които също неутрализират свободните радикали, а L-аргинин спомага за цялостното кръвообращение на организма.


 
Хормонален баланс:

Vitex на Haya Labs е продукт с незаменими качества що се отнася поддръжката на оптимални нива на хормоните в женския организъм. Редовният прием на суплемента стимулира производството на прогестерон и увеличава шансовете за зачеване.  Хранителната добавка съдържа екстракт от растението витекс, наричано още Аврамово дърво, което има изключително позитивно влияние върху женското репродуктивно здраве. Според проучванията растението оказва влияние върху хипофизата, която има определящо участие при производството на хормони от яйчниците. Приемът на витекс също удължава втората част на менструалния цикъл, с което благоприятства възможността за зачеване.
 
Преди бременност:

Prenatal Vitamin на NOW е хранителна добавка, която снабдява организма с необходимите полезни витамини и минералипри планиране на майчинство, грижи се за нормалното прочитане на бременността и оказва позитивно влияние върху развитието на плода. Продуктът представлява ефективна комбинация от калций, фолиева киселина и желязо. Калцият оказва подкрепа на костната система и зъбите на майката и действа предпазно срещу внезапно прекратяване на бременността. Фолиевата киселина, във всичките й форми, е крайно необходима при планиране на зачеване, тъй като нейният дефицит води до сериозни увреждания на плода в утробата. Не на последно място - Prenatal Vitamin съдържа и пълен набор от витамини, необходими за подготовката на женския организъм за зачеване.
 
Бременност и кърмене:

Още един продукт, от който могат да се възползват представителките на нежния пол, е Women’s Prenatal Formula with Iron на GNC. Хранителната добавка съдържа богат набор от минерали и полезни съставки, които поддържат нормалните функции на организма по време на бременност и кърмене. Суплементът е добър източник на витамини от В група, които регулират нивата на хомоцистеин и имат важна роля в поддръжката на редица жизнено важни процеси. Продуктът снабдява женския организъм с оптимални количества желязо, което стимулира производството на хемоглобин и предотвратява желязо дефицитната анемия, което е често срещана при бременни жени. Women’s Prenatal Formula with Iron съдържа в състава си и селен – важен минерал, който оказва влияние както върху мъжкото, така и върху женското репродуктивно здраве.
 
Преди и по време на бременност + редуциране на стрес:

Както вече изяснихме, приемът на витамини от група В и най-вече на витамин В9, е практически задължителен за всяка жена, която иска да стане майка. Прекрасно решение  е хранителна добавка, която съдържа фолиева киселина.  Fully Active Folate на Doctor’s Best е революционен продукт, който има в състава си биоаткивна форма на фолиевата киселина. Продуктът съдържа 5-метилтетрахидрофолат, който се усвоява на 100% от организма. Изследванията доказват, че приемът на фолат редуцира риска от редица родилни аномалии, сред които дефекти на невралната тръба и синдром на даун. Суплементът има добавена и аскорбинова киселина (витамин С), която е известна с качествата си на антиоксидант.  Редовната употреба на Fully Active Folate стимулира производството на мелатонин, с което спомага за качествена почивка, намалява нивата на стрес и повишава репродуктивната способност.Всеки един от изброените суплементи оказва незаменима помощ на бъдещите родители и впечатлява с редица качества. Нашият екип препоръчва мултикомпонентни продукти, с широк спектър от ползи, които влизат в приложение преди и след зачеване и могат да се приемат от двамата партньори като MAMA и PAPA.

ВАЖНО: ПРИЕМЪТ НА ТЕЗИ ПРОДУКТИ НЕ СЛУЖИ КАТО ЗАМЕСТИТЕЛ НА ПРЕДПИСАНО ЛЕЧЕНИЕ ОТ МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ!

Преди употреба – консултирайте се с професионално медицинско лице!

Желаем Ви успех и много щастливи моменти!


СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Правени са десетки лабораторни изследвания за доказване свойствата на сминдуха при намаляне кръвната захар (глюкоза) на пациенти болни от диабет, заради свойството му да подобрява гликемичния контрол/да регулира кръвната захар/ и влиянието му върху мастния метаболизъм."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com