сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Хакни ежедневието: Отмери правилно порцията

Хакни ежедневието: Отмери правилно порцията

Отваряш хладилника, изравяш всички продукти от дълбините му с мисълта как ще прекратиш чегъртането в стомаха. Разопаковаш всичко налично иии....греда. Как ще отмериш оптималните количества за всяка порция в менюто си? Тук сме да помогнем! Използвай научно изпробваните методи изброени по-долу, за да си сигурен, че няма да прекалиш с калорийте по време на хапване!

1. Месо

Добре сготвеното месо (около 90 грама) е с големината на обикновен сапун. Тъй като мерителната единица "сапун" е малко позабравена, напомняме, че 1 сапун е равен на 2 и половина кибрита. 
2. Хамбургер
 
Ако ти се хапва скара - запомни, че перфектния диаметър на кюфтето е напълно еднакъв с диаметъра на капака на креатин монохидрат от 500 грама. Фактите са факти.


 
3. Паста

Една порция сготвена паста (около ½ чаша) трябва да е равна на юмрука на Кубрат Пулев. Не успяхме да се свържем с г-н Пулев, но до колкото ни е известно - г-н Кличко ще разполага с точни мерки в началото на Септември.4. Хляб

Парчето хляб би следвало да има приблизителната големина на кутия за компакт-диск или иначе казано, около 10 (8 гигабайтови) флашки.5. Риба

За измерването на 30 грама риба може да ползваш средностатистически смартфон. За съжаление не открихме апликацийка за измерване и ще трябва да се справиш на око.6. Олио

Една чаена лъжичка е приблизително равна на една порция мазнини и масла. Нямаш чаени лъжички? С какво си бъркаш кафето? 

7. Сирене

Приблизителна порция сирене се равнява на 4 малки кубчета с големината на зарове. Ако не си зарибен комарджия използвай диаграмата по-долу.8. Плодове
 
Независимо дали дъвчеш ябълка, слива или праскова, в общи линии, една порция цял плод трябва да прилича на топка за тенис.


 
9. Зеленчуци
 
Една порция, като броколи или моркови нарязани в чаша, трябва да бъде пропорционална на топка за бейзбол. Или 7/8 от топката ти за тенис. Нямаш топка за тенис? Как си отмери плодовете?


 

10. Фъстъчено масло
 
С риск да прекалим със сравненията и топките: Перфектната порция фъстъчено масло би била с размера на топче за пинг-понг. За какво са ти мерителни прибори, след като имаш нас?

СИЛА БГ Тийм
Хакнали сме цените на продуктите
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Вие може да не сте пчеличка, но пчелното млечице е богато на протеин и други нутриенти като витамини А, Б, C и Е, както и 10-HDA – една специфична ненаситена мастна киселина Изследване от 2001 доказва, че пчелното млечице намалява производството на млечна киселина и мускулната умора по време на тренировка. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com