сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Как да четем етикетите на суплементите

Как да четем етикетите на суплементите

Ако не сте навътре с хранителните добавки, осведомяването за съдържанието на продукта може да е доста объркващо. Това са някои насоки за най-важната информация, описана на етикета. Изборът на правилния суплемент би бил много по-лесен, ако можете да разбирате тази информация. 
 
Обръщайте внимание на сървингите
Тук стават чести обърквания. Например, на някои етикети е написано: 
Сървинги в опаковката – 100. Размер на сървинга: 1 капсула
 
Но това не значи, че суплементът ще ви стигне за 100 дни. Ориентирайте се към препоръчителната дозировка. Често се оказва, че трябва да вземете, например, още две капсули през деня.

 
Спазвайте препоръчителната дозировка
Водени от желанието за бързи резултати, много трениращи пренебрегват препоръчителната доза. При стимулиращи продукти като фет бърнърите и предтренировъчните суплементи това може да причини опасни странични ефекти. При мултивитамините може да доведе до свръхвитаминоза. Повечето ставновъзстановяващи суплементи могат спокойно да се приемат в по-големи дневни количества, но по-добрата идея винаги си остава да спазвате препоръката на етикета.

 
Проверете срока на годност
Авторефлексът от пазаруването в супермаркета важи и за суплементите. Не купувайте такива с изтекъл срок на годност!
 
 
Мистерията “Proprietary blend”
Това обозначава формула, съставена от производителя със съставки с неизвестно количество. Това е начин за опазване на уникалния състав на продукта. Но нечестните компании злоупотребяват с бленда и под него скриват съдържание на съставки в твърде малки количества. Ако видите proprietary blend с над 20 съставки, можете да сте почти сигурни, че много от тях са в неефективни дози.

 
Прочетете предупрежденията
Така нареченият warning label е много важен. От него ще научите за каква възраст се препоръчва суплемента и дали е необходимо да го избягвате при определени здравословни състояния.
 
Вижте има ли адрес и телефон
Сериозните производители на суплементи винаги изписват адрес и телефон за връзка. Законът ги задължава. Ако те не са изписани, имате си работа с несигурна компания.

 
Изберете правилния мултивитамин
Когато избирате своя мултивитамин, от голямо значение е формата, в която се съдържат различните витамини в него. По-голямата част от мултивитамините в масовите търговски вериги  ги съдържат в неусвоима от тялото форма. Ето какво трябва да търсите:
 
Витамин Б12 – Най-добре: метилкобаламин, Най-зле: цианокобаламин
Витамин А – Най-добре: смесени каротеноиди, Най-зле: бета-каротен
Витамин Е - Най-добре: д-Алфа Токоферол, Най-зле: дл-алфа токоферол
Витамин D – Най-добре: холекалциферол, Най-зле: ергокалциферол
Калций: Най-добре: MCHC, Калций цитрат малат или Калций цитрат, Най-зле: Калций карбонат
Минерали: Най-добре: такива, които завършват на глицинат, метионат, цитрат, лактат, малат, глюконат. Най-зле: завършват на содиум, суфлид, карбонат, хлорид или оксид.

Както виждате, няма нищо сложно. Избирайте правилно дозирани суплементи в годност. И за повече информация винаги можете да се обърнете към нашите консултанти!

Сила БГ Тийм
Топ продукти в СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Учените потвърждават, че съществува генетичен компонент на вкусовото възприятие и предполагат, че неприязънта към кориандъра може да произтича от генетични вариации на обонятелните рецептори. OR6A2 може да бъде обонятелен рецептор, който допринася за внушението за "сапунена миризма" от кориандъра в европейските популации."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com