сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Как да се справим с депресията по време на изолация?

Как да се справим с депресията по време на изолация?

Затварянето в къщи е изключително добро решение по време на глобална пандемия, за да не позволяваме на вируса да се разпространи. Но за съжаление, изолацията може да окаже и негативни последствия върху психическото и емоционалното ни здраве. В следващите няколко реда, ние от СИЛА БГ, искаме да ти дадем полезни съвети как по-лесно да се справиш със социалната изолация, без тя да те натовари емоционално.
 
Не спирайте комуникацията
 
Изключително важно е, по време на социална изолация, да не прекъсваме комуникацията си с близките ни и заобикалящият свят. Особенно сега, във времена на дигитална революция, можем да поддържаме контактите си през смарт телефона, компютъра и т.н.


 
 Множество платформи ти предлагат възможността да разговаряш с хора по целия свят, само на един клик разстояние. В момента, също така, можеш да се възползваш и от някоя от стотиците опции за виртуална взаимопомощ. Това са групи в които хора, трудно справящи се с изолацията, си помагат един на друг и обменят опит. Освен всичко останало, е един страхотен повод да завържеш нови виртуални запознанства, които след това могат да се превърнат и в реални.
 
 


Взимайте си почивки

Това, че сте почти непрекъснато вкъщи, не означава, че не трябва да си взимате почивки от време на време. Изгасете телевизора, забравете за момент за новините и страховете си, излезте на терасата и подишайте чист въздух. Това ще изчисти съзнанието Ви и ще помогнете на мозъка да релаксира.
 


Освен това непрекъснатите мисли какво може да се случи, предпазвам ли се достатъчно и т.н., не водят никога до нищо добро. В крайна сметка трябва да се примирим със ситуацията и да разберем, че някой неща не зависят от нас. Направете си чай, почетете някоя хубава книга и просто се зарадвайте на живота, такъв какъвто е в момента.
Намерете ново хоби

Намирането на ново хоби, по време на социална изолация, може да е нещо изключително позитивно за вас. Поговорката „Човек се учи до като е жив” важи с пълна сила, точно за такива моменти като този.
 


Научаването на нещо ново може да е изключително стимулиращо за мозъка Ви и да разсее съзнанието от непрекъснати мисли за социалната изолация. Обикновено в забързаното ежедневие, човек не намира време за странични дейности и винаги ги отлага. Точно сега обаче е момента в който може да започнете онзи онлайн курс за който винаги сте си мечтали. Дали ще е готварски, езиков или нещо друго, всичко зависи единствено и само от вас.
Не затъвайте в рутината

Не правете едно и също всеки ден. Рутината може да е изключително нездравословна, особено за хора предразположени към депресии. Опитайте се да разнообразите ежедневието си максимално, като вкарате различни забавни дейности, като например спорт или готвене.
 
 
Вместо да висите пред телевизора всяка вечер, организирайте си например виртуално парти. Доста барове предлагат  доставки на коктейли по домовете плюс достъп до виртуална дискотека. По този начин може да прекарате една забавна и нетрадиционна петък вечер.


Особено важно е да не забравяте и ежедневния прием на различни витамини, минерали и хранителни добавки. Много от тях, като например 5-HTP суплементите, имат изключително добро въздействие върху мозъка. Понижават нивата на стреса значително и ти осигуряват спокоен сън.

СИЛА БГ Тийм!

Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Според употребяващите го, суплементът с екстракт от Tongkat Ali е най-мощната билкова субстанция за понижаване на нивата на SHBG и стимулиране на производството на лутеинов хормон. За разлика от трибулуса, който стимулира производството на тестостерон в период от 10 до 14 дни, ефектът при Tongkat е по-дълготраен. Прозвището му е “азиатска виагра”."

Реклама
Copyright © 2007 - 2021 silabg.com