сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Как се пие - Л-Аргинин?

Как се пие - Л-Аргинин?

Аргининът е полуесенциална аминокиселина. Това е изграждащ „блок” от протеини, които изпълняват безброй физиологични функции. Това е известен прекурсор на азотен оксид (NO2).

Аргининът е аминокиселина, която тялото не може да произведе естествено. Поради това е важно да се консумират храни или хранителни добавки, които са богати на аргинин.

Аргининът се намира във високи концентрации в ядки и семена като фъстъци и бадеми. Може да се намери и в шоколад и стафиди.Диетичните фибри са важни, защото поддържат правилното функциониране на храносмилателната система. Подобрява способността на тялото ни да използва други хранителни вещества.

Фибрите минават през нашия храносмилателен тракт почти напълно нехигиенизирани. След като достигне дебелото черво и / или дебелото черво, влакното се раздробява.Какво точно прави и какви научни изследвания дават доказателства в подкрепа на това?

Аргининът е необходим за осъществяването на много физиологични процеси. Тези физиологични процеси включват хормонална секреция, повишаване на продукцията на растежен хормон, отстраняване на токсични отпадъчни продукти от организма и защита на имунната система.Тъй като аргининът е прекурсор на азотния оксид (който е отговорен за вазодилацията), той често се използва за лечение на състояния като скованост на гърдите (ангина), високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и сексуална дисфункция. Аргинин се използва също така при лечението на мъжко и женско безплодие.Наскоро хранителните добавки, съдържащи аргинин, станаха популярни поради способността за производството на азотен оксид, способността му да извлича свободните радикали, както и възможността той да освобождава хормон на растежа, премахва лошия холестерол и подобрява метаболизма на мазнините. Аргинин помага за регулиране на нивата на сол в организма.Аргинин също се смята, че е от решаващо значение за мускулния растеж поради неговите вазодилатиращи способности, както и способността му да участва в протеиновия синтез.

Кой се нуждае от аргинин и какви са някои от симптомите на дефицит?

Всеки.От бебета, спортисти, хора със затлъстяване или наднормено тегло, както и възрастните хора. При възрастните, аргининът се счита за несъществена аминокиселина. За децата, за разлика от тях, аргининът е от съществено значение за защитата и развитието на подрастващата имунна система.

Хората, страдащи от наранявания, могат да се възползват от допълнителнни дози аргинин, тъй като търсенето на аргинин се увеличава по време на телесни наранявания.Хората, страдащи от еректилна дисфункция, също могат да се възползват от употребата на аргинин поради вазодилатационните свойства. В случаите на еректилна дисфункция или лоша циркулация на крайниците, аргининът ще помогне за разширяване на кръвоносните съдове, като по този начин позволява по-голям кръвен поток за достигане на стеснените области.Комбинация с други добавки:

Аргинин, Цитрулин и Орнитин често се приемат, заедно, за техните качества може да прочетете повече тук:

Как се пие: Цитрулин
Как се пие: Орнитин


Аргининът се използва главно от активно спопртуващите хора. Допълването на арсенала от хранителни добавки с аргинин може да засили имунната система, като по този начин да позволи на атлета да тренира по-усърдно и да избегне травмите.

Благодарение на способността на аргинините да повишават нивата на растежния хормон, способността му да насърчава окисляването на липидите, да намалява кръвното налягане, както и да понижава артериалната плака, допълнителният аргинин може да се окаже полезен за затлъстели хора.

Какви са дозите, в които трябва да приемаме л-аргинин?

Лица със съществуващи сърдечни или психични проблеми трябва да се консултират със своя лекар преди да започнат да употребяват аргинин. При всеки продукт, съдържащ аминокиселини, е възможно предозиране.

Дозирането с твърде много аргинин може да доведе до диария или гадене. Ясни насоки за дозиране все още не са установени, затова е най-добре да започнете с малки количества или да се запознаете отблизо със съставката.Приемайте по една доза в продължение на една седмица, ще забележите ползите и страничните ефекти. Тогава увеличете дозировката, докато ползите се увеличат максимално и нежеланите реакции ще се сведат до минимум.

Много протеинови прахове на пазара са обогатени с аминокиселини, включително аргинин. Имайки предвид това, обръщайте особено внимание на това колко аргинин приемате от странични хранителни добавки.Ако не се чувствате комфортно, следвайки гореописаната процедура, винаги е най-добре да следвате указанията, описани подробно на етикета на всеки продукт.


СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Симптомите на високите нива на кортизола са задържане на вода, излишни мазнини в централната част на тялото и неуспех при покачване на сила и мускулна маса. Коремните мазнини са изрично обвързани с високи нива на кортизола, защото те притежават четири пъти повече кортизолни рецептори и са по-богато кръвоснабдени."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com