сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Л-Аргинин - новата "суперзвезда"

Л-Аргинин - новата "суперзвезда"

Суплементът, който получава нашия вот за завръщане на десетилетието е Аргининът. Преди двадесет години започна масовата употреба на Аргинин сред спортистите, като средство, което значително повишава производството на растежния хормон.

Въпреки всичко, ползата от него, като стимулатор на растежния хормон, така и не се материализира под формата на нови мускули в ползващите го и за това той бързо отшумя. Напоследък се наблюдава едно възобновяване на интереса, към този продукт от страна на спортистите и големите компаннии за хранителни добавки. Това се дължи на скорошни открития свързани с Аргинина, показващи дълък списък с различни възможности за приложението му, разпростиращи се от възможност за предпазване от заболявания на сърдечно-съдовата система, минавайки през редуциране на холестерола и стигащи до повишаване на кръвотока.

Причината за възобновяването на интереса към Аргинина се крие в молекула наречена - Азотен Оксид (NO). NO е новата суперзвезда сред молекулите, която според проучванията играе директна и индиректна роля във всеки аспект на човешката физиология.Аргинин е ключова съставка за производството на NO (Аргинин служи, като субстрат за азотно оксидния синтезен ензим, който произвежда Цитрулин и Азотен оксид от него), които са незаменими за цял куп реакции въвлечени в кръвоносната и сърдечно-съдовата функция.
Скорошни проучвания посочват позитивната полза от Аргинина върху подобряването на цялостния здравен статус на човек.
Например, стените на артериите трябва да се разширяват и стесняват ефективно.Азотния Оксид е незаменим помощник за тези функции. Няколко изследвания откриват, че суплементиране с 8-10 грама Аргинин на ден възстановяват правилното кръвоснабдяване в коронарните артерии и могат да подобрят общия кръвоток, което е от голямо значение за хора с исхимични заболявания.
Друго изследване доказва, че аргинина подобрява еректиалната способност при мъже с еректиална дисфункция, защото Азотния Оксид е незаменим и жизнено важен за кръвоснабдяването, въвлечено в постигането на ерекция.Аргинин има много добър профил на безопасност и досега не са отчетени токсични ефекти от употребата му. От гледна точка на бодибилдинга, Аргинин намира огромно приложение в така популярните напоследък предтренировъчни „азотни бустери“. Ползата от Аргинин в подобни предтренировъчни миксове се изразява в това, че той повишава кръвоснабдяването, а от там на лице е по-доброто напомпване и транспорт на хранителни вещества и микроелементи: витамини и минерали, аминокиселини, креатин и др.От гледна точка на здравето, Аргинин има директно приложение при хора страдащи от завишен холестерол, заболявания на коронарните кръвоносни съдове, исхимични заболявания и хора с еректиална дисфункция.

Аргинин
е есенциална аминокиселина за детския организъм, но след като тя може да се произвежда в тялото на по-късен етап от развитие е класифицирана, като не есенциална за възрастните, въпреки че зрелия организъм може да я произвежда, при някои случаи е препоръчително допълнителното суплементиране с аминокиселината.
Например, състояние познато като „идиопатична хипоспермия“ (занижен брой сперматозоиди) се благоприятства от суплементирането с Аргинин.

Аргинина
се нуждае от Манган, Аспартова киселина, Цитрулин и Глутаминова киселина за да се метаболизира правилно. Аргинина е важен за транспорта, складирането и отделянето на азотен оксид и в регулацията на протеиновия метаболизъм в човешкото тяло. Също така е и гликогеник и може да се превръща в захар.  Аргинин е въвлечен в най-значимата част на урейния цикъл, освобождаващ тялото от опасните отпадъчни продукти. Главната рола на Аргинин в урейния цикъл се изразява в метаболизирането на азота и протеина.

Пет главни ензима участват в урейния цикъл и Аргинин стимулира първия от тях, който стартира целия цикъл. Аргининовата недостатъчност може да причини алкалоза, която увеличава амоняка в урината.  Аргинина стимулира имунната система.  След суплементиране с Аргинин около четири дни преди хирургическа операция и десет дни след нея е открито, че разрезите зарастват много по-бързо в следствие на по-добрия синтез на колаген. Тъканта, от която се образува белега след зарастване на раните е с висока концентрация на Аргинин.
Повлиявайки благоприятно върху обновяването на клетките в костите и сухожилията, Аргинин се явява добър помощник за тези, който страдат от артрит и контузии.

Симптоми на аргининова недостатъчност: импотентност, намалено производство на сперма, понижен имунитет, занижено усвояване на протеин, неправилно усвояване на въглехидратите и забавено сексуално съзряване.

СИЛА БГ Тийм
Препоръчани добавки с аргинин
36
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Жизнени и чевръсти, хората с кръвна група B обикновено успяват да устоят на много от най-сериозните заболявания, характерни за модерния живот, като заболявания на сърцето и рак."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com